4 és fél hónapos a kislányom. Azt mondta a védőnő kezdjem el a hozzátáplálást őszibarackkal. Adtunk neki egyik nap, de utána sírt elég sokat. Se aznap se másnap nem sikerült kakilnia, csak harmadnap. Ez a baracktól lehetett? Eddig rendbe volt a kaki
Anyatejes babáknál elég 6 hós korban elkezdeni a hozzátáplálást, tápszereseknél is 4-5 hósan szokták.
Nagyon fokozatosan kell elkezdeni, első nap csak egy-két kiskanállal kapjon, második nap 4-6-al, harmadik nap 8-10-el stb.
3-4 naponta célszerű csak új ételt bevezetni, hogy ne terhelje meg túlságosan az emésztőrendszerét.
Szerintem sütőtök előtt próbáld ki a sült almát, általában azzal szokták kezdeni.
A hozzátáplálás teljesen átrendezi a székletet! Elképzelhető, hogy nála az őszibarack pont székletfogó hatású.
(előző vagyok)
12 hét az elég sok idő!
Miért javasolta egyáltalán a védőnő a hozzátáplálás megkezdését?
Nem gyarapszik a baba megfelelő ütemben?
Mennyi volt a születési súlya? Most hány gramm pontosan?
Én a helyedben várnék legalább 6 hós koráig, de lehet, hogy 7-8 hónapos koráig is. Ahogy olvastam, koraszülötteknél a korrigált életkorához képest javasolják elkezdeni a hozzátáplálást.
Az őszibarack viszont elvileg hashajtó hatású.
Köszi, várok mindenképpen inkább. Mindennél jobban imádom és nem szeretném hogy gond legyen ebből.
Azt tudom hogy a kiírt időtől kell nézni nála mindent, csak mivel nekünk ő az első baba gondoltam megkérdem itt, hátha tud valaki valamit amit én nem :) (a koraszülöttségre nem voltunk felkészülve, úgyhogy most tanulunk)
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok
Ne hallgass rá, inkább az ösztöneidre hallgass! HIdd el annál jobb tanács nincsen. Látod, most is megsúgta az ösztönöd, hogy nem jó, amit mondd a védőnő!
Nekem is mondta, hogy adjak mindenképpen (pedig anyatejes volt) már 3 és fél 4 hónapos korában, "különben válogatós lesz, mert nem szokik ízeket".
No comment:)
Én meg azt mondtam, köszi, de nem óhajtok bébiétellel kínlódni még minimum 2 hónapig, sokkal kényelmesebb a szoptatás. Én meg csak ilyen kényelmes vagyok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!