Manapság miért tájékoztatják félre az anyukákat? Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást..
Nem tűntem el, de nem ülök a gép előtt egész nap.
Nem arról beszélek, hogy 4 v 6 hónaposan kap-e a baba szilárdat. Arról, hogy az unyukák nincsenek megfelelően tájékoztatva arról, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy szoptatni tudjanak. Ha a védőnőmön múlt volna már rég tápszeres lenne a babám. Hiába mondja itt az egyik anyuka, hogy sok inger érte a cicijét, ha a babának cumija van az NEM igény szerinti szoptatás, hisz némely nyikkra cumit kap. Nem értem miért vannak felháborodva a tápszeres anyukák. Én pl a természetes szülést részesítem előnyben. Jógáztam, meditáltam, intimronáztam. Háborítatlan szülésre készültem. Még azt sem akartam, hogy a köldökzsinórt elvágják míg pulzál. Gátmetszést is kerülni akartam. Sajnos 17 óra után császár lett. Nem sikerült. Mégsem utálom azokat az anyukákat akiknek összejött. Ha megkérdeztné valaki, hogy jobb szülni, ezerrel meggyőzném, hogy természetesen!! Erről beszélek. Ezek feldolgozatlan sérelmek a tápszeres anyukákban. Vagy lelkiismeretfurdalás vagy más.
Még mindig azt mondom, hogy ha valaki igény szerint és kizárólagosan szoptat, se cumi se cumisüveg az tud..
Tényleg nem könnyű. Éjjel felkelek egy éve, nem ihatok egy kortyot sem. Moziban, vacsorázni szintén egy éve nem voltam. Kislányomat soha nem hagytam rá senkire. Szétmegy a derekam a sok egy pózban fekvéstől. Nem panaszkodom, megéri! Én jót akarok, szeretnék sok anyukát meggyőzni, hogy nem könnyű, de ez az egyetlen út, hogy sikerüljön. Én is remélem, hogy legközelebb sikerül simán szülnöm! Sok sikert!
Akaram mondani már, hogy a kérdés az, aminek a végén kérdőjel van. Igenis félretájékoztatnak rengeteg anyukát, nem kapnak segítséget a legelső és legfontosabb pillanatban, bent a kórházban. Sokkal többen szoptatnának, ha nem az lenne az ezzel kapcsolatos első mondat, hogy hát ez nem fog menni. Én lecsukatnám az ilyen nővéreket. Hallottam ezt a mondatot odabent. Még nem is telt el annyi idő, hogy megjöhessen a tej, már gyúrták a tápszert a gyermekbe, vagy a glukózt. Látható, itt is mennyi tudatlan, frusztrált hozzászólás van, a példákról pedig annyit, hogy mindenre van példa az égvilágon, ahány gyerek annyi féle, szerencsére. De vannak ennél az oldalnál objektívebb és szakszerűbb helyek, ahol a kereső talál szakszerű választ. tejcsárdázni meg egyáltalán bárminek is nevezgetni azt, aki szoptat, mert ez az élet rendje, hát ott súlyos önértékelési gondok vannak. Amióta megtudtam, hogy terhes vagyok, tudatosan készültem a szoptatásra. Volt, aki segítsen, utánanéztem sokmindennek, fizikailag is és lelkileg is készültem. Erről beszél a kérdező és igaza van, nagyon sok mindent nem tudtok/tudunk, amit pedig kellene már terhességünk elején ahhoz, hogy erre is készüljünk. Nem beszélve a későbbiekről. És igenis nagyon sok védőnő és orvos túl hamar feladatja a szoptatást a kismamákkal. Minden tiszteletem azoké, akik nem.
Nem kell tigrisként ugrani egymás torkának. inkább nyissunk egy fórumot "mit tegyek a szoptatásért" címmel, ahol hasznos tanácsokat adnánk egymásnak és tényleg azon lennénk, hogy segítsünk egymáson. Nem értek hozzá, hogy hogy kell ilyen fórumot csinálni, de igényelném. Sokaknak vannak apró trükkjei, amik hasznosak lehetnek másnak is.
Én már a kórházban letisztáztam mit adnak a babámnak a tej megindulááig. Mikor azt mondták semmit, akkor döntöttem véglegesen, hogy igen én ott fogok szülni.
Sokan istenként tisztelik az orvosokat. Én simán összevesztem egy csomóval.
Ha tejcsarda vagy is, a babat 3honapos kortol lehet sot Erdemes mas izekhez szoktatni. ''Nem tapszerre gondolok!
Hanem igenis vegyuk a faradsagot es termeszetes anyagokbol pepecseljunk kicsit a konyhaba! Feleves korig napi 1x keszintsunk neki valami finomat!Kesobb mar novelhetjuk nappi 2x. Ezzel nem szoktatjuk le a babat az anyatejrol! De a kesobbi problemakat is elkeruljuk vele! - A Kanalhoz poharhoz szoktatast, es persze az izekhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!