Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 24 gyerekre mennyi gyümölcsöt...

24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?

Figyelt kérdés
Előírták a gyümölcs hetet, nem is napot, hanem hetet az óvodánkban. 24-en vannak egy csoportban. Kb mennyi gyümölcsöt kell vinni?

okt. 12. 18:02
 21/91 anonim ***** válasza:
55%

Mondjuk meg akkor a tisztasagi csomag is ... A fentartotol nem kapnak wc papirt folyekony szappant stb...????

Az teny h a ovonok babausok eleg nagy cuccal jarnak haza!

okt. 12. 20:07
 22/91 anonim ***** válasza:
87%

És ha a gyerek pont azon a héten beteg? Akkor külön beviszed a gyümölcsöket vagy hogyan kell ezt elképzelni?

Nálunk amúgy heti egyszer kell gyümölcsöt vinni, mindenkinek egyet darabot legalább, aki tud az mindig többet visz amúgy is és le van tudva.

okt. 12. 20:14
 23/91 babyboom567 ***** válasza:
84%
Nálunk nincs ilyen,de kizárt dolog,hogy egy hétig gyümölcsöznék 24 gyereket.És szerintem ezt nem is várhatnák el.Albérletben élünk, tartós beteg, fejlesztésre szoruló gyerekkel,minden fillér számít.És, nem, nem érdekelne,ha csúnyán néznek rám.Ez nagyon jóindulattal is minimum 20-30 ezer forint lenne,kizárt dolog,hogy ezt én beadjam/megvegyem.(200ftx24gyerek=4800Ftx 5nap=24000Ft)
okt. 12. 20:22
 24/91 A kérdező kommentje:
Ha beteg, akkor is be kell vinni vagyis hát illik. Sajnos visszautasítani nem lehet.
okt. 12. 20:23
 25/91 anonim ***** válasza:
42%

Nem értem, mért lenne hülyeség. Ez így van mindenhol. Nálunk havi 1 nap jön ki (ami fél hétnyi gyümölcsöt jelent), Neked akkor félévi egy alkalommal van két olyan alkalom, mint nálunk havonta.

Az összes többi héten meg a Te gyereked is más hozásat eszi. Ez lényegében a gyereked egész évi tízóraijanak felel meg, amit amíg nem ment óviba, alapból Te fedeztél és ha iskolába megy újra Te fogod.

Nem kell kert, venni is lehet.

Sajnálom ha rossz helyzetben vagy anyagilag, szerintem akkor kérd, hogy átütemezzenek maskorra. Ettől még jó rendszer, ha már a közétkeztetésben nincs benne (mert nincs sajnos).

okt. 12. 20:34
 26/91 anonim ***** válasza:
72%
22. Amikor beteg volt, én megírtam a FB csoportba, és egy másik anyuka elvállalta. Helyette legközelebb én vittem.
okt. 12. 20:35
 27/91 anonim ***** válasza:
79%
Jó rendszer a francokat. Kva drága a gyümölcs, kb drágább már, mint a hús...persze, majd alsó hangon 20 másik gyereknek is veszek egy hétre valót a sajatomon felül. 😅 Nem, nem várhatják el, és de, visszautasithatod, megmondod, hogy nem telik rá, meg amúgy se, és kész. Nem rakhatjak ki a gyereket ezért az ovibol, kabaré is lenne...akkor meg?! Mi is albérletben élünk. A lakótelepi zöldséges kb olyan, hogy veszek 2 banánt, meg egy almát, már egy vagyont fizettem 😂 nyilván lehet venni olcsóbb helyen is, de értitek...az olcsóbb helyen is drága.
okt. 12. 20:39
 28/91 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként ez nem mindenhol van így? (a puffogóktól kérdezem)

Nálunk a befizetett étkezésben a reggeli, ebéd, uzsonna van benne, tízóraira pedig azt a gyümölcsöt eszik a gyerekek, amit mi beviszünk. Van, ahol ezt az óvoda adja?

okt. 12. 20:42
 29/91 anonim ***** válasza:
86%
28# az én gyerekem egyelőre nem ovis, szóval a kérdésedre nem tudok válaszolni, de bölcsiben dolgoztam, ott csak gyümölcsNAP volt, amikor hoztak be a szülők némi gyümölcsöt, de egy az, hogy egy bolcsis csoport jóval kevesebb gyerekből áll, másik, hogy nem a hét minden napja volt ez, a harmadik dolog, hogy azon az egy napon felül minden másik nap is kaptak gyümölcsöt, zöldséget, és azt már a bölcsi finanszírozta...nonszensz, hogy közétkeztetésben a szülőktől várják el, hogy egy egész csoportot ellássa egy hétre elegendő gyumolcscsel 🤦 legyen az bármilyen intézmény.
okt. 12. 20:49
 30/91 anonim ***** válasza:
76%

Kerdező ne aggodj, nem olyan sok az egy hetre.

kicsi gyerekekrol van szo, akik kapnak tizorait, leves+masodikat es uzsit is az oviban

24 gyerekbol mindog lesz, aki nem ker semmit, aki hianyzik, tehat eleve csak 20 gyerekkel szamolj

a gyumolcshet valoszinu azert gyumolcshet, mert hetfon beviszel pl. 4 kg almat es akkor azt osztjak be.

ha nem adtak semmi instrukciot es minimum elvarast, akkor szépen kerdezz ra valamelyik ovononel, hogy " mennyi gyumolcs szokott fogyni egy heten? hozhatok zoldseggel vegyesen is? rostos ivólé is belefér?" es szepen elmondja. es nyugodtan mondhatod, miutan vegighallgattad es mar latod az sok lesz neked anyagilag, hogy huh az neked problema lesz, te fele ennyire gondoltal es nagy esellyel azt mondja hozz akkor annyit amennyire futja.

masreszt 24 szulo = 24 het = szept,okt,nov,dec,jan, feb, marc azaz ha szerencsed van egesz evben egyszer kell vinned gyumit.

a savanyusagra is kerdezz ra telen nalunk volt aki savanyukaposztat hozott be:)

okt. 12. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!