Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
 71/122 anonim ***** válasza:
28%
Hagyd rájuk,a férjük gondolom fél éve nem nyúlt hozzájuk,nem alszanak,nincs segítségük. Én mindig meg is sajnálom őket,tényleg. Jól csinálsz mindent. Csináljátok,ahogy jó. Ha van még tejed,szoptass mellette még,ha úgy érzed.
2024. febr. 9. 17:10
 72/122 anonim ***** válasza:
54%

Ja aki azt meri írni érdemes szoptatni( mert EZ volt a kérdés) ahhoz biztos hozzá sem nyúl anférje és nincs élete stb...

A kérdező kérdezte érdemes-e majd miután azt írták igen érdemes elkezdett hisztizni,hogy de olyan rossz szoptatni stb. Na itt kezdte kapni az ívet hisz ha eleve nem akar szoptatni akkor minek tette föl így a kérdést. Utána mindenkit ugyanolyan stílusban leszólt ami érthető csak emiatt még több gyűlölködő választ kapott.

Jelentse ki nem akarok szoptatni és törölje a kérdését oszt jó van.

Nem baj hogy nem akar, de konkrétan azt kérdezte érdemes e így szoptatni és igen érdemes ha q baba szépen fejlődik és van elegendő pisis,kakis pelus. Az más kérdés hogy ha ennyire ideges lesz ettől akkor viszont nem éri meg szoptatni.

De ezt már úgyis eldontotte szóval feleslegesen tette fel a kérdést.

2024. febr. 9. 17:20
 73/122 anonim ***** válasza:
Nem erre céloztam,de a stílus ahogy itt oltjátok őt,erre enged következtetni. Nem az a baj,ha leírod neki,hogy te még szoptatnál azért,érdemes,hanem ez a stílus ahogy beleáll egy két ember itt már kb hogy minek szült meg ilyen baromságok szinte.
2024. febr. 9. 17:29
 74/122 A kérdező kommentje:

"Nem értem egyébként hogy erre a pár hétre, hónapra miért nem lehet a baba igényeit előtérbe helyezni? Nem ő kérte hogy megszülethessen."

"De miért vállaltál gyereket,ha az alapvető igényeit sem szeretnéd kielégiteni?"

"És akkor jövünk a boldog anya boldog mama cukormázas magyarázattal. Nem, ez csak nettó önzőség."

És ez csak az első két oldal... Igazán normális, segítőkész válasz mind. Azokat hagyjuk is, amiben épp valamelyik IQ bajnok borzalmas anyának titulál, vagy épp a férjem van sajnálva, mert foglalkoznia kell a saját gyerekével, SŐT, még fel is kell hozzá kelnie néha.

Akik it magukból kivetkőzve szólnak le engem, azoknál biztos nincs minden rendben otthon.

2024. febr. 9. 17:35
 75/122 anonim ***** válasza:
51%
De még mindig megállás nélkül tolja itt a magyarázkodást, attól még rosszul van, ha a gyerekkel kell ennyit foglalkozni, mint a gyakorival 🤣🤣
2024. febr. 9. 17:48
 76/122 A kérdező kommentje:

Nem, a 20 percenkénti szoptatástól voltam rosszul.

Az is valami hihetetlen, hogy még mindig itt tobzódsz és nem fogod fel, hogy egy kisbaba fekszik rajtam, a telefonom pedig kéznél van, mivel ezen beszélgetek a barátnőimmel, anyukámmal. És emailt kapok, ha válasz jön a kérdésemre. :)

Nagyon magányos vagy, ugye?

2024. febr. 9. 17:51
 77/122 anonim ***** válasza:
75,Én nem látok itt magyarázkodást. Válaszol,ahogy te is a gyereked helyett itt vagy. :D Vicc.
2024. febr. 9. 17:57
 78/122 A kérdező kommentje:

Meg őszintén, egy két hetes babával, aki végre jókat alszik, mit kéne foglalkoznom...? Ébresszem fel és fektessem a játszószőnyegre? Vagy kezdjek verseket tanítani neki?

Ha ébren van, mellette vagyunk, kézben van, de mióta tápszert (is) kap, jókat alszik.

Naponta kétszer megyünk sétálni, délelőtt itt voltak a nagyszüleim, ebédre átjött anyukám és ő is unokázott picit.

2024. febr. 9. 18:02
 79/122 anonim ***** válasza:
31%
Nézd fölöslegesen válaszolsz,csak uszítod őket drága. Töröld a kérdést hisz úgyis tápszeres lesz ha mégis bizonytalan leszel keress fel szoptatási tanácsadót vagy tápszeres facebook csoportot. Írtam hogy ne válaszolj mert ezzel csak hergeled òket,de nem neked muszáj válaszolni, de minek vadidegeneknek bizonygatni az igazad?
2024. febr. 9. 18:23
 80/122 anonim ***** válasza:
50%
Semmi baj a tápszerrel. Mindkét gyerekünk tápszeren nőtt fel. Egészségesek, okosak, boldogak. Túl van misztifikálva az anyatej, és túl van démonizálva a tápszer. Ne kínozd magad.
2024. febr. 10. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!