Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Manapság miért tájékoztatják...

Manapság miért tájékoztatják félre az anyukákat? Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást..

Figyelt kérdés
Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást. 1 éves korig szptatást kiváltani NEM KELL! Holott, ha egy baba igény szerint és kizárólagosan szopik és nincs cumi, cumisüveg, ott még nem hallottam, hogy "kevés a tej", hiszen ez a fogalom nem is létezik. Kevés inger, az létezik.
2009. jan. 10. 09:14
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
0%
csak bunkó...
2009. jan. 10. 10:10
 12/39 anonim ***** válasza:
46%
Hát igen pont arról van szó,hogy aki"tejcsárda"az már hadd szoptasson addig amíg "ömlik belőle a tej",akinek meg sajnos nincs elég az kénytelen tápszerrel pótolni azt.De már megint nem a kérdésre válaszoltok,mert a korai hozzátáplálásról volt szó?Igen egy "tejcsárda"vagyok.Most szégyellnem kellene magam ezért?Miért baj az ha valaki tud szoptatni?
2009. jan. 10. 10:12
 13/39 anonim ***** válasza:
66%
Miert erdeklik az embereket masok dolga? Kedves kerdezo, es tapszerellenenes anyukak, mindenki oruljon hogy egeszseges okos babaja van es foglalkozzon a sajat dolgaval!!!!!!!! En 3 honapig tudtam szoptatni aztan TENY hogy feladtam pedig ha erolkodtem volna lehet meg tovabb sikerult volna,de nem banom annal tobb idot tolthettem kipihenten a babammal es nem egy stresszes fejo siro anyukat latott a kisbabam. Boldogok vagyunk es a vilag legjobb anyukajanak erzem magam. 14 honapos kisfiam van aki meg nem volt beteg!
2009. jan. 10. 10:14
 14/39 anonim ***** válasza:
53%
Bunkó szerintem az és primitív aki rossznak tartja az anyatejes táplálást.Miért írsz olyanról véleményt amiről nem tudod,hogy milyen benne lenni?Talán apasszam el a tejem.?Nehogy azt hidd,hogy a szoptatás csak leányálom:Pl.hónapok óta nem ehetek semmi puffasztót,se zöldség,se gyümölcs,szinte csak hús és krumpli,a babám nélkül nemigen mehetek sehova,gyógyszerek,alkohol....stb.Ennek ellenére egyszersem fordult meg a fejemben,hogy ne szoptassak,mert az ember ösztönei tudják,hogy ha van teje(amit ugye a természet adott),akkor szoptasson addig amíg a baba és az anyuka is úgy akarják.Serintem erre nincsenek szabályok
2009. jan. 10. 10:22
 15/39 anonim ***** válasza:
17%
Ezt annak írtam aki bunkónak nevezett.
2009. jan. 10. 10:24
 16/39 anonim ***** válasza:
51%
9:43 - válaszom, hogy tudok szoptatni, igény szerint szopik a babó, ettől függetlenül már kapni fog almalét 4 hósan. De az is biztos, hogy napi 2szer szopizni fog, ha tehetem. Összebújni, boldognak lenni meg anélkül is lehet. Én az időben, ésszel és lassan elkezdett hozzátáplálás, fokozatos szoktatás híve vagyok, amit nagyon kevesen tudnak megcsinálni azok közül, akik egy évig csak szoptatnak. /Sajnos, mert akkor az volna a tökély.. egy év szopi, majd hónapok gyümölcslén stb.../ Miért teszek én ezzel rosszat? Nem hiszem, hogy baj, mint ahogy a te nézőpontod is követhető. /Egyébként anyumnak nem volt teje és én már 3 hósan főzeléket ettem, mert anya nem akart tápszert adni és kutya bajom, gyerekként se voltam problémás..../
2009. jan. 10. 10:31
 17/39 anonim ***** válasza:
22%
A 14 hónapos kisfiú anyukájának írnám,hogy attól,hogy szoptatok nem vagyok tápszerellenes.Viszont a tápszereseken látom,tapasztalom inkább,hogy anyatejellenesek.Még leírni is szörnyű:anyatejellenes???Szerintem az a fogalom furcsább,hogy:tápszerpárti???
2009. jan. 10. 10:35
 18/39 anonim ***** válasza:
49%
Mármint napi 2szer kb 7-8 hósan, nem 4, félreérthető voltam...
2009. jan. 10. 10:36
 19/39 anonim ***** válasza:
79%

húha! ez a kérdés is akkora port kavar, mint a babakomp!!! én tápszerrel etetem a manóm, mert elég sok stressz ért, és nem tudtam szoptatni. nem változott a helyzet. a nyugodj meg állandó ismételgetése a fülembe, pedig csak rontott az állapoton. a kórházban nekem sem segítettek a szoptatással kapcsolatban, csak azt mondták, h úgysem fog menni. 3 hétig tudtam szoptatni a manómat, és közben mindig visszahallottam a nővérke szavait, hogy lekezelően azt mondta, hogy a mellbimbóm alakja nem megfelelelő. a műcicivel a picúr egyáltalán nem tudott mit kezdeni...

szóval már 7 hónapja tápszert eszik. már nem szégyenlem magam érte, eleinte viszont szörnyű lelkifurdim volt, de már képtelen voltam hallgatni a manó sikító sírását, mert annyira éhes volt már szopi után fél órával is. szinte teán élt 2 napig...

én csodálom azt, aki tud szoptatni, és azt gondolom, hogy erről teljesen felesleges vitatkozni.

2009. jan. 10. 10:47
 20/39 anonim ***** válasza:
28%
9:43 vagyok és a korai hozzátáplálásnak a következményei felnőtt korban lesznek tapasztalhatok.Annyira azért szerintem nem hülyék az orvosok,hogy 6 hónapos kor elött nem ajánlják(itt nem az gyümikre gondolok).Emberek hiszen egyre fejlettebb a tudomány...Tudom felesleges bármit is írnom...Különben hol van a kérdező?
2009. jan. 10. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!