Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az anyukáról?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.

A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.

Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.

Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.

2022. aug. 18. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem teljesen jól csinálja a kérdésben írt anyuka, bár ez talán túl kicsi kor különbség.

Sem az ovi, sem a bölcsi nem pokol ahová nem küldjük a gyereket, mert tönkreteszik.

A nagyobbik lányom végigjárja a 11 hónapot az oviban. A kisebbik meg 2 évesen fog menni bölcsibe. Hogy miért? Mert ez a jó a gyereknek. Az oviban van mindennap úszás és e mellett vízilabda, gör- és jégkorcsolya oktatás. Minden hónapban mennek színházba, skanzenba, külső foglalkozásokra vagy tudom is már hova. Mellette van angol oktatás. Egy ovisnak ez a mennyország, ettől tiltsam el?!

Gondolom itt olyan anyukák nyomják az észt, akiknek van kisgyermeknevelői és mellette óvodapedagógusi végzettségük is, hogy az otthon tartott gyerekek fejlődését maradéktalanul tudják támogatni a mindennapi fejlesztésekkel. Bár a szocializációt így nem lehet megtanítani, de most ettől tekintsünk el.

A covid-os lezárás alatt próbáltam mindennap leadni a napi feladatokat, amiket az oviból küldtek. Egyszer sem tudtam mindent végigcsináltatni. Emelem a kalapom az óvónők előtt.

2022. aug. 19. 13:24
 72/88 anonim ***** válasza:
61%
Őszinte
2022. aug. 19. 13:24
 73/88 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem inkább az anyának jó ,ha nyáron is oviban van. A gyereknek semmikepp, de jó ezzel nyugtatni magukat egyeseknek! Már értem miért nehezen kezelhetőek a mai gyerekek. Senki nem akar velük foglalkozni!
2022. aug. 19. 13:37
 74/88 anonim ***** válasza:
37%

Amúgy mondjuk 1 gyerek utàn én nem láttam mit válalok.

A nagy egy angyal volt, amikor jött a kicsi

Amikor megszületett, még akkor is.

Majd eltelt fél év és kifordult önmagából.

A kicsi többemberes alapból, a nagy pedig azzá vált … vagy amikor egyedül volt jól tudtam kezelni.

Aztán elmaradt a státuszon is.

El is vittem szakemberhez.

A kezelések hatására probléma szinte megszűnt.

De közben a nehézségem 99%az, hogy vitáznak

De mindenen.

Szerintem az ovi az olyan szuper dolog, mmint nekik, higy nem is értem a nyaraláson stb-n kívül miért is akarnának?

Nyàri ovi alatt olyan menő dolgokat csinàlnak.

Kirándulnak.

Lovardába mennek.

Vadas parkba.

Medencéznek az udvaron.

Bàbelőadàsoznak.

Stb

Fosszam meg ezekről?

Ilyenkor csak ebédig vannak, màr nem altatom ott.. addig pont megcsinálok itthon mindent.

Ha itt lennének, akkor az idő 2/3- azzal menenX hogy “mindjárt megyek édesem, csak ezt csak azt megcsinálom.

Közben férj is homeofficeban amikor is síri csend kell ( egész nap online meet amikor őt hallgatják.

Irodájuk csak havi egyszer van nyitva.

2022. aug. 19. 13:47
 75/88 anonim ***** válasza:
57%

Itt mindenki olyan kis álszent, juj, nem ítélkezünk, ő dolga, de azért a való életben az ilyenek háta mögött megy a lehordás rendesen, hogy minek is szült, ha nem bír velük stb. És hát tényleg basszus minek, konkrétan kimondja, hogy neki nehéz 3 kicsivel otthon, fosik a nyártól, akkor üörül, ha le vannak passzolva a gyerekek. Pisztolyt tartott valaki a fejéhez, hogy sorban szüljön hármat?

Nekem is nehéz lenne három 5 év alatti gyerekkel egyszerre otthon, ezért kettőt szültem, 3,5 év korkülönbséggel. Így nem nehéz, és nem akarok mindenáron szabadulni tőlük.

2022. aug. 19. 13:55
 76/88 anonim ***** válasza:
62%
71. Ha a ti ovitokban ez mind megvan nyári szünetben is, akkor le a kalappal. A legtöbb oviban és bölcsiben csak gyermekmegőrzés és életbentartás működik nyáron. Ugyanis akkor veszik ki a szabijuk nagy részét a dolgozok, ezért is kérik, hogy aki megteheti ne vigye. Másrészt egy gyereknek is kell a pihi. Jó tesz a nyári szünet, sőt kell is nekik. Szomorú, hogy sokan ezt nem így látják. :(
2022. aug. 19. 14:59
 77/88 anonim ***** válasza:
62%
Annyi, hogy ilyen az amikor anyuci rájön, hogy csak annyit kellett volna elleni, amennyivel el is bír. De legalább mostmár tudja, hogy nem is olyan jó buli ez a nagy családosdi. Bár ez már nem segít azon, amit magának is okozott. De mindenki megérdemli, aki ennyire szaporodni akar, aztán meg csak les, hogy hoppá nem így képzelte.
2022. aug. 19. 15:06
 78/88 anonim ***** válasza:
100%
Az ovis korú gyereknek egy feladata kellene, hogy legyen a, a szabad játék . Az fejlesz legjobban.
2022. aug. 19. 15:38
 79/88 anonim ***** válasza:
38%

Nekem a szomszédom ilyen okoskodó, h ő aztán nem rakná egyik gyereket sem bölcsibe v oviba, amikor a kicsivel otthon van. Meg mindenki szar neki, de ő imád a gyerekeivel lenni.

Mást nem hallok egész nap, csak a kisebbik bőg, a másik kettő ordít és az anyjuk meg vélük üvölt.

És akiket ismerek és ennyire ellen vannak az óvinak meg bölcsnek tiszta idegroncsok. Ennyit erről. De a szája nagy, h ő imád velük lenni.

2022. aug. 19. 17:15
 80/88 anonim ***** válasza:
0%
Meg csak itt magyarba van köpködve a bölcsi meg, h többet van oviba.
2022. aug. 19. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!