Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 24 gyerekre mennyi gyümölcsöt...

24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?

Figyelt kérdés
Előírták a gyümölcs hetet, nem is napot, hanem hetet az óvodánkban. 24-en vannak egy csoportban. Kb mennyi gyümölcsöt kell vinni?

okt. 12. 18:02
 31/91 A kérdező kommentje:
Szülőin senki nem utasította vissza, senki nem volt felháborodva. Az óvónő úgy fogalmazott, hogy kérnek gyümölcsöt, mert megtehetik és ne mindig ugyanazok a szülők vigyenek. Csak feltételezem, azoknak a szülőknek van kertjük... Tőlük nem is várják el, nem kellett feliratkozniuk a listára.
okt. 12. 20:54
 32/91 anonim ***** válasza:
82%
Mi ez az indoklás, hogy "mert megtehetik"? Alá is támasztották valami jogszabállyal? :D
okt. 12. 20:58
 33/91 A kérdező kommentje:
Jó kérdés. Nem, nem mondtak semmit azon felül.
okt. 12. 20:58
 34/91 Derjaderja ***** válasza:
23%

Nálunk a savanyút nem engedik sajnos.

Másrészt akkor mi lenne a jó megoldás? Ha nem ennének gyümit? Vagy ha mindig ugyanaz a pár szülő vinné? A kertben sem ingyen terem a legtöbb dolog, illetve tehette volna pénzzé is.

Amúgy egy ötlet: nálunk a netes csoportban sokan árulnak saját termést jóval bolti ár alatt. Hátha Nálatok is van ilyen.

Másrészt azt javasolhatod, hogy másképp időzítsék. Például ahogy nálunk: minden héten egy fő hétfőn, egy szerdán (péntekre meg gondolom marad, azt nem tudom, már ez volt a rendszer amikor mi kezdtünk). És akkor egyszerre nem kell annyi pénzt kiadni.

Illetve az is jó, hogy nem viszel olyan nagyon sok mindent illetve nem a drága gyümölcsöket veszed.

Értem és sajnálom, mert ez egy nehéz helyzet, de az sem elvárható, hogy egész évben pár szülő finanszírozza mindenki gyümölcsét.

okt. 12. 21:01
 35/91 A kérdező kommentje:
Ja meg azt mondták többször is, hogy almát rengeteget kapnak. Gondolom ez célzás volt, hogy azt ne nagyon vigyünk.
okt. 12. 21:01
 36/91 anonim ***** válasza:
79%
Vigyenek ők, ha ennyire más f*szaval verik a csalánt... :)
okt. 12. 21:03
 37/91 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy tényleg az a megoldás, hogy vegye meg mindenki a saját gyerekének. Kibírja, hogy tízóraira mást eszik, majd eszik gyümölcsöt délután, meg este otthon, és ennyi, már ha az ovinak nem telik rá...a gyümölcsnap még egész jó ötlet, annyi talán nem vág haza senkit anyagilag, de egy egész hét...hát elég nevetséges, csak hogy szépen fogalmazzak. Meg hogy még azt is megszabjak, mit vigyél :D kvara pofatlanok.
okt. 12. 21:12
 38/91 anonim ***** válasza:
75%
+1: az én gyerekem még csak egy éves, de már most többet eszik, mindenből, mint sok óvodáskorú gyermek, szóval arra se lehet számolni, hogy hát úgyis keveset esznek..valamelyik gyerek egyedül megeszik annyit, mint 5 másik, lehet, pont a tiednek nem jut, ha keveset viszel, de legalább kidobtal sok tízezret az ablakon.🤷
okt. 12. 21:15
 39/91 anonim ***** válasza:
90%

Az öcséméknél (20 éve) ugyanígy ment, csak napi beosztásban. Ami szerintem annyiból jobb, hogy a tehetősebb szülő - ha volt benne annyi, és szerintem sokakban volt - drágább gyümölcsöt vitt, a kevésbé tehetős meg ami épp olcsóbb volt, így nem egy egész hétig ettek almát aztán egy egész hétig ribizlit.

Ha amúgy is vennél gyümölcsöt a gyerekednek, akkor összességében nem jössz ki drágábbra, hiszen minden héten más szülő van beosztva, tehát a pluszt amit most befizetsz, vissza fogja kapni később a gyereked, amikor nem te leszel beosztva. Csak arra nem gondoltak, hogy valakinek megterhelő ezt egyszerre kifizetni.

(És amúgy nem megy így minden oviban. Egyrészt vannak szegény helyek, ott egyszerűen nem kapnak plusz gyümölcsöt a gyerekek, se a szülők, se az önkormányzat nem tudja állni. Másrészt vannak a "haveri" önkormányzatok, na ők kapnak forrást, szóval a mi ovinkban van wc papír, zsebkendő, szappan, ágynemű, és napi gyümölcs is. Én se értek egyet ezzel a rendszerrel hogy mindent a haveroknak, szerintem pont a mélyszegény területek óvodáinak kéne ezt a plusz pénzt adni, de most sajnos nem ilyen szelek fújnak.)

okt. 12. 21:21
 40/91 anonim ***** válasza:
100%
#39, nálunk úgy van, hogy kiteszik az összevágott gyülölcsöt középre néhány tányérban, és abból együtt esznek a gyerekek. Az alap illemtan is az óvodai nevelés része, hogy nem veszem ki a felét, ha még 10-en ülnek ott, erre figyelnek az óvónők.
okt. 12. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!