Miért itélik el annyira azokat az anyukákat, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak szoptatni és tápszert adnak a gyermeküknek?
Szerintem azért, mert a szoptatás nem egyszerű dolog és kell valami vigasztaló, hogy lehet utálni azokat akiknek nincs kitartásuk hozzá. És lehet büszkélkedni, hogy nekem sikerült.
De sok ilyen van: szülés-császár
anyatej-tápszer
sírjon a gyerek-ne sírjon
altassuk-hagyjuk magától elaludni
H1N1 oltás-vagy ne
.
.
.
Úgy látszik ez erről szól és még véletlenül sincs középút. Hierarchia van, amibe be kell tagozódni. Kemény utálat van a másik kaszt iránt.
Lehet hogy ahormonok teszik. Fogalmam sincs, de figyeld meg, még itt ezen a honlapon is így van. Mondjuk ezért élvezetes egy ilyen kérdés, mert aztán ott van adok-kapok
Aki elítéli őket, az magáról állít ki bizonyítványt.
Én nem teszem, inkább egyrészt szomorú vagyok, mert sokan közülük kikerülhették volna a tápszert, ha időben hathatós segítséget kérnek/kapnak, másrészt én sokkal inkább bíztatni szoktam, mert magam is "megtért, vagy inkább megvilágosodott bárány" vagyok.
A tápszerellenesség nem személy elleni utálkozás, sokkal inkább a rendszer elleni (szerencsére egyre hangosabb és terjedőbb) lázadozás. Mindenki tudni véli, hogy az anyatej ill. a szoptatás a legjobb, de csak az tudja ezt igazán, aki minél jobban megtapasztalja. Szerintem emiatt sok sikeres anyukában inkább az erőteljes segíteni akarás működik - csak éppen nem mindenki tudja ezt finoman és hatékonyan közölni. A gondokkal küzdő anyuka meg persze hiperérzékeny, mert bizonytalan anyai mivoltában és könnyen személyes támadásnak véli a dolgot. Már kész is a vita.
Én szem szer nem a pótló anyukák ellen vagyok (nem egynek segítettem már), hanem a tápszer népszerűsítése vagy akár csak a nyugodtan elfogadhatónak minősítése ellen.
Ez laikus fülnek kicsit erőteljes írás, de a lényeg benne van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!