24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?
Nálunk a savanyút nem engedik sajnos.
Másrészt akkor mi lenne a jó megoldás? Ha nem ennének gyümit? Vagy ha mindig ugyanaz a pár szülő vinné? A kertben sem ingyen terem a legtöbb dolog, illetve tehette volna pénzzé is.
Amúgy egy ötlet: nálunk a netes csoportban sokan árulnak saját termést jóval bolti ár alatt. Hátha Nálatok is van ilyen.
Másrészt azt javasolhatod, hogy másképp időzítsék. Például ahogy nálunk: minden héten egy fő hétfőn, egy szerdán (péntekre meg gondolom marad, azt nem tudom, már ez volt a rendszer amikor mi kezdtünk). És akkor egyszerre nem kell annyi pénzt kiadni.
Illetve az is jó, hogy nem viszel olyan nagyon sok mindent illetve nem a drága gyümölcsöket veszed.
Értem és sajnálom, mert ez egy nehéz helyzet, de az sem elvárható, hogy egész évben pár szülő finanszírozza mindenki gyümölcsét.
Az öcséméknél (20 éve) ugyanígy ment, csak napi beosztásban. Ami szerintem annyiból jobb, hogy a tehetősebb szülő - ha volt benne annyi, és szerintem sokakban volt - drágább gyümölcsöt vitt, a kevésbé tehetős meg ami épp olcsóbb volt, így nem egy egész hétig ettek almát aztán egy egész hétig ribizlit.
Ha amúgy is vennél gyümölcsöt a gyerekednek, akkor összességében nem jössz ki drágábbra, hiszen minden héten más szülő van beosztva, tehát a pluszt amit most befizetsz, vissza fogja kapni később a gyereked, amikor nem te leszel beosztva. Csak arra nem gondoltak, hogy valakinek megterhelő ezt egyszerre kifizetni.
(És amúgy nem megy így minden oviban. Egyrészt vannak szegény helyek, ott egyszerűen nem kapnak plusz gyümölcsöt a gyerekek, se a szülők, se az önkormányzat nem tudja állni. Másrészt vannak a "haveri" önkormányzatok, na ők kapnak forrást, szóval a mi ovinkban van wc papír, zsebkendő, szappan, ágynemű, és napi gyümölcs is. Én se értek egyet ezzel a rendszerrel hogy mindent a haveroknak, szerintem pont a mélyszegény területek óvodáinak kéne ezt a plusz pénzt adni, de most sajnos nem ilyen szelek fújnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!