Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?
Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.
Nem értem,hogy ez miért jó.
Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.
Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?
Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...
Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.
Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...
Nem bizonygatok én semmit,csak nem bírom,ha valaki elkezd vádaskodni úgy,hogy nem ismer egy picit sem.
Élem én az életemet,hidd el.
Egyszerűen csak az érdekelt,hogy miért kell az olyan anyukákat bántani,akik nem szerettek volna szoptatni.
Nem tehetek arról,hogy törődni akarok a kinézetemmel,mert fontos,hogy mások mit gondolnak rólam..A vacsorára meg én is el akartam menni,tudtam,hogy jó kezekben van a lányunk.Egy szóval nem írtam a szexuális életünkről,a párommal való kapcsolatomról sem,csak annyit írtam,hogy nagyon nyugodt a babánk és hogy mennyire szeretjük.
Figyelj,ha neked ez túl rózsaszín,akkor az a te dolgod.Nekem ez az életem,szerintem ez normális,nem "rózsaszín".
Már tudom,hogy hü.lyeség volt feltenni ezt a kérdést,mert alig érkezett rá normális válasz,szinte mindenki azzal jött,hogy milyen anya vagyok én,hogy ilyet teszek,stb.
A normális válaszokat köszönöm.
Az álláspontod abszolut önző álláspont, ne várd senkitől, hogy osztani fogja a véleményed. A gyereknek még nincs választási lehetősége, de az biztos, hogy nem őt nézted és az ő érdekeit, amikor úgy döntöttél, nem szoptatsz. Erre ne legyél büszke, és ne nagyon hangoztasd, mert igen kevés nő fog egyetérteni veled, legalábbis olyan nők, akiknek nem az egójuk a legfontosabb.
Egy kicsit szégyellném magam, talán nem is mondanám el senkinek, miért is nem szpotattam, a helyedben. Nem tudom, mit vártál, amikor feltetted ezt a kérdést, remélem, azért elgondolkozol a válaszokon. Ha ennyire önző álláspontot képviselsz, akkor elég nehezen képzelhető el az, hogy más tekintetben nem a saját önzőséged vezérel, elég sok évet megéltem már, de soha nem hallottam olyan nőről, aki bár megtehette volna, de mégsem szoptatta a gyerekét.
És nem azért vannak itt az anyukák felháborodva, mert ők olyan rondák és irigylik tőled, hogy te szeretnél jól kinézni. Mekkora butaság!!! Szerintem, a legtöbb anyuka ugynúgy van vele, odafigyel magára, a külsejére és jól is néz ki, de nem teszik mindezt a gyerek kárára.
Még ilyet én sem hallottam, hogy valaki önszántából lemond a szoptatásról önző okokból. Rengeteg kisgyerekes anyukát ismerek, egyik sem hanyagolja el magát, sőt. De nem is ez a lényeg. Ne várd, hogy megértsenek, mert természetellenes, amit teszel.
Nem bizonygatok én semmit,csak nem bírom,ha valaki elkezd vádaskodni úgy,hogy nem ismer egy picit sem.
Azt nem mondhatnám, ugyanis abból, amit leírtál a témával kapcsolatban, nagyon is megismerhettük az álláspontod, és ezzel együtt téged is. Inkább maradj csendben, és húzd meg magad, mert nem hinném, hogy bármelyik anyuka egyetértene veled. Maximum néhány cicababa, Norbi-és undormány Réka majmoló buta nőci. De azok nem számítanak nőnek, anyának meg végképp nem. Jómagam is törődöm a külsőmmel, és szép melleim vannak és rendszeresen sportolok is, de biztos nem fogom a gyermekemet háttérbe szorítani az önnön önző érdekeim miatt. Ha meg is hízok a terhesség és a szoptatás alatt, lesz még időm bőven lefogyni. És tudod mit? Egyáltalán nem tartom ezt áldozatnak! Sem azt, hogy kimaradjak egy vacsoráról. Olyan dolgot hagysz ki, ami nagyon is fontos egy anya-gyermeke kapcsolatban. Jah, és élek most egy előttem szóló szavaival: "téged is vasvillával simogathatott a kedves édesanyád.
Hát dehogynem bizonygatsz, hiszen mást sem csinálsz.
Mint egy meghasonlott ember. Ugye, hogy érdemes nem szoptatnom, hiszen jól kell kinéznem, ott az a szoptató anyuka, aki lám, hogy néz ki. Még egy pohár pezsgőt sem tud meginni-mintha ez lenne a világvége és ezért aztán tényleg érdemes nem szoptatni. És nem beteges a lányom, 1 hónaposan. Hiába mondják és ijesztgetnek ezzel.
Olyan vagy, mint Ágnes asszony, aki mossa a tiszta ruhát. te is mosod a lelkiismeretedet, mindenféle magyarázkodással és bizonygatással.
Mert egyébként például miért fogyózna egy nő, aki szült? Az én súlyom 5 kilóval kevesebb volt, mikor kijöttem a kórházból, mint szülés előtt. és olyan ruháimat hordtam, amit két évvel korábban bezsákoltam, mondván sosem leszek olyan vékony. Hova fogyóztam volna, pláne minek? Jó sportolni nem sportoltam, de azt terhesség előtt sem tettem, nyilván nem szoptatás alatt kezdtem volna el.
Miért ne ihatna egy pohár pezsgőt, aki szoptat? Kihagy egy szoptatás és annyi.
Miért ne hagyhatná otthon a gyerekét, aki szoptat? Lefeji a tejet és ennyi, a bébiszitter oda tudja adni neki és aludhat, amíg én vacsorázok.
Most beteg vagy beteges nem lesz a gyereked a szoptatás hiányának következtében? Mert lehet valaki leukémiás, ergo beteg, úgy hogy sosem betegeskedett korábban. illetve lehet valaki rendszeresen náthás. Nem mindegy. De tudom, a te gyereked, annyira csodalény, hogy se beteges nem lesz, se beteg sosem. Nyilván a tápszernek köszönhetően. Mondjuk ezt is korainak találom kijelenteni 1 hónap után. Mégis mi baja lenne egy egy hónapos babának?
Hát szóval, írhatod, hogy normális válaszokat vártál. A te lelkiismeretedet nem fogja megtisztítani, sem az, ha azt írja 98 válaszoló, hogy igazad van, a kinézeted fontosabb, mint a szoptatás. De az sem taszít mélybe, ha itt leírják, amit te a lelked mélyén érzel és tudsz.
Bocs az offért,de átírnám a kérdést
Miért kell az olyan anyukákat bántani,akik sokáig szeretnek szoptatni?
Nekem sajnos ebben van részem
Leírták pontosan:
1 dagadt vagy
2. egy pohár pezsgőt sem ihatsz meg (és ez aztán a bődületes bűn- bocs, de ezen nem tudok túllépni, annyira kiakasztott, ez a legbődületesebb érv, amit szoptatás ellen hallottam)
3. nem sportolsz
4. 1 óra hosszat tudsz kimaradni a gyerek nélkül
5. a gyereked előfordulhat, hogy megbetegszik élete során-nem úgy, mint egy tápszeres gyerek, aki lám sosem beteges és sosem beteg.
6. és nem nézel ki úgy, hogy mások véleménye szerint kellene
Csodálkozol, hogy bántanak? És látod mindezt ebből, hogy szoptatsz megállapítottam, mert aki szoptat az ilyen. Már érdemes volt elolvasni ezt a kérdést.
És aki tápszerez
az fogyózik
ad magára
sportol
nem beteg sosem a gyereke
nyugodt, boldog baba, mindenből a legjobbat kapja
szülei is imádják a tápszeres gyereket
és vedelhet, mint a gödény
És én balga szoptattam 23 hónapos koráig a gyerekemet. Biztosan merő gyűlöletből. egyébként a férjem kitekerte volna a nyakam, ha tápszert adok a gyerekének és nem szoptatom. Hát ilyen szülők jutottak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!