Tápszert kapott a babánk, így érdemes még az anyatejes táplálással próbálkozni?
2 hetes múlt.
Magánkórházban született, segítettek bent mindenben, a szoptatást is megmutatták, tanítgatták. Ott nem is volt gond.
Viszont már a hétvége óta nehezebben ment, nem mindig fogadta el, nem is sikerült tartani a kb. 3 órás etetéseket. Azért, mert rosszul aludt éjszaka és napközben is, ha elaludt evés után, kb. 20-30 perceket egyhuzamban csak, sírva ébredt.
Olvastam, hogy próbáljak fejni, de őszinte leszek, számomra az nagyon idegen, kényelmetlen és kellemetlen...
Tegnap végül kapott tápszert, azóta mintha kicserélték volna (aztán lehet, hogy ez csak átmeneti nyugalom:D).
Nincsenek sem sírások, sem sírva ébredések. Alszik rendesen, órákat egyhuzamban, nem csak 20 perceket. Éjjel összvissz egyszer kelt fel, el sem hittem.
Érdemes még próbálkozni az anyatejes táplálással így?
Akár úgy, hogy napközben kap anyatejet, estére, éjjelre pedig tápszert?
"Boldog anya, boldog baba."
Ha nem szeretnél tovább próbálkozni a szoptatással és jobbnak látod a tapszert akkor legyen így. Semmi gond sincs ezzel. :)
“Kedves” 10-es, azért, mert nem szeretném feláldozni magam az anyaság oltárán…
Nekem már ez a pár nap is sok volt a kialvatlanságból, konkrétan zokogtam a fáradtságtól. Sírt a pici, sírtam én, a férjem pedig nem tudta, hogyan segíthetne. EZ biztos nem volt jó így, sem a babának, sem nekem.
Más dolog az, ha a baba igényei vannak előtérben, és más az, ha az anya szükségletei teljesen lényegtelenek lesznek… Ő nekünk a legfontosabb, megteszünk bármit érte, de a józan eszemet szeretném megőrizni és nem úgy akarok emlékezni az újszülött időszakra, hogy sírtam és stresszes voltam végig.
A gyerekorvosunkkal beszéltem, ő azt mondta, hogy ha úgy döntök, hogy mostantól csak tápszerrel tápláljuk a babát, attól sem lesz semmi gondunk. Azon az állásponton van, hogy egy kiegyensúlyozott, boldog anyuka sokkal jobb a babának, mint az, ha anyatejes, de cserébe feszült és ingerült vagyok, még a babával is. Mert hiába picik, érzik.
De miért vállaltál gyereket,ha az alapvető igényeit sem szeretnéd kielégiteni?
Komolyan érdekel.
Hogy készültél fel lelkiekben az első hetekre,ha már 2 hetes korában feladod?
Nagyon gyenge idegrendszered lehet. Ez terhesség előtt nem bukott ki?
Tudtad,hogy ennyire nem fogod bírni?
Egyáltalán terveztél szoptatni? Igény szerint főleg. A baba igényei szerint?
Ha igen, akkor nem tudom, miért vagy meglepődve. Gondolom,olvastál a negyedik trimeszterről.
Olyannak tűnsz,mint akit meglep,hogy a baba enni kér.
Miért, szerinted éheztetve van a kislányunk? Nagyon buta vagy, ne haragudj.
Terhességem előtt, de még a terhességem alatt sem kellett éjjel 30 percenként felkelnem, nem kellett egész nap egy síró kisbabát nyugtatnom, szinte eredménytelenül.
2 hetes csecsemőről van szó! És te már most nem bírod? Mi lesz később?
Persze, hogy semmi baja nem lesz a tápszertől. Nem a tápszer a gond, hanem a hozzáállás. És teljesen komolyan a magad feláldozásának éled meg, hogy életben kell tartanod a saját gyerekedet, akit gondolom mindennél jobban akartál, de az első nehézségnél feladod. És akkor jövünk a boldog anya boldog mama cukormázas magyarázattal. Nem, ez csak nettó önzőség.
Az a magam feláldozása, hogy fáradt, kialvatlan vagyok. És emiatt ideges, feszült, szétszórt. Sosem voltam korábban kialvatlan, legalábbis nem ilyen szinten.
Igen, megviselt nagyon, főleg, hogy a baba körüli teendők közül ez az egyetlen, aminél a férjem nem vehette ki a részét, hiszen csak én tudtam anyatejjel etetni a babát. De pokol volt az utóbbi pár nap... Sírt a pici, sírtam én, nem hiszem, hogy ez számára jó lett volna.
Nem adtunk fel semmit, más megoldást kerestünk. Ami szerencsére be is vált egyelőre! :)
De mire számítottál??
Gondolom,tájékozódtál terhesség előtt/alatt az első hetekről-hónapokról....
1. Nem vagyok a Szíved.
2. Nem gond, ha borul az alvás. Az sem, ha éppen egész éjjel nem fog aludni. Mert a férjemmel ketten, együtt megoldjuk majd az adott problémát. De az anyatejes táplálással kapcsolatban nem tudott segíteni sehogy. Mi pedig a babával nem éreztük jól magunkat. Az én gyerekem, én látom, hogy mire van szüksége. És nem arra, hogy 30 percenként sírva ébredjen fel...
Ezen a problémán tudtunk segíteni a tápszerrel, aminek nagyon örülök. Nekem már az hatalmas megváltás volt, hogy tegnap este 10-től reggel 9-ig tudtam aludni, ébredés nélkül.
Mindig lesznek problémák az életünkben, ennél nagyobb sose legyen. De arra fogunk törekedni, hogy azokat megoldjuk, ne pedig ragaszkodjunk valamihez, ami sem nekünk, sem a babának nem jó. Ebben az esetben az nem lett volna jó, ha maradunk a 100% anyatejnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!