24 gyerekre mennyi gyümölcsöt kell vinni egy hétre?
“Ha én nem akarok gyümölcsöt vinni, akkor nem viszek.“
De akkor nyitom ki a számat, amikor az ötlet szülőin felmerül, nem pedig megszavazni, eszi a gyerekem a többi szülő által bevitt gyümölcsöt, majd mikor én kerülnék sorra, akkor közlöm, hogy bekaphatják.
A kommentek elejét kezdtem el olvasni, de meguntam :D
Öcsém 15éves, húgom 17. Már nekik is gyümölcs hét volt az oviba. Nem értem ezt a kiakadást :D
Az étkezésben a reggeli, ebéd, uzsonma van benn. A tízórai mindig is a szülőké volt.
Fiam 5éves. 2 hete volt ő a gyümölcsfelelős.
Vittünk:
1kg almát, 700ft.
1kg narancsot, 900ft
1kg körtét 800ft
5szem répát, 600ft
Egy karalábét, 500ft
3500ft. Azta mekkora összeg.
És 1 hétig eszik a gyerekek.
24gyerek tehát 24 hét. Plusz a szünetek. 52hét van egy évbe... Évi 1 max 2x nehogy már sok legyen ez.
Ja igen. Ha beteg, akkor írunk a csoportba és valakivel cserélünk. 21.század, az internet világa.
51
Való igaz. Nálunk anno mondjuk általános iskola első osztályában történt, hogy az osztályfőnök közölte, a gyerekeknek szinhazberlet kell, ez x összeg, nincs olyan, hogy nem vesszük meg, elvégre ezért is kapjuk a csaladipotlekot. Vállalkozó, kimondottan jómódú apuka volt az első, aki közölte, nem, az ő pénztárcájában senki nem fog turkálni, pláne nem a tanárnő, nem veszünk színházbérletet. Később ő volt az, aki a tanárnőt megkerulve az egész osztálynak megvette a bérleteket...
52
A gyerekem 21 éves. Az intézményi étkezés mindig az összes etkezest takarta, ami az óvodában a tízórai, ebéd és uzsonna volt. Nem, nem volt gyumolcsnap. Ha lett volna se érdekelt volna.
"tízóraira pedig azt a gyümölcsöt eszik a gyerekek, amit mi beviszünk. Van, ahol ezt az óvoda adja?"
Nem az óvoda, hanem a közétkeztető a menü részeként, amiért havi 18 ezret fizetek az ovis gyereknek, 25-öt a sulisnak. Minden nap kapnak egy szem valamit. Hol szilvát, hol egész almát, körtét..
Ezen felül az oviba kérnek heti egyszer mindenkitől valamit. Nincs beosztás, nincs kilók becipelése. 2-3 darab valami elég, az szorozva ha csak a fele csoport visz is, elég az egész csoportnak a hétre. Működik a módszer még renitens szülőkkel is.
"3500ft. Azta mekkora összeg."
Neked, egy gyerekkel, két keresős háztartásban, saját otthonban lehet, hogy nem nagy összeg. De vannak egyedülálló anyák, vannak munkanélküliek, vannak albérletben napról napra élők. Ők lehet hogy a 3500 forintból inkább a saját gyereküket etetik x napig, minthogy a teljes óvodai csoportot látnák el gyümölccsel
54!
Ugye az megvan, hogy a közétkezés nem egy sablon, amit az ország összes ovijára ráhúznak?
Én 4 oviban is dolgoztam az elmúlt 8évben. Egyikben sem kaptunk soha senkitől gyümölcsöt.
57, nyilván önkormányzatfüggő, hisz az ő államilag kiosztott feladatuk a közétkeztetés megszervezése a bölcsödêkben, óvodákban, iskolákban.
Naluk lehet panaszkodni, ha nem megfelelő a minőség.
Én "csak" 33 óvodában dolgoztam eddig (gazdasági osztályon ennyi tartozott alánk), ott mindenhol volt gyümölcs a menüben, mert egy önkormányzat.
Egyébként kettő étkeztető cég lát el ennyit, illetve 2 saját konyhás óvoda is van, mindegyikben van gyümölcs.
57
Az meg van, hogy én az én tapasztalatomat írtam le konkrétan az 52. valaszra?
56. Ők már alapból semmit nem fizetnek az óvis étkezésért. Azt hiszem 230e/fő nettó jövedelemnel van a határ.
Nem a teljes óvodai csoportot látják el gyümölccsel, hanem a saját gyerekük tízóraiját fedezik, csak ìgy van csoportosítva az összeg.
Kell akkor havonta félretenni rá, vagy szólni, segítseget kérni, és ahogy írták, a szülőin megbeszélni, hogy legyen más a kialakítás pl ne egy hetet kelljen egyszerre.
Lehet hogy más is van ezzel így és felezne hetet.
Az óvónők szinte biztos hogy utálnak ezzel foglalkozni, tehát ha van gyümölcs, nekik mindegy.
Itt nyilván elég lett abból, hogy pár szülő eteti folyamatosan az összes gyereket, és ez nyilván nem a kérdező hibája, de valami megoldás kellene, mert a tízórai nincs benne a befizetett étkeztetésben.
Amúgy 180 tanítási nappal számolva valaki 24000-et becsült, más meg 3500-at, tehát ha mondjuk el is költ 12.000 forintot a héten, akkor mintegy 66 forint az naponta, a saját gyereke tízóraijára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!