Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 24 gyerekre mennyi gyümölcsöt...

24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?

Figyelt kérdés
Előírták a gyümölcs hetet, nem is napot, hanem hetet az óvodánkban. 24-en vannak egy csoportban. Kb mennyi gyümölcsöt kell vinni?

okt. 12. 18:02
 41/91 anonim ***** válasza:
78%

34#-es Otthon egyen gyümölcsöt a gyerek délután vagy akkor legyen elengedő a legolcsóbb alma is, hogy mondjuk a szegényebb rétegnek se legyen ez gond és megtudja venni. Akkor nálatok ezenfelül otthon nem eszik gyümölcsöt?Szomorú, ha így van. Egységes ez amúgy se lesz, mert biztos van, aki nem fogja tudni bevinni, tehát a te gyereked azon a héten/napon nem kap ezek szerint hiába te tisztelettel viszed.

Inkább tegyék akkor az étkezést picit drágábbra és legyen benne a gyümölcs egységesen vagy legyen önkéntes. Pofátlan az egész, bár amit itt írt az egyikőtök, nekem bölcsiről van tapasztalatom, így van, viszik haza a nevelők is, ha marad. Ahogy a kórházban is sokszor elveszik a gyerek tálcájáról a nasit vagy az almát mielőtt kiosztják a fantasztikus ebédet. :) Ne legyen senki naiv, ocsmány világot élünk. Inkább csomagoljon mindenki akkor a sajátjának naponta tízóraira gyümölcsöt/zöldséget. Az sokkal korrektebb.

Kérdező, és így mikorra kerülsz újra sorra? Mondjuk azt, hogyha beteg a gyerek nem hinném, hogy kötelezővé tehetik. Persze, a 39 fokos gyerekkel majd rohangálok az oviba, hogy bevigyek 20 kg gyümölcsöt...életszerű.

okt. 12. 21:28
 42/91 anonim ***** válasza:
Magánoviba is van ilyen egyébként? Bocsi, off. 41 voltam.
okt. 12. 21:30
 43/91 anonim ***** válasza:
100%
Dajka vagyok, van mikor 20 gyerekre osztok el két almát. Nálunk nincs megszabva hogy ki mikor mennyit hozzon,de általában mindig hoz valaki pár szemet így abból gazdálkodunk.
okt. 12. 21:39
 44/91 Derjaderja ***** válasza:
45%

41. Nem értem a kérdésedet, mért ne enne otthon gyümölcsöt?

Azt írtam hogy az óviban a többi nap meg más szülők fedezik a gyereke tízóraiját, amit amúgy ő fedezne ha a gyerek még otthon lenne vagy iskolás lenne. Az óvi utáni vágy a hétvégi/szüneti étkezés nem tartozik ide.

Azzal egyetértek hogy lehetne egy hét helyett többször egy nap, de meg kell beszélni, mert esetleg másoknak az a szempont, hogy ìgy könnyebben meg lehet jegyezni, egyszerre le lehet tudni stb.

Engem egy picit az zavar, hogy sokan megfeledkeznek arról, hogy az a gyerek amúgy mindennap kap gyümölcsöt mások által hozottból. És valószínűleg azért hozták abban az oviban ezt a szabályt, mert sokan kibújtak az egész alól, lehet, sokkal kisebb tétellel is megúszták volna, ha legalább néha visznek valamit.

Nálunk még sose kellett az óvónők rendezkedjenek, mert a szülők többsége kiveszi a részét. És ha így van akkor senki nem b.tat senkit, pl az elvált, beteg gyereket nevelő stb anyukát.

Biztos vagyok benne, hogy azok között akik tojtak az egészre, és úgy voltak vele, hogy "majd a tehetősek", "majd akinek van kertje", bőven van család akik

1. Amúgy tehetősebbek mint a "gyümölcsöző tehetősök"

2. Igazából ki tudnak szépen fizetni a részüket, még ha nem a legdrágábbat, még ha kicsit kevesebbet is, csak épp olyan a moráljuk, hogy nem teszik, de ők lennének a legjobban felháborodva, ha a gyerek elpanaszolná, hogy kihagyták a tízóraiból.

Természetesen nyilván egy ilyen családban sem dohányzik, fogyaszt alkoholt, csináltat műkörmöt, autózik feleslegesen, eszik édességet senki, és tényleg nem telik tízóraira (és Isten ments hogy a tényleg nyomorgót vegzáljam, az elsők között lennék, aki egy szó nélkül visz helyette gyümölcsöt).

okt. 12. 22:05
 45/91 anonim ***** válasza:
94%
28 Van, nálunk az oviban is hozott gyümölcsöt a közétkeztetés és most a suliban is (állami mindkettő).
okt. 12. 23:01
 46/91 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oviban a héten egy nap van, amikor vinni kell gyümit. Most épp 2 db banánt és 2 db almát vittem és mivel beszokósok vagyunk megkérdeztem, hogy amúgy mennyit kell/illik vinni, mert a bölcsibe csak heti 1 db-ot kértek. Mondták, hogy ez majdnem sok már amit vittem de almából még maradt múlt hétről úgyhogy azt nem kérnek most.
okt. 12. 23:42
 47/91 anonim ***** válasza:
65%
Biztos közöltem volna hogy nem, én nem viszek be gyümölcsöt. Az én gyerekem alapból nem is szeret semmi gyümölcsöt, a többi gyerek meg konkrétan nem érdekel. Ennyi.
okt. 13. 07:36
 48/91 anonim ***** válasza:
30%

Utolso azert ez nem igy mukodik.

Mar csak azert sem mert sok gyerek mashogy etkezik az oviban mint otthon. Otthon nem eszi meg de az oviban igen. Mas hely mas szabalyok alkalmazkodik.

okt. 13. 08:00
 49/91 anonim ***** válasza:
62%

"Utolso azert ez nem igy mukodik."

De, ez úgy működik. Ha én nem akarok gyümölcsöt vinni, akkor nem viszek.

okt. 13. 08:13
 50/91 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező, azt írod, szülőin senki nem utasította vissza, tehát te sem. Akkor kellett volna szólni, utólag felesleges puffogni. Beviszed most a gyümölcsöt, aztán fél évre le van tudva. Gondolom, amikor más szülő visz, és abból a te gyereked is eszik, az rendben van. Ha pedig nincs most rá pénz, akkor meg kell mondani, nyilván nem fogják azt mondani, hogy vegyél fel rá hitelt.

De azzal, hogy itt szidod az általad is megszavazott rendszert, nem leszel előrébb.

okt. 13. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!