Mivel szeditek ki a baba ruhájából a kaki foltot, étel foltokat?
Először is sima mosószappannal kidörzsölöm a foltot, utána Vanish Oxi Actionnal( granulátum) vastagon bekenem még vizesen a foltot, összetekerem a ruhát, hogy alaposan tudjon hatni a Vanish, hagyom pár órát, de van, hogy egész éjszakát. Mosás előtt kiöblítem belőle a Vanish golyócskákat, mert ha a ruhán marad, van, hogy kiszedi a ruha színét is. Majd gépbe rakom 40 fokon kimosom a többivel együtt. Olyan még nem fordult elő, hogy ne jött volna ki valamilyen folt a ruhából.
Most is ott áll a kakis body:(
Én is oxi-actiont használok és beáztatom. Utána csak azért öblítem, h az erős szer ne maradjon a ruhán és mosom a babáknak való mosószerrel. Egyébként az én vanish-em színes ruhákra is való, nem veszi ki a színt. Felnőtt ruhéknál szoktam olyenkor használni, ha olajos folt van rajta (munkaruha) v olyan ruha, amiben kis fehér minta van. Így a szín megmarad és a kis fehér minta sem színeződik be.
Anyukám most a mosószódát ajánlja, mert bio cucc és olyan foltokat vesz ki szerinte, amiről nem is álmodott és nemcsak mos vele, hanem plafontól padlóig tisztítja vele a házat. Elvileg nagyon jó.
Az első válaszoló vagyok. Az én Vanishem is színes ruhára való, de volt már rá példa, hogy a kis milliméter nagyságú golyócskák beleragadtak a ruhába és apró fehér foltok lettek a száradás után. Ezért lettem elővigyázatos, de az is elképzelhető, hogy túl sokáig hagytam a folttisztítót a ruhán. Több mint másfél éve ezt csinálom, barack, cseresznye, fű, zsír, pörkölt és kaki folt is kijön.:)Ja, van, hogy csak másnap vagy két nap múlva kezdem a folttisztítást.
A mosást Dreft Babyvel végzem.
Marhaepeszappan (gallseife) mindent visz. 10 percre bedörzsölöm a ruhát, felakasztom vhová száradni ha aznap nem mosok éppen hogy mégse büdösödjön be, és mehet sima mosás 40C.
Kb. 500 Ft a Müllerben v dm-ben, nem kell sem ariel, sem vanish és hasonló vackok, meg éjszakai áztatás.
Percek alatt kiszedi a foltokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!