Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » OLyan anyukákat keresek, akik...

Bettynapocska kérdése:

OLyan anyukákat keresek, akik valami miatt nem tudtak szoptatni. Én sajnos nem tudok szoptatni, így lefejve adom a tejet a kisfiamnak. Szeretnék hasonló helyzetben lévő anyukákat találni. Ha ilyen helyzetben vagytok nagyon örülnék ha írnátok?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyik barátnőm azért nem tudott,mert a babájának le volt tapadva a nyelve.Csak 5 hósan vették észre,és akkor lett felvágva.Ezért nem tudott szegény szopizni.
2010. jan. 18. 09:35
 2/6 anonim válasza:
az első fiamat én sem szoptattam mert nem volt hajlandó szopizni csak cumisüvegből evett.bár lehet özre játszott az én tapasztalatlanságom most 7 hetes a fiam és a kórházban megmutatták rendesn ő sziopizik de mivel az anyatej kevés neki így kap tápszert is de nem zavar be a cumi se.annó én is fejtem de az nem olyan és nekem 2 hét alatt elapadt.
2010. jan. 18. 12:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtatok. Az én kisfiamnak is le volt nőve a nyelve és mire észrevették már kisebesedett mindkét mellbimbóm.Krokodilkönnyeket hullattam a fájdalomtól minden egyes szoptatásnál.Végül az egyik mellem már annyira fájt, hogy abból nem tudtam szoptatni, így lefejtem a tejet és üvegből adtam oda a fiamnak.Azóta sem sikerült visszatérnem a szoptatásra és anyósom sokszor szóvá tette, hogy miért nem szoptatok mert az lenne a normális, meg hogy a gyereknek is az lenne a jobb. Aztán jöttek a további rokoni tanácsok feltétlen szoptass, mert a kötődés szempontjából az a jó(mindezt egy olyan anyuka tanácsolta aki nem szoptatott).Én számtalanszor próbáltam azóta is szoptatni, de a fiam elutasítja a cicit és minden kísérlet félnapos üvöltésbe torkollik. Ezért továbbra is üvegből etetem és így Márk nyugodt mosolygós baba. Szeretném megkérdezni, hogy okozott e valamilyen kárt a babával való kapcsolatotokban hogy nem szoptattatok?
2010. jan. 19. 09:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!!!

4,5 hónapos baba anyukája vagyok. sajnos én sem tudtam szoptatni a kislányomat, mert mi a kórházban besárgultunk, és a mai " anya-baba" központú kórházban akkor vitték el a babát kék fény alá, amikor nekik jól esett, akár megvolt ettetve, akár nem. Inkább teával tömték szegényt, azzal a felfogással, hogy sok folyadékra van szüksége. Volt amikor 1-1 etettés ki is maradt ez miatt. Mikora hazajöttünk, akkor sem kellett neki már a cici, így kénytelen voltam lefejni a tejet. Sajnos elég hamar ki kellett egészíteni a tejet tápszerrel, de a mai napig is adok neki lefejt tejet 2x, 3x.

Én fejlődésileg azt veszem észre, hogy úgy fejlődik mint a többi korabeli gyerek. Remélem ez így is marad!

2010. jan. 19. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Befelé forduló mellbimbóm van, az első kislányom nem fogadta el a bimbóvédőt, iszonyatosan fájt a szoptatás, igy 2 hónaposan abbahagytam, utána 2 hét múlva el is apadt. Most 5 éves a csajszim és elmondhatom, hogy nagyon anyás kislány, úgyhogy nem gondolom, hogy bármit is érezhetett abból, hogy nem szopizott. Ja és nagyon egészséges, egy évben egyszer beteg, az is csak egy nátha. A második kislányom elfogadta a bimbóvédőt, ő meg 4 hónaposan úgy döntött, hogy nem hajlandó tovább szopizni, igy még 3 hónapig fejtem, de 7 hónapos kora után már nem volt hajlandó elfogadni az anyatejet. Tiszta depresszio lettem, hogy abbahagyta a szopizást, akkor döntöttem el, hogy akárhogy is de szeretnék még egy babát és akármi lesz szoptatni fogom. Most 30 hetes kismama vagyok és már van előtejem, ami nagyon boldoggá tesz. Remélem , hogy most minden oké lesz, de ha nem, biztosan én is fejni fogom, amig csak igényli a baba. Jó babázást mindenkinek!
2010. jan. 19. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:

AZ ÉN KISLÁNYOM NEM TUDOTT SZOPNI.MÁSODIK BABA AZ ELSŐT 15 HÓNAPIG SZOPTATTAM.

MINDIG SÍRT ,MERT ÉHES VOLT.KETTŐT SZÍVOTT BELŐLE KIKÖPTE ÉS ÜVÖLTÖTT.TEJEM NAGYON SOK VAN,8 DL-T HORDOK AZ ANYATEJ GYŰJTŐBE ÉS NEKI IS FEJEM A TEJET.

MOST 6 HÓS

2010. jan. 19. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!