Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/122 anonim ***** válasza:
100%
Tudjátok, sokan fel sem fogják, mekkora áldás, ha jól megy a szoptatás. Nekem két fiammal is úgy ment, mint a karikacsapás, habá az elsò tényleg nonstop mellen akart lenni, de hát egyedül volt még gyerek, nekem meg nyilván ez volt az egyetlen dolgom, hát csináltam. De a második még csak ez se, kiköpi a mellemet, ha mar nem kell neki es alszik tök nyugisan. Nem mindenkinek megy ilyen könnyen, nem mindenki viseli könnyen, de milyen szuper, hogy senkinek nem kell szenvedni és van alternatíva. Kérdező, a testkontaktus a lenyeg, komolyan mondom. Mindig legyetek összebujva, kendőben, legyen kézben. A szoptatás nem olyan fontos, mint amennyire itt őrjöngenek rajta. A lényeg, hogy jó tapszert kapjon, fejlődjön. A testkontaktus a lényeg. Az pedig megvan.
2024. febr. 9. 08:51
 42/122 anonim ***** válasza:
17%

A baba kibírja tápszerrel, apuka kibírja, ha kelni kell éjjel munka mellé, csak nehogy te ne tudd végig aludni az éjszakát. :D Te szültél, mindenki másnak nálad már csak könnyebb lehet.

Hogy a kérdésre válaszoljak: Nem, ha már egyszer kapott tápszert a babád, akkor onnantól kezdve semmiképp nem érdemes neki anyatejet adni, onnantól csak tápszert ihat.

2024. febr. 9. 09:35
 43/122 A kérdező kommentje:

Apuka 2 hónapig itthon lesz velünk, de köszönjük az aggódást érte! 😊

Igen, borzalmas anya vagyok, hogy van egy támogató férjem, aki nem ölbe tett kézzel nézi, ahogy kialvatlanul élek.

2024. febr. 9. 09:51
 44/122 anonim ***** válasza:
65%
Azért vagy borzalmas anya, mert már a 2 hetes gyerek mellett feláldozásnak érzed, hogy foglalkozni kell vele.
2024. febr. 9. 10:27
 45/122 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy te tökéletes vagy cserébe!

Ha nem haragszol, pont lepereg rólam, hogy Csőlátású Rozika az interneten milyen anyának gondol.

2024. febr. 9. 10:34
 46/122 anonim ***** válasza:
54%

Persze, lepereg, azért magyarázkodsz itt oldalak óta idegeneknek ahelyett, hogy sz*rnád le az egészet.

Az lesz a gáz, mikor a gyereknek kell majd magyarázkodni, mert ha már az elején ennyire meg vagy halva, téged kicsinál majs a gyereknevelés, ami a gyereken fog csattani. Ezért mondjuk, hogy nem kell gyerek mindenkinek, akinek már 2 hetesen teher, pláne nem.

2024. febr. 9. 10:48
 47/122 A kérdező kommentje:
Nem magyarázkodom, de az a vergődés, amit művelsz itt, nagyon kínos.
2024. febr. 9. 10:49
 48/122 anonim ***** válasza:
49%
46, Te jós vagy. :) Amiért tápszerrel fogja etetni, így már jó anya nem is lehet. Nem éheztetni fogja. Nem teher neki,ha az lenne, tápszert sem adna,el sem látná. Úristen emberek mi van a fejetekbe?
2024. febr. 9. 10:50
 49/122 anonim ***** válasza:
54%
Nem kínosabb, mint a tiéd, aki folyton magyarázkodik és huszadjára írja le, milyen f*sza férje van, azt gondolva, ez másokat,alok szopattnak, fusztrálv:D
2024. febr. 9. 10:51
 50/122 A kérdező kommentje:
Téged nagyon frusztrál az egész életünk, úgy látom! 😇
2024. febr. 9. 11:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!