Vagytok/voltatok hasonló helyzetben? A kezdetektől kevés a tejem. Részletek lent.
A belövellés óta kb. 20 ml tejem van etetésenként (3 óránként). Közte kb. 10-20 ml-t tudok fejni. Hasonló cipőben járók tapasztalata érdekelne, a szakirodalom és a hozzáértők véleménye elég megoszló a kérdésben.
Van aki szerint, ha kitartó vagyok, egyszer elhagyhatjuk a tápszert, van aki szerint ez már nem fog javulni az igyekezetem ellenére sem. Hol az igazság?
Olyan Anyukák válasza érdekelne, akiknek szintén már az eleje óta nem volt tejük, tehát nem azé, akinek csak átmenetileg lett kevesebb.
Nekem nagyon nehezen, kb. 1 hét után indult be a tejem, de addigra a fiam nem akarta elfogadni a cicit, túl türelmetlen hozzá. Szorgalmasan fejek, cumisüvegből kapja. Ha jó vagyok, sikerül 150 ml-t kifejni, de a gyereknek olyan étvágya van, hogy nem elég. Muszáj a tápszer is.
Én is szedem a homeós bogyikat, teát, minden francot, de nem hiszem, hogy sokáig tudok majd neki tejet adni.
A gyerekorvos mondta nekem, sokszor a legnagyobb erőfeszítés mellett sem lesz elég a tej, más meg semmit sem tesz, mégis "tejcsárda".
Tudjuk, hogy az anyatej mennyire jó, mennyire fontos, de ha nincs, hát nincs. A lényeg, hogy egészségesen, szépen gyarapodjon a baba, nem kell túráztatnia magát az ember lányának, mert egy frusztrált, ideges, önbizalomhiányos mama rosszabb, mint a tejhiány. Nem ettől lesz valaki jó anya. :)
Nálam is ez volt. Én nem adtam tápot, azt vallottam, hogy hát így sem fog éhenhalni..., de mondjuk úgy, hogy csont és bőr lett, szóval 8 hetesen tápoztunk is, és onnantól is stagnált a helyzet (végig 50 mili lett a tejem). Végül fél éves koráig szopizott és onnantól ő választotta le magát... addigra már nem is bántam.
Én is minden trükköt kipróbáltam, nem jött be... Szóval szerintem tápot elhagyni nem fogtok, de attól még amíg neked és a babádnak van kedve, simán szoptathatsz.
Persze sokan nem fogják elhinni (akik nem is tudják, milyen szar, hogy alig van tejed), meg mit összeszenvedsz, de ne izgasson. Van ilyen és nem ezen múlik ez az anyaság témakör. Én babám is imád engem, a férjem, szeret enni, nyugodt, eddig nem jött ki rajta hogy hülyegyerek lenne vagy nagyon beteges, pedig rettegtem a táptól.
köszönöm a válaszaitokat. sajnos sejtettem, hogy ez lesz a helyzet, pedig van köztetek akinek azért picit több teje volt, mint nekem és mégse... :(
az a rossz, hogy mikor már kezdek belenyugodni, akkor mindig jön valaki okoskodni, nagyon frusztrál. próbálom meg se hallani, de akkor is ott motoszkál bennem. persze aki nem volt ilyen helyzetben az nem tudhatja milyen. próbáltam utánaérdeklődni, hogy kaphatunk-e tejet, de sajnos kevesen adnak le és az elmegy a súlyosabb esetekre, így mi már nem vagyunk rá jogosultak.
most egy kicsit azért megnyugodtam, ameddig van addig örülök neki. abból a kicsiből megkapja az immunerősítőt, a tápszerből meg minden mást és bízom benne, hogy még tudjuk ezt tartani pár hónapig. mást úgyse tehetünk.
Nekem még a tiédtől is kevesebb volt és sajna nem is lett több. 1,5 hónapig húztam igy hogy párszor naponta azt a keveset megkapta (ez ilyen 30-40 kortyi volt neki éjjelente, nem tudom ez mennyi lehetett, és ez napközben még kevesebb volt). Aztán már a cici sem kellett és el is apadt. Még azóta is gyötör a bűntudat, pedig 9 hós. :(
Próbálkozz, add neki ami van és ne agyalj rajta úgy mint én, mert akkor még rosszabb lesz. Tápival is boldog bébik nőnek fel. Csak nekünk rossz a lelkiismeretfurdalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!