Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 anonim ***** válasza:
63%
Nyilván válaszol,mivel okádjátok ide a sokkérdező sz.rt.:D Ha nem írogatnátok,hanem a családdal foglalkoznátok,ő se válaszolgatna. Kérdező,én töröltetném a kérdést,hidd el,erre nincs szükséged. Amik vannak itt oldalakon át ilyen embereket még személyesen is eltaposnék,az a szint.
2024. febr. 10. 14:38
 92/122 anonim ***** válasza:
-kérdező
2024. febr. 10. 14:38
 93/122 anonim ***** válasza:
67%
Nekem is magankorhaz volt és programozott császár,de én bevállaltam a szoptatást,pedig volt amikor nagyon nem akartam. Mindenki mást tud elviselni,ezzel nincs is gond,de jobb ha tudod hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Jönnek majd a növekedési ugrások,fogfájás,frontérzékenység. Sok dolog jön még és csak az első pár hétben jó alvók aztán úgy 5. Hét körül borul minden megint. Amint megszoksz valamit megint valami miatt nem alszik. Ez ilyen aztán jön a hozzátáplálás , a szeparációs szorongás, a dackorszak stb. Ahhoz képest az első pár hét kutyafüle lesz.
2024. febr. 10. 14:42
 94/122 anonim ***** válasza:
68%

85!

"A nárcisztikus személy a legjobban magát szereti!!"

Ezt egy nárcisztikus SOSEM fogja belátni! MINDIG önmaga lesz számára a legfontosabb, és nem fogja érteni,hogy a másiknak (ebben az esetben a babának) IS igényei vannak!

Sose.

2024. febr. 10. 14:49
 95/122 anonim ***** válasza:
40%

Na, ugye, hogy rátapintottam a születés módjára is. Nem csak a baba oxigénhiányos állapotától tartott az anyuka, hanem a szülési fájdalmaktól is.Amerikában is már a következő a sorrend: Programozott császár, azonnali tápszerezés.

De sajnos ebben sok magánklinika, sőt mindegyik partner. Ezért kell többek között annyit fizetni.

2024. febr. 10. 15:28
 96/122 A kérdező kommentje:

Igen, nagy rátapintás lehetett, főleg, hogy többször leírtam, császárral szültem és emiatt is nehezebb a mozgás, kell több pihenés.

Igaz, hogy két orvos mondta, hogy nem tudnám természetesen világra hozni a babát, dehát, mekkora sz_r vagyok, hogy rájuk hallgattam és nem kockáztattam a kislányom életét, valamint a sajátomat. Nehéz ennyire korlátoltan az élet, utolsó válaszoló?

2024. febr. 10. 15:32
 97/122 anonim ***** válasza:
63%

Az más ,ha az orvos szerint indokolt a császár.

Az anyatejes táplálásnál meg kizárod, hogy fejjél! Mert az olyan idegen, furcsa neked. Ennyit azért megpróbálhatnál, hogy a baba anyatejet is kapjon, Éjszakára meg tápszerezd be !!!

Nem vagyok korlátolt!! Négy gyereket szültem, a másodiknak négy hónapig fejtem, mert nem volt hajlandó szopni tovább. A szomszéd csajnak meg sosem volt elég teje, pedig háromszor is szült. DE egy éves korukig fejte a tejet!!

Igaz, hogy nem lettek full anyatejesek, de mégis sokáig kapták. Én becsülöm őt nagyon!! A fejést még mindig megpróbálhatnád........ Ja el is felejtettem, az milyen kimerítő!!!

2024. febr. 10. 15:47
 98/122 A kérdező kommentje:

Dehogyis nem vagy az.

4 gyerek helyett lehet, hogy egy is elég lett volna, a maradék idődet pedig fordíthattad volna egy kis önfejlesztésre.

2024. febr. 10. 16:03
 99/122 anonim ***** válasza:
46%
Nézd szoptasd ahogy akarod és foglalkozz inkább a gyógyulással stb ja és igenis sétálj minden nap,mert különben csúnyán fog gyógyulni a császárheg. Ajánlom a császárvonal appot.fáj de muszáj.
2024. febr. 10. 16:33
 100/122 A kérdező kommentje:

Délelőtt és délután is szoktunk menni sétálni.

Nagy fájdalmaim nincsenek már, kb. az első pár felállás volt a rossz, de nyilván megváltozott az életünk teljesen, új az egész helyzet még és hamar kimerülök egyelőre.

2024. febr. 10. 16:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!