Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszert kapott a babánk, így...

Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?

Figyelt kérdés

2 hetes múlt.

Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.

Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.

Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...

Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).

Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.

Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?

Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?

2024. febr. 8. 20:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/122 anonim ***** válasza:
56%

Hogy fusztrálna az életed, mikor nem is ismerlek és az égvilágon semmit nem tudok rólad azon kívül, hogy már a 2 hetes gyerekeddel való foglalkozást is áldozatként éled meg? :D

Ez aztán irigylésreméltó, valóban :D

2024. febr. 9. 11:19
 52/122 anonim ***** válasza:
42%
51-es Nagyon gáz vagy,bocsi. Magad járatod le. Próbáld meg azt helyrehozni magadba,ami ennyire frusztrál.
2024. febr. 9. 11:21
 53/122 A kérdező kommentje:
Sajnos az olvasott szöveg értelmezése nem nagyon megy szegénynek… Nem tudom, hogy ilyen anyával az ő gyereke mennyivel járhatott jobban?
2024. febr. 9. 11:40
 54/122 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező szerintem jól döntöttél!

Én 2 hónapig szenvedtem a szoptatással, mindig vártam azt az időszakot amikor jobb lesz, tehát hogy nem fél óránként-óránként kell szoptatni. A gyerek havonta hízott 1300 grammokat, de egyszerűen nem állt be az hogy legalább 2 órát kibírjon, üvöltött ha nem cicin volt. Sehova nem tudtunk elmenni, azthittem becsavarodok. Éjszaka egyébként csak egyszer vagy kétszer kelt már akkor is, napközben volt ez hogy kb óránként szopizott, rengeteget sírt. Aztán más miatt is tápszerre váltottunk. Azóta végig alussza az éjszakákat, nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Már egy éves és még a fogzás sem zavart be abba hogy végig aludja az éjszakát. Növekedés ugrásoknál kelt egyszer.

Ha visszaemlékszek az első 2 hónapra, gyomorgörcsöm lesz. Nem maradt meg szép emléknek. Bárcsak én is azt tettem volna amit te hogy hamarabb merek tápszerre váltani.

Láttam hogy valaki írta hogy később akkor is anyás lesz. Hát szerintem meg nem, ha az apa tényleg foglalkozik a kicsivel! Nálunk úgyanannyira anyás mint amennyire apás is, ami annak köszönhető hogy a férjem MINDENBŐL kiveszi a részét.

2024. febr. 9. 12:21
 55/122 anonim ***** válasza:
81%

Tapszerezd nyugodtan.

Ne hallgass az itteni rosszindulatú emberekre.

Az a fontos nektek jó legyen.Az itteni frocsogo idegen emberekeg le vannak szarva.

2024. febr. 9. 12:23
 56/122 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindegy hogy tápszeres-e vagy sem. Majd az idő eldönti jó alvó lesz-e. Sajnos ez genetika függő, aztán lehet beválik a tápszer ki tudja. Én is bölcsibe adtam pl mert nem tudtam tovább otthon ülni és végre van én időm nyugodtabb vagyok. Volt aki ezt leszólta,de nem magyarázkodtam,rájuk kell hagyni mert akkor nincs mibe beleállni. 18-as voltam . Ui.:Tedd azt amit jónak érzel,de sose magyarázkodj

drága, mert abba mindig beleállnak. Kitartást.

2024. febr. 9. 12:27
 57/122 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg bárcsak attól lenne valaki "borzalmas" anyuka, mert tápszerrel táplálja a babáját és figyel a mentális jólétükre is... De sajnos vannak ennél sokkal súlyosabb dolgok. :(
2024. febr. 9. 13:25
 58/122 anonim ***** válasza:
8%

De kérdező, ha ennyire biztos vagy a dolgodban, minek írtad ki a kérdést?

Nem értem.

Osztasz itt mindenkit, aki a további szoptatást részesíti előnyben, merthogy nektek márpedig a tápszer jó, de akkor minek a kérdés, ha ennyire tudod, mit akarsz?

2024. febr. 9. 13:57
 59/122 A kérdező kommentje:
Van különbség aközött, hogy valaki a szoptatást részesíti előnyben és hogy egy büdös bunkó. :)
2024. febr. 9. 14:00
 60/122 anonim ***** válasza:
11%
De minek írtad ki a kérdést, ha tudod hogy nem akarsz szoptatni? Akkor csak nem érzed te sem rendben ezt a dolgot.
2024. febr. 9. 14:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!