24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?
Nálunk heti 2 nap van gyümölcsnap, amikor a szülők visszük be a gyümiket, az a mondás, hogy 3-4kg/nap legyen. Ha egész hétre kellene vinnem, akkor mondjuk 3kg/nap vinnék, és nyilván elosztva, mert én még lehet be is tudnék valahogy nagy nehezen cibálni 15-20 kg gyümölcsöt az oviba, de hogy ők azt tárolni is tudják végig, azt már nem tudom. Szóval vinnék be minden 2 napban valamit, és akkor friss is, változatos is (elvégre az én gyerekem is azt eszi, ezt sem felejteném el ezen a héten).
Amúgy igen, nyilván megterhelő anyagilag, bár ha idénygyümölcsöt veszel, almát-szőlőt-szilvát, akkor azért az olcsóbb lesz, mint a mangó meg kivi vagy a bogyósok, mint az áfonya (vagy eper... Valamelyik nap láttam a Tescoban, nem néztem az árát, de el tudom képzelni, hogy nem aprópénzért dobálják utánad, mint mondjuk május végén, amikor 1kg-ért fizettem nem egész 900 ft-t), de tényleg igaz az is, hogy ha egy hetet kell letudni, akkor ott egy évben egyszer vagy max kétszer kell ezzel foglalkoznod, szóval tudsz rá előre készülni lélekben is. Most még szerencsés vagy, ha így október-november környékén jársz, gondold el, ha a karácsonyi büdzséből kéne még az ovis gyümölcsözésre is félretenned.
Ne csak gyumolcsben gondolkodj
Nalunk orultek a mindenfele zoldsegnek is. Hiaba pontoztak le. Igenis a gyerekek imadtak a roppanos repat es karalabet. A sutotokot megsutottek nekik. A kaposztat aprora vagva a vajas kenyerre, vagy uborkat a uzsihoz. Paradicsom paprika is mehetet nalunk.
Volt mas szulo aki mindig csak almat hozott. Mas meg vett 3kg banant. De nalunk az sem volt gond ha egy talca joghurtot vittem be eperrel. Vagy 1 uveg mezet, lekvart. Nagyon jol jott ha untak a parizsis zsomlet. Lehetett valasztani ki mit ker ra. A parizsi melle meg a paparika ubi pari is jol jott.
Szerintem kerdezz ra h csak gyumolcs vagy jo mas is?
Nálunk is heti gyümölcsfelelős van.
22 gyerekre egyszerre be kell vinni 1 heti gyümölcsöt. Minden nap kapnak, nálunk ez a tízóra.
Én általában 1kg alma, 1kb banán, 3-4szem répa, karalábét szoktam.
Nálunk hiába gyümölcs felelősnek hívják, gyümölcs és zöldséget is kell vinni. Amit nyersen lehet enni csak olyan
Én biztosan vissza utasítanám.
Mindenki vegye meg a saját gyerekének.
Nálunk is felvetették idén, úgy ráadásul, hogy mindent a szomszédban lévő nagy konyháról kapnak. Tehát el vannak látva egész hétre zöldséggel és gyümölccsel is. Jelenlegi munkatársam dolgozott itt az ovinkban, mesélte mennyi mindent csomagoltak haza a dadusok meg az óvónők.
Hát tudod mikor..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!