Mi is idén kezdtük az ovit, pont 26 fővel.Nekünk azt mondták, hogy 2-3 kiló gyümölcs elég, megteszi a legolcsóbb is, pl: alma. A gyerekeknek visszük, de, ha gondolod, vigyél pár darabbal többet és mond az óvónéninek, hogy fogyasszanak ők is belőle nyugodtan.
2010. szept. 28. 15:03
2/25 anonim válasza:
Szia!
Igaz az én gyerekem még nem ovis, de én szezonálist vinnék olcsó és friss pl: alma, szőlő, szilva, körte
Max. 4 kg elég.
Az óvónők meg úgy is gondolnak magukra is.
2010. szept. 28. 15:10
3/25 anonim válasza:
Muszájból... nagyon kedves vagy. A gyerekednek adják, nem hazaviszik. Gondolom egy hónapban egyszer kerül rád sor. Nehogy kibírd. Bírom az ilyen "semmi nem jó" anyukákat.
2010. szept. 28. 15:10
4/25 anonim válasza:
Mi kb. 2 kiló gyümölcsöt szoktunk vinni. Igazából nekem az a bajom, hogy télen-tavasszal eléggé szűkös a választék. Március táján már az almáknak, narancsoknak sincs se ízük, se bűzük, ráadásul már az ember könyökén jön ki. A jobb körték, szőlők, egyéb déligyümölcsök meg horror árban vannak, ha egy csoportra való gyereknek venné az ember. Meg pl. a banánnal is bajban vagyok. Tök szívesen vinnék azt, na de 25 db banán árban már nem akármi.
2010. szept. 28. 15:18
5/25 anonim válasza:
Nálunk minden szerdán van gyümölcsnap. Mindenkinek 1 db kell legalább vinni. Persze mindig mindenki nem hoz, sőt vannak Akik már 2 éves sosem. Mi mindig 2 -3 db viszünk, pl. alma-banán, narancs-banán, mandarin-alma ...
2010. szept. 28. 15:49
6/25 anonim válasza:
Zöldséget nem lehet vinni? Pl. répa, paprika, kígyóubi. Szerintem az is jó magában is. Vagy pl savanyúkáposzta, csalamádé télen. Ezt nem magában gondolom, hanem pl. pluszban odaadhatják az uzsi vagy a reggeli szendvics mellé. Gondolom nem minden nap kapnak ilyesmit eleve a kenyerük mellé.
2010. szept. 28. 15:52
7/25 A kérdező kommentje:
"bírom az ilyen semmi nem jó anyukákat" -ha Te teli vagy zsével,gratula!
Utolsó válaszadó: Csak gyümölcsről volt szó. Ha csalamádét is lehetne vinni...ó,de jól lenne!
Azt hiszem akkor alma lesz amit vinni fogunk.
Minden KEDVES Válaszadónak köszönöm!
2010. szept. 28. 16:00
8/25 anonim válasza:
A muszájból vitelről annyit, hogy most te viszed, aztán meg más, és abból is kap a gyereked... Ha az ebédpénzbe kalkulálnák, és a konyha adja, akkor meg az lenne a baj, hogy sokat kell fizetni.
Bármilyen gyümölcs jó, de vihetsz zöldséget is: répa, karalábé. Mennyiségről kérdezd meg a dajkákat. Banánból sem kell 26 db, főleg kiscsoportba. Feldarabolják, viszel még mellé almát és kész.
2010. szept. 28. 16:06
9/25 anonim válasza:
Persze a gyerekednek adják... Birom az ilyen okos válaszolókat....
Nálunk minden nap adnak a közétkeztetés keretén belül gyümölcsöt a gyerekeknek. Nálunk miért tudják megoldani??? Nálunk miért nem kell vinni külön gyümölcsöt???
Az a véleményem, hogy ott is meg tudnák oldani, szándék kérdése...
2010. szept. 28. 16:20
10/25 anonim válasza:
ma 16:20-nek.
Meg tudnák. Csak több lenne az ebédpénz, és akkor meg az lenne a baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!