Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?
2 hetes múlt.
Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.
Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.
Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...
Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).
Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.
Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?
Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?
Nem fog.
Itt tényleg az volt a gond, hogy aggódtam a baba miatt, mert ÁLLANDÓAN sírt, nem aludt, nem tudtam, hogy mi a probléma. Éhezik-e, fájdalmai vannak-e, mi a gond?
A szoptatás gondolatáért már az elején sem voltam annyira oda, úgy voltam vele, hogy próbáljuk meg, ha megy és nincs gond, folytassuk, de nem akarok érte foggal-körömmel küzdeni. Nem is gondolom, hogy a jó anyaságnak az a fokmérője, hogy ki mennyi ideig szoptat.
Ha a gyerekemről van szó, arról, hogy mit kell tennem az anyatejért, akkor leszek "szoptatós tehén"! Kérdező most tényleg minden rossz szándék nélkül, szívből azt látom, hogy tényleg nem nőttél fel az anyasághoz!
Egy anya mindent megtesz a gyermekéért, hogy a legjobbat kapja! Ha lenne tejed, akkor sem próbálnád lefejni, mert az olyan kényelmetlen, kellemetlen. A szülést még megoldották helyetted, de ezt már csak te tudod. Végül azt mondom, hogy tápszer. Ezt akartad itt igazolni minden áron.
"A szülést még megoldották helyetted"
Jézusom:D
Igen, mint írtam már, tényleg az én hibám, hogy két orvos tanácsára nem kockáztattam a hüvelyi szüléssel sem a baba, sem a saját életemet. Te nem szoptatós tehén vagy, szimplán csak buta, mint a föld.
A lényeg ekkora babánál normális hogy folyton sír,egyrészt gyorsan feldolgozza a kaját mert icipici a gyomra,másrészt ez a 4. Trimeszter ahol meg kell szokni a kinti létet és hogy anyától külön létezik. Totál normális ha 20 percenként sír sőt amint mozogni fog tápszer vagy anyatejtől függetlenül, lesz itt még nem alvás. Enyém is jókat aludt az első pár hétben aztán az első forgással, borult minden a kúszásnál megint és így tovább. A fogzásról nem is beszélve ami akár 3 hónapos korban is kezdődhet.
Szóval kérdező a nem alvás korszaka csak most kezdődik és ez a szopizással nem áll meg,bizony enyém most sem alszik végig éjszakát pedig már nincs cici.
Csak éppen a férjem is felkelhet, nem csak én.
Számomra már az is könnyebbség, ha nem nekem kell félóránként ugrani, hogy mi a baj.
Kérdező, üdvözlünk az anyák világában. Nem tudod úgy csinálni, hogy abba valaki bele ne kössön.
Ha minden követ megmozgatsz a szoptatásért, akkor mártír vagy, elhanyagolod a férjed és ne caodálkozz ha majd megcsal. Ha belenyugszol, hogy legyen tápszer, és bevonod az apát is, akkor szaranya vagy.
Ugyanígy nem fogod tudni helyesen csinálni a hozzátáplálást, a munkába való visszatérést, a dackorszak kezelését, a képernyőidőt, az óvodaválasztást, az iskolaválasztást.
Minden döntésednek lesz előnye és hátránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!