Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kell az olyan anyukákat...

Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?

Figyelt kérdés

Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.

Nem értem,hogy ez miért jó.

Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.

Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?

Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...

Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.

Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...

2011. szept. 5. 17:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a te dolgod, de itt nem csak rólad van szó. Gondolj a gyerekedre, hogy neki mi a jó. A szoptatás az anyaság része. Nem ítéllek el, de egy anyának a gyereke legyen az első. Amúgy nekem nem oszt, nem szoroz, hogy mit csinálsz.
2011. szept. 5. 18:39
 22/70 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is csinálj amit akarsz, de ha azt akarnád, hogy a gyereked anyatejet igyon, akkor ki is fejhetnéd...

dehát valld be, hogy neked a tested azért fontosabb

2011. szept. 5. 18:47
 23/70 anonim ***** válasza:
28%
Fölösleges volt ide feltenned ezt a kérdést, borítékolható volt az eredmény: becsmérlés, ítélkezés stb. Mindenki úgy éli az életét ahogy akarja, nincs szükség mások legitimációjára mert semmi közük hozzá. Mit számít hogy elfogadják az indokaidat mások vagy sem, nem leshetjük ezt örökké. Neked megvan a magad meglátása, véleménye, semmi szükség arra hogy bólogassanak hozzá. Az emberek szeretnek másokat kritizálni, megítélni, de a maguk szemében a gerendát se veszik észre.
2011. szept. 5. 19:31
 24/70 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Kérdező én nem bántani akarlak de nem értem a hozzáállásodat.

Elmondom neked nekem egy 9 hónapos lányom van akit még szerencsére tudok szoptatni.

De el nem tudnám képzelni, hogy ne így legyen. Amikor magamhoz ölelhetem és ő vigyorogva néz fel rám az számomra egy leírhatatlan érzés.

Számomra a szoptatás nem azt illetve nemcsak azt jelenti, hogy etetem a gyermekem, hanem amikor vendégségben vagyunk akkor is össze tudunk bújni.

Az az igazság, hogy igen lehet cumisüvegből etetni de ez nem ugyan az.

Az, hogy miért válaszolnak durván az emberek? Nem tudom de amiket leírtál az sokaknak azért bicska nyitogató.

Arról, hogy mert nem fogyókúrázik az ismerős hölgy? Nem írtad, hogy mennyi idős a babája de én is 9 hónap elteltével tudtam elkezdeni tornázni és igen van olyan nap amikor nem sikerül de a lányom a legfontosabb. Igen odafigyelek, hogy mit eszek illetve ettem de nem érdekelt az, hogy egy összejövetelnél nem ihattam meg egy pohár pezsgőt. Igen én is szoktam néha mondani mert ki más figyelne a lányomra ha nem én. Néha automatikusan töltenének nekem is mert elfelejtkeznek, hogy szoptatok. Semmi gond sincs szerintem, hogy ő megjegyzi, hogy szoptat.

Remélem egészséges gyermeked lesz és legyen sok boldog pillanatotok.

2011. szept. 5. 20:20
 25/70 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Ezt elolvashatod. Szerintem egy pláza macska vagy de legalábbis egy Réka-Norbi majmoló 66-os IQ- val rendelkező senki és nem ANYA. "Meg adok mindent a kislányomnak" Nálad a minden a majom szeretet. Sajnos a fiam csak 3 hónapig bírtam szoptatni. 18 éves korától allergiás bizonyos ételekre, állandó középfül gyulladása van stb. Az amit most teszel lehet, hogy sok, sok év múlva jön ki a gyerekeden. Mi az, hogy undorodtál a szoptatástól kevered a szexet meg a csecsemő szopit? A szoptatás ősidők óta kódolt az anyai agyban. Ha ez nálad nem volt meg lehet, hogy nem tehettél róla, de akkor is mindent meg kellett volna próbálnod, akár szakember segítségét is kérve. Lehet, hogy pár szoptatás után már megérezted volna amiből most kimaradtál és rájöttél volna, hogy mennyire csodás dolog mikor a babád a szemedbe néz szájában a cicivel. Aztán elengedi és gőgicsél neked. De te ezt soha nem fogod megtapasztalni. Egész más ha nem tud az anya szoptatni ez kb. 5%. Hiába is irkálunk neked itt bevetted a fejedbe és meggyőződésed, hogy jól cselekedtél. Szánalomra méltó vagy.

A tápszeres táplálás megnöveli az allergiák kialakulásának esélyét a gyerekeknél.

A tápszerrel táplált gyermekek társas fejlődése gyengébb. A tápszeres táplálás összefüggésben van az alacsonyabb IQ-valAz ezen állítást alátámasztó legfrissebb kutatást Új-Zélandon végezték. Több, mint 1000 gyerek 18 éven át tartó longitudinális vizsgálata azt mutatta, hogy a szoptatott gyerekek mind nagyobb intelligenciával, mind jobb iskolai előmenetellel voltak jellemezhetők, mint a tápszerrel táplált gyermekek.

A tápszeres táplálás megnöveli a gyermek esélyeit az otitis mediára (középfülgyulladásra).

De nem baj mert te vagy a középpont. Gondolom van ház, kocsi, kutya kellett egy gyerek is.

2011. szept. 5. 20:28
 26/70 A kérdező kommentje:

Szerintem az,hogy egy gyerek mennyire intelligens és mennyire jól tanul az nem annyira függ attól,hogy anyatejet kap-e vagy tápszert.Szerintem ez leginkább attól függ,hogy a gyermek milyen környezetben nevelkedik.

De nem is az volt a lényeg,hogy én mit teszek...

2011. szept. 5. 20:35
 27/70 anonim ***** válasza:
68%
Én igenis elítélem őket,mert őnzők nem a babára gondolnak.És inkább kiadják a 10ezreket havonta a tápszerre mikor lenne tejük is.Én bármit megadtam volna azért hogy szoptatni tudjak,de sajnos nem volt tejem.Aki meg megtehetné de nem szoptat hát....
2011. szept. 5. 20:37
 28/70 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem az,hogy egy gyerek mennyire intelligens és mennyire jól tanul az nem annyira függ attól,hogy anyatejet kap-e vagy tápszert.Szerintem ez leginkább attól függ,hogy a gyermek milyen környezetben nevelkedik.

De nem is az volt a lényeg,hogy én mit teszek...

Na most árultad el, hogy neked sincs túl sok eszed. Olvass utána az intelligenciáról. Nem, nem csak a környezettől függ!!!! De minek ide a szájtépés, amikor csak magadra gondolsz!

2011. szept. 5. 21:17
 29/70 anonim ***** válasza:
73%
Írhat itt neked bárki bármit, szerintem téged egyáltalán nem érdekel. De a fafejűsködésednek, és az undorodnak következménye lehet. Undorodsz a szoptatástól? Ez úgy jön le, mintha a saját gyermekedtől undorodnál! Csodálkozol, hogy kivered másoknál a biztosítékot? Hát persze, hiszen az emberek többsége tudja, hogy a gyerek nem háziállat. Ez mellett kihagysz egy fontos dolgot a gyereked életéből. És hogy miért fontos? Azt az előtem írók már elmondták.
2011. szept. 5. 21:21
 30/70 anonim ***** válasza:
81%
Egy ismerősöm szintén undorodott a szoptatástól. Ő is tápszerrel etette a kislányát. Évekkel később ismét úgy döntöttek, hogy gyermeket vállalnak. Érdekes, hogy akkor már nem bírta ki, hogy ne szoptasson. Olyannyira kiütött rajta a dolog, hogy 5 évig szoptatott. Gondolkozz el rajta!
2011. szept. 5. 21:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!