Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 24 gyerekre mennyi gyümölcsöt...

24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?

Figyelt kérdés
Előírták a gyümölcs hetet, nem is napot, hanem hetet az óvodánkban. 24-en vannak egy csoportban. Kb mennyi gyümölcsöt kell vinni?

okt. 12. 18:02
 81/91 anonim ***** válasza:
38%
75? Hanykor keltek es indultok? Nekem a gyerekek 6kor kelnek,6.30kor mar indulunk az autoval,nem,nem tudnak leulni enni kenyeret, van h tiszta komasak,nem tudnak hajnalban enni, kakao van,az 5.o.gyereknek a 2.tanora utan van reggeli a suliban,addig ehen van, az ovis 8kor eszik, ha nem iszik kakaot,teszek szendvicset,amit most tiltottak be az oviban,h nem lehet bevinni kajat, de igy akkor 6tol kene ehen lennie 8ig es nyavog mar 7 fele ,h akkor lett ehes. Szoval nem ilyen egyszeru.
okt. 13. 18:26
 82/91 anonim ***** válasza:
26%
A gyümölcsnapot szerintem azért vezették be a legtöbb oviban, hogy egy kicsit csökkentse társadalmi különbségeket azzal, hogy elég sok család lenne, aki nem foglalkozna azzal, hogy minden nap friss gyümölcsöt adjon a gyereknek, de így jobban motiválva van.
okt. 14. 03:00
 83/91 anonim ***** válasza:
71%

82

Van oylan gyerek, aki nem szereti a gyümölcsöt. Nem is letszukseglet, én se szeretem és nem vagyok vele egyedül.

A társadalmi különbségeket ez még marhára nem csökkenti, sőt, növeli, mert hidd el, rengeteg olyan család van, ahol a napi kenyér megvétele is problémát okoz, így aztán nagyon nem kell neki a heti/havi/akármi gyumolcsnap

okt. 14. 06:37
 84/91 A kérdező kommentje:
Gyümölcs napot igen, de nem a gyümölcs hetet...
okt. 14. 06:37
 85/91 anonim ***** válasza:
48%
Hát én biztos almát vinnék a helyedben. 24 gyerek, 24×5db alma. Ennyi.
okt. 14. 06:41
 86/91 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk heti 2x kell vinni, akkor kérnek 3-4 almát, vagy ezzel megegyező mennyiségű más gyümölcsöt. Mindig felvágják kicsi darabokra, így jut mindenkinek, nem úgy megy, hogy 1 alma/egy gyerek, plusz nem is eszik minden gyerek belőle, plusz hiányzók is vannak. Ez alapján én javasolnék vagy 15 almát/ezzel megegyező mennyiségű más gyümit, vagy vegyesen. - mondjuk én mindig többet viszek be, nem nézem, csak teleszedek egy zacsót mandarinnal/naranccsal/ami éppen szép a boltban, vagy egy doboz kivi, vagy egy doboz szőlő (azt is ketté vágják) Attól is függ, hogy mennyi rá a kereted. Ha nálunk 1 hétre kéne, akkor is max 2 zacskó akármit vinnék nem degeszre tömve. (Nem vinnék 5x20 almát. Az rengeteg!!)
okt. 14. 15:00
 87/91 anonim ***** válasza:
69%
Adjunk be 10.000 ft csoportpénzt, vigyünk ceruzát-papírt, 2 hetente hozzuk-mossuk-vigyük az ágyneműt, vigyünk cuccokat az adventi vásárra, ajándékot az óvónőknek, gyümölcsöt 30 gyerekre, tisztasági csomagot, fizessünk az ebédért is… ahhhaaaaaaa
okt. 14. 17:57
 88/91 anonim ***** válasza:
49%

"Nem vinnék 5x20 almát. Az rengeteg!!)"

Bizony. Legalább többet eszükbe se jutna engem beosztani a gyümölcs hétre

okt. 14. 18:42
 89/91 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Én óvodapedagógus vagyok, az én csoportomban is 24 fő van jelenleg. Nálunk ugyanez a rendszer, hogy minden hétre egy-egy szülő van beosztva, aki egy hétre való gyümölcsöt /zöldséget hoz be. Én kb. 4-5 kg gyümölcsöt szoktam kérni és nem a méregdrága fajtát, hanem almát, narancsot, banánt, sárgarépát, stb...

Azt gondolom, hogy egy szülőre csak egy hét jut és könnyen teljesíthető a feladat.

Tavaly gyümölcspénzt szedtünk, de sajnos nem fizették be a szülők, így azzal is gondunk volt. Ez a mostani módszer jól működik.

okt. 17. 20:25
 90/91 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk fedezi a közétkeztetés. Sajátot meg kimondottan tilos bevinni. Így nincs gyümölcsnap, meg hasonló baromságok.

Meg veszélyes is. Volt, hogy mélyszegény apuka szennyvízzel mosta le a gyümölcdöket. Másnapra az egész csoport beteg lett. Szóval nemhiába tilos sajátot bevinni.

Amúgy én sem vinnék. Az enyém főleg csak a narancsot és a banánt eszi meg. Neki megveszem. Nem az én dolgom etetni a többi huszat.

okt. 20. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!