Mit csináljak, hogy megegye másfél éves kisfiam a gyümölcsöt?
Nagyon szeret enni, de azt vettem észre, hogy a kicsit "trutyis" ételeket pl őszibarack, paradicsom stb meg se akarja kóstolni. Régebben még evett legalább naponta egyszer almát, most viszont már azt is elhagyta, csak rázza a fejét ha megkínálom.
Itt a gyümölcsszezon, ő pedig nem kéri! :'(
A főzelékeket nagyon szereti és a kovászos uborkát.
Mit csináljak? Hogy trükközzek?
Bármilyen gyümölcsöt leturmixolsz, vagy összetöröd villával, vagy lereszelsz (almát), és bele a palacsintába.
De adhatod joghurtban (natúr+ kis cukor), vagy túrókrémben.
Jó étvágyat!
Múltkor sárgabarackos joghurt tortát csináltam. Meg se kóstolta.
De a túrót kipróbálom, hátha az bejön.
Köszi!
Még írjatok ha van ötlet, el vagyok keseredve.
örülj, hogy ált. a főzeléket eszi.
Nagybátyámat etette a mamája. Nem tudott beszélni, intett a kezével, hogy stop.
a partedlijével letörölte a nyelvét is, annyira nem ment a sárgarépa főzelék.
Szia!
Az én kislányom se eszi a gyümölcsöket. Egyéves koráig még megette. Most lassan 3 éves, csak az almát eszi a bölcsiben, télen itthon is, esetleg a mandarint. De tavaly is, idén is, amióta bejött a gyümölcsszezon, semmmilyet nem hajlandó megenni. Nem működik túróban joghurtban palacsintában sem , mert azonnal kiszúrja és otthagyja. Csak a natúr joghurtot eszi. Múltkor epret csempésztem a túrós palacsintába. Legközelebb csak akkor ette meg a felkínált túróspalacsintát, amikor kitekertem és megmutattam, hogy nincs benne más.
Viszont szereti a paprikát, pritamint csak úgy egészben harapdálva, a kígyóubit. Nálunk ez a vitaminforrás. Próbáld ki a savanyúságokat: az enyém szereti a csalamádét, savanyúkáposztát, friss káposztasalátát. Ha ezeket megeszi, akor azért rendben van. Én már nem görcsölök ezen, reménykedem, hogy egyszercsak megszereti őket.
UI: Még a gyümölcsös pitéket sem eszi meg.
Köszönöm a válaszokat.
Azért reménykedek, hogy meg fogja szeretni a gyümölcsöket is..
Egyelőre a sárgadinnyét sem eszi :(
Viszont eperszezonban az epret imádta, úgyhogy talán annyir nem vészes a helyzet. Remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!