Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért éri annyi támadás a...

Miért éri annyi támadás a sokáig szoptató anyukákat?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 17:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%

Nem azért támadják őket mert sokáig szoptatnak hanem mert többnek érzik magukat,jobb anyának azoknál akik nem tudnak szoptatni és lenézik azokat az anyukákat akiknek nem adatott meg hogy sokáig legyen tejük!

Szerintem!

Persze akinek nem inge ne vegye magára!

2011. jan. 26. 17:36
 2/18 anonim ***** válasza:
51%

Osztom az első véleményét.

És még azért is, amiért azokat is támadják, akik nem tudnak sokáig szoptatni.

Egyszerűen nem képes rá az ember, hogy bizonyos dolgokba ne kössön bele, ha van rajta sapka azért, ha nincs, akkor azért...

2011. jan. 26. 18:52
 3/18 anonim ***** válasza:
81%
Ez szerintem paranoia. A tápszeresek azt hiszik, a szoptatósok lenézik őket. A sokáig szoptatósok azt hiszik, hogy támadják őket. A császárosok azt hiszik, hogy ők nem is szültek. A fájdalomcsillapítást kérők azt hiszik, hogy aki anélkül szült, az lenézi. Téboly, komolyan mondom. Van amúgy 1-2 idióta, aki tényleg felsőbbrendűnek tartja magát ezért vagy azért, de a többség nem nézi le, nem támadja azt, akinek máshogy alakult a kisbabás pályafutása mint neki.
2011. jan. 26. 18:58
 4/18 anonim ***** válasza:
50%

- Sokszor bántóan viselkednek azokkal, akik nem tudnak szoptatni vagy nem annyit, hogy az elég legyen a gyereknek. Másrészt meg azért mert ez néha úgy jön ki, hogy ezzel villognak.

- Nem egy anyukát láttam, aki a futkározó, kritikán alul viselkedő gyerekére nem szól rá, nem öleléssel, puszival vagy erélyes utasítással terelgeti a jó irányba, hanem előkapja a cicijét. Így a gyerek nem igazán tudja kifejezni az érzelmeit verbálisan, hiszen egy cicitömés a szájba a válasz.

- nem kérdezi meg, hogy megszoptathatja-e esetleg vendégségben, vagy más körben, hanem elővadássza a parizerjeit.

- megideologizálják, hogy 7 éves korig miért kell és jó szopni a babának, mert úgy tuti nem lesz ekcémás és allergiás... látnák anyatejes unokahúgaimat akik megőrülnek a vakarászástól... Persze ezt úgy teszik, hogy legalább egy tápszerre kényszerült anyuka közelében legyenek..

- azt hiszik a szoptatástól zseni lesz a kölyök és a hordozástól meg pláne... különben meg nem látom túl gyakran játszani a pici babákkal őket

- nem tudom a férjükkel milyen viszonyukban, ha ez még fokozódik a közös nászággyal, köztük a babával

- persze tisztelet a kivételnek, ismerek nagyon aranyos kötődős nevelős pártit és katonatiszti suttogós anyukát is...

2011. jan. 26. 19:03
 5/18 anonim ***** válasza:
51%

Én szoktam itt olyanokat olvasni,hogy kisfiam 42 hónapos (!) koráig szopott,vagy 3 éves BABÁMAT szoptatom,nekem ebből picit az jön le mintha anyuka kicsit visszaakrná marasztalni a gyereket a fejlődésben.

Egyébként azok is igazak amiket előttem leirtak,az utolsó hsz és az is,hogy kicsit mindenkinek üldözési mániája van ezen az oldalon:)

Én nem értek egyet a kisgyerekek (akik nem BABÁK) szoptatásával,de nem támadok senkit. Hozzászólni sem nagyon szoktam,inkább csak olvasgatok.

2011. jan. 26. 20:41
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi abban az üldözési mánia, ha kijelentem, hogy szeretnék sokáig szoptatni, és erre agyonra lepontoznak. Nem momdok semmit azok közül, amit a harmadik hozzászóló olyan hosszan ecsetelt (nem is gondolom). Csak pusztán az a tény idegesíti fel az agresszív anyukát, hogy én pártolom a hosszú szoptatást.

És agresszív anyuka zsigerből támad.

Amúgy semeddig nem sikerült szoptatnom sajnos. :-( Fejem neki.

2011. jan. 26. 22:40
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

Csak részben értek egyet a fentiekkel, mert olyat még nem tapasztaltam, hogy azért néztek volna le bárkit, mert nem tud szoptatni, ez paranoia. Inkább az van a dolog hátterében, hogy az emberek (sajnos gyakran magamat is beleértve) nehezen fogadják el, ha valaki valamit másképp lát jónak, mint ők, és ez oda-vissza így működik, csak mindenki a saját sérelmeit fedezi csak fel. Sajnos azt tényleg lehet tapasztalni, hogy sok sokáig szoptató anyuka megszólja azt aki azért nem szoptat évekig mert nem akar. Nem csak azokat, akik el sem kezdik, vagy 1-2 hét/hónap után leválasztják a babájukat, hanem azokat is, akik 1-1,5 év után döntenek úgy, hogy elég volt. Ennyi idő után, azt hiszem, az ilyesmi megbocsájtható (lehetne).

Tegnap feltettem ezzel kapcsolatban egy kérdést, hogy mi van, ha az egy év körüli gyerekemet nem szeretném szoptatni, és szinte csak értetlenkedő válaszokat kaptam, meg hogy ne féljek, legkésőbb 7 évesen majd elválasztja saját magát. De én ezt nem akarom! Nem akarom, hogy éjjel CICIT!!!!! felkiáltással ébresszen, hogy a pólómat húzogassa, vagy hogy az oviból azért kelljen pár hét után kivenni, mert nincs meg a cici nélkül! (Valós példák, az első kettő innen, a harmadik egy kötödő nevelős fórumról.)

Na, hogy ennyi bevezető után a kérdésedre is válaszoljak. :) Azért támadják őket, mert furcsa (egyeseknek, mondjuk ki, gusztustalan) a tudat is, hogy egy járó, beszélő, sok foggal rendelkező nagy gyerek megeszi késsel-villával a rántott húst, aztán a szájába veszi az anyja mellét. Ez az ok. Abban igazad van, hogy azért valamennyi tolerancia nem ártana - mindkét oldalon. én személy szerint nem ítélem el, csinája mindenki, ahogy jónak látja, csak nekem ne kelljen.

2011. jan. 27. 08:02
 8/18 anonim ***** válasza:
69%

Mert mindenki azzal foglalkozik, hogy más mit csinál,így legalább asaját dolgaival nem kell foglakozni, holott inkább azzal kellene.

22 hónapja szoptatok és lasz@rom kinek mi a véleméyne, ez a mi magánügyünk

2011. jan. 27. 08:27
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
Én egy sokáig szoptató anyuka vagyok, aki már gyűlöl írni, benézni ebbe a topikba. Rengeteg támadást, lepontozást, kioktatást, lesajnálást, gúnyos, ironikus megjegyzést kaptam már az elmúlt 2 évben, mióta ide írok. Ha jó tanácsot adtam, azt is kiforgatták. Főleg az ilyeneken tudok kiakadni, hogy foga van már a gyereknek, felhúzza a pólómat, beszél, már eszik, már jár, akkor ne szopjon már:( Nekem már elvették itt rég a kedvem ettől a témakörtől, havonta egyszer ha benézek ide, mert itt mindig a támadás megy ebben a témakörben. Hiába írják sokan, hogy a szoptató anyukák egyfolytában támadják a tápszereseket. Ez nem igaz. Most már átestünk a ló másik oldalára. Nagyon sok bántót olvastam itt csak az elmúlt pár napban, ha sokáig, évekig tartó szoptatásról, annak sikerességéről írt valaki. Némelyeknek nagyon bántja a szemét, ha valaki erről ír, és nem szégyelli. Akkor mindjárt sértegetik, ősanyázzák...
2011. jan. 27. 17:57
 10/18 xStefix ***** válasza:
100%

Az én kérdésem meg ez:

Vajon ki tud célirányos, hatékony tippeket adni a gondokkal küzdő anyukáknak?

Ez a topik nagyrészben arról szól, hogy akinek kérdése, gondja van, felteszi és a többiek igyekeznek tanácsot adni neki. Én úgy látom, többségben vannak a "kezdő" szoptató anyukák.

Ha nem lennénk itt néhányan, akik éveket töltünk szoptatással, sok hasznos információtól esnének el egyesek, ezt azért ne felejtsétek a sok kritika mellett.

Aki ugyanazt a dolgot időben tovább csinálja, annak valószínűleg több tapasztalata, nagyobb tudása van benne, mint másoknak. Nem tudom, a szoptatással kapcsolatban miért olyan fura, ellenszenves ez, amikor sok más területen is ugyanígy van.

És ez nem felsőbbrendű duma, egyáltalán - egyszerűen csak rosszul esik, amikor semmibe veszik az ember segítőkészségét. :( Mert én biztosan ezért járok ide.

2011. jan. 27. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!