Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 anonim ***** válasza:
52%

Rengetegen magánkórházba szülnek. Ne zavarjon senkit itt. :D Hány ilyen kérdés van.

97# Te meg fejjél csak 5 évig is,ha erre izgulsz,már elnézést. Félévig csináltam és a másodiknál egy napig se fogom,ha nem megy. Te nagyon okostojás,ha ennyit fejtél meg szültél már nyilván tisztába vagy vele,de itt is látszik,hogy a gyerekszám nem függ össze a tudással,mint esetedben sem,hogy a fejés nem mindenkinek megy! 10 ml-k jöttek le nekem pl egy óra kínlódással elektromossal,ami stimulálós is volt,már véresre kínoztam a bimbóm. Éjszaka is felkeltem emiatt. 10 ml miatt. Van aki szoptat de egy ml-t nem tud fejni,valaki meg sokat tud. Ismerek olyat,akinek 200 ml-k lejöttek,de félév után abbahagyta mert nem bírta,kikészült. Ki a fenének képzeled te magad? Ha valaha fejtél volna,akkor tudnád,hogy de,kimerítő. Maradtál volna egy gyereknél ennyi ésszel...korlátolt. Ilyen anyát komolyan szerencsétlen gyerekeknek,anyatejet kapott,de ennyit összesen. Én azokat becsülöm,akinek van önismerete és a határait is ismeri. Belátja,ami nem megy. Attól a szemembe nem nő senki pl,aki csak szoptat vagy szétette a lábát,kitolt négyet éppen 0 munkavisszonnyal. Ennyit az asztalra bárki letesz,ha picit odateszi magát. Ész nem kell hozzá,mint most mutatkozik is nálad.

2024. febr. 10. 18:27
 102/122 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező,én töröltetném a kérdésed. Látod milyen szint jön ide. Provokáló már az egész szerintem. Itt élik ki magukat az emberek konkrétan.
2024. febr. 10. 18:30
 103/122 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem olvastam mind el, csak az elejét, de kár volt kiírnod a válaszokból ítélve. Csináld, hogy neked a legjobb. Szoptass, de nem kell belegebedned, ha a baba elfogadja a cumisüveget is, nyugodtan egészítsd ki tápszerrel. Én este adok neki egyszer, mert akkor nagyon kevés a tejem, és jobban megnyugtat ha jóllakik a hosszabb alvás előtt.
2024. febr. 10. 22:40
 104/122 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon jó tápszerek vannak már. Semmi értelme kínozni magadat, ne foglalkozz mások véleményével!
2024. febr. 11. 07:37
 105/122 anonim ***** válasza:
21%

Maradjunk abban, a kérdező a fejést úgy utasítja el, hogy még nem is próbálta!!

Ennyit akartam az anyatej témához tenni.

101-es téged nem is minősítelek!

Próbálj csak meg négy gyereket szülni és dolgozni is mellette!

Sok a gonosz nő itt, akik obszcén kijelentésekkel akarnak maguknak igazat adni.

Azt meg kikérem magamnak, hogy a fejésre izgulok!!

2024. febr. 11. 19:14
 106/122 A kérdező kommentje:
Azért, mert egyszerűen taszít. Nem egy tehén vagyok, amiből fejni kell géppel a tejet.
2024. febr. 11. 19:22
 107/122 anonim ***** válasza:
65%
A fejés sokkal nehezebb, mint a szoptatás, próbáltam mindkettőt 2 gyereknél. Ha neki nem fontos az anyatej, akkor így járt a babája. Fel fog nőni így is. De kérdező, kapd kicsit össze magad, ennél magasabbnak kell lennie az ingerküszöbödnek. A szoptatást feladhatot, de a dackorszakot nem tudod, és szerintem sokan egyet értenének abban, hogy az jóval nehezebb és tovább tart.
2024. febr. 11. 19:33
 108/122 A kérdező kommentje:
A dackorszakkal nem leszek egyedül! :)
2024. febr. 11. 19:34
 109/122 anonim ***** válasza:
65%
Amíg a férjed dolgozik, csak addig kikészíti az idegeidet, és utána is ott lesz a gyerek, csak apuka segít. Kivéve, ha csak anya korszaka lesz. :D Nem bántás, biztos fel fogsz nőni a feladathoz, aki akar, az fel tud nőni, csak próbáld meg úgy beosztani az erődet, hogy nem a szoptatás lesz a legnehezebb.
2024. febr. 11. 19:38
 110/122 anonim ***** válasza:
36%
Csak nehogy arcul csapjon majd az a valóság is 😅😏
2024. febr. 11. 19:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!