Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/122 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdésem, hogy folytassuk-e a szenvedést. Valamint az sem érdekelt, hogy ki mennyire tart itt boooorzalmas anyukának amiatt, mert nem teszem tönkre magam idegileg egy olyan probléma miatt, amire volt megoldás.

Arra irányult a kérdés, hogy tápszeres táplálás mellett érdemes-e még próbálkozni a szoptatással.

2024. febr. 9. 14:07
 62/122 anonim ***** válasza:
21%
Ha nem itt írnád ki a 61. választ, talán lenne időd szoptatni. Ez a nagy mentális egészség, hogy egy 2 hetes baba mellett itt osztod az észt a neten, mint aki mindent tud már a gyereknevelésről?
2024. febr. 9. 14:19
 63/122 A kérdező kommentje:

Ne te akard már megmondani, mikor mire lehet időm.

A babánk alszik éppen mellettem, a férjem készíti elő a vacsorát, én pedig pihenek.

Nem osztom az eszet egyáltalán, de nem is fogom hagyni, hogy Mucika az interneten lábtörlőnek használjon csak azért, mert az ő élete sz_r. Mert igen, aki így nyilvánul meg, akár arc nélkül, ahogyan itt páran tették, az nem egy túl boldog életre enged következtetni.

Fura, engem hidegen hagy, hogy a szomszéd, vagy bárki más hogyan táplálja a gyerekét és miért pont úgy? Az meg, hogy emiatt jelzőkkel illessek bárkit, eszembe nem jutna.

2024. febr. 9. 14:23
 64/122 anonim ***** válasza:
14%
Pihenj, hercegnő.
2024. febr. 9. 14:28
 65/122 A kérdező kommentje:

Igen, halálos bűn, ha valaki szülés után 2 héttel délután picit pihenni szeretne, az egész délelőtti nyüzsgés után… :)

Tudsz nevetségesebbek lenni ennél is?

2024. febr. 9. 14:32
 66/122 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy igen, egész nap itt írosgat a kérdem folyamatosan, de el van fáradva a gyerekben :D
2024. febr. 9. 15:31
 67/122 A kérdező kommentje:

Most, hogy tudunk aludni és nem nekem kell ugrani minden 20 percben, szerencsére normalizálódott minden itthon.

Viszont az, hogy te képtelen vagy értelmezni, amit olvasol, és ahogy látom, az írás sem az erősséget, elkeserítő.

Lehet, hogy szemétkedés helyett inkább ezeken kéne dolgoznod, nem?

2024. febr. 9. 15:36
 68/122 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti kérdésre válaszolva: szoptass addig, amíg van tejed és/vagy elfogadja a cicit. Mellette pedig adjál tápszert, hogy jól is lakjon és tudjon eladni.

A szoptatás hőseivel meg ne foglalkozz.

2024. febr. 9. 15:39
 69/122 anonim ***** válasza:
25%

De tényleg, minek szabadkozol itt egész nap idegeneknek, kérdező? Mást sem csinálsz tegnap óta, mint itt kéregeted az elnézést, magyarázod, mit miért csinálsz, miért írsz, és te is megállás népkül azzal vagy elfoglalva, hogy ócsárold azt, aki beszólt neked.

Tedd rendb kicsit az önbecsülésed, ha két hetes baba mellett erre van igényed.

2024. febr. 9. 15:58
 70/122 A kérdező kommentje:

Ki szabadkozik, meg kér elnézést?

Én biztos nem.

Senkit nem ócsároltam, de az nevetséges, amit 1-2 “anyuka” itt művel.

2024. febr. 9. 17:09
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!