4 hónapos múlt a babám, ma kezdtük a hozzátáplálást. Pár kanál almapürét kapott védőnő tanácsára. Egy hétig ezt kapja. Ti hogyan csináltátok, hogy vezettétek be a többi dolgot?
Én is úgy tudom hogy mézet nem lehet 1 éves kor alatt.
Érdekes,ahány ember annyi féle etetés.A védőnőm azt mondta hogy a krumpli legyen a második és hogy a sütőtök az utolsó.Kíváncsi vagyok még mások mit írnak.
én 5,5 hósan kezdtem a hozzátáplálást. egyszerre csak 1 új ételt szabad kóstoltatni, 1.nap csak kb. fél kanálnyi, 2.nap 1-2 kanálnyi, 3.nap több mehet, ha nem okozott gondot.
az új ételt midig a már beváltba keverjük (hogy a mennyiség kb.egyforma, vagy növekvő legyen).
én ilyen sorrendben adtam:
alma(prés)lé, almapüré, őszibarack, meggy, (banán), krumpli, sütőtök, kenyér, cékla, tök, (szilva), csirkemell, mandarin.
az én lányomnak a hígabb ételek tetszenek, ezért a sűrűbbeket lédús gyümölccsel kombinálom, vagy fagyasztott anyatejjel, vagy végszükségben főzővízzel hígítom. általában a főzött ételeket 2 napig adom, vagy a megfőzött zöldséget lefagyasztom, és később használom fel.
nekem ez elég jó táblázatnak tűnik:
A méz... ez érdekes, nagyon rugalmas a védőnőd, nem a mennyiség számít ugyanis. De te tudod.
Az én lányom felborította a hozzátáplálás sorrendjét, mert sem az alma, sem a krumpli nem jött be neki, öklendezte ki mindkettőt, főleg a krumplit. Ellenben az őszibarackot imádta (akkor még volt friss hazai), és a sütőtököt is. Azóta megszerette az almát is, de az első hónapban - 5.5 hósan - nem fogadta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!