Mi a véleményed az ilyen anyukáról?
Lényegtelen,hogy barátnő, tesó, rokon stb-
Anyukának egy gyermeke van, egyidős az enyémmal 2 év 4 hónaposak. Nemrég kezdett dolgozni, 12 órázik, egyik nap dolgozik, másik nap pihen, a gyermek bölcsiben.Anyuka édesanyja vásárol, főz rájuk mindennap, és agyermeket is viszi-hozza a bölcsibe/bölcsiből. Állandóan panaszkodik,hogy neki nincs ideje semmire, mert milyen rossz,hogy egy napot dolgozik, egyet otthon van.
Nekem két gyermekem van, 2és 4 hónapos a nagy,mint említettem, és 7 hós a kicsi . A minap azt találta a fejemhez vágni,hogy könnyű nekem a két kicsivel,mindent meg tudok csinálni, bezzeg neki milyen nehéz.
Erre mit lehet váalszolni???Tényleg én gondolom rosszul,h ogy oké, sok az a 12 óra, de egy nap szabad, mi van a sok anyukával akik h-p ig dolgoznak, és semmi segytségük, aki főz, vásárol,mos rájuk???
Semmit nem lehet mondani rá... úgyis te leszel a "mákos", h neked 2 gyerek mellett "több időd" van.-
Vagy max csak annyit kérdeznék tőle: "Az hagyján, de képzeld ha neked még segítséged sem volna!" :) talán veszi a lapot.
Egy lusta, elkényeztetett liba. Hiába is mondanál neki bármit, csak megsértődne.
A szomszéd asszonyomnak 3 gyereke van. A legnagyobb 12 éves, a legkisebb 3. Egy pékségben dolgozik este 7-től másnap reggel 7-ig. Reggel az apuka viszi a gyerekeket oviba, suliba. Amikor hazaér, akkor alszik délig. Délután megfőz, takarít stb, és haza hozza a gyerekeket. Még soha nem hallottam panaszkodni.
Neki kéne a legjobban tudnia, hogy a gyereknevelés is munka. Ő amikor dolgozik a munkahelyen, neki nem kell a gyerekével "dolgoznia" úgymond, mert arra van a bölcsi, hogy ott vigyáznak és ellátják a gyereket, addig neki erre nincs gondja, míg neked van. Ha ott van az anyukája, aki ennyit segít, szinte helyette elvégez mindent, akkor meg pláne én sem értem. Szerintem nem tudja összeegyeztetni a dolgokat, nem tudja megfelelően beosztani az idejét. De ettől meg ne te érezd rosszul magad!
Mi lenne ezzel az anyukával, ha nem menne dolgozni, hanem otthon kéne lennie a kicsivel és a bevásárlást, főzést neki egyedül megcsinálnia? Hidd el, akkor sem lenne több ideje!
Így próbálja védeni magát, hogy téged piszkál.
Egyetértek a 6os válaszolóval. Nem szabad belemenni az ilyen játszmákba.
Én azt szoktam válaszolni, hogy igen, nekem tényleg az, nagyon boldog vagyok :-)
"cseréljünk egy napra , láblógászok 12 órát ,Te pedig vigyázz a 2 gyerekemre, és vezesd a háztartást"
mit lehetne mást? :)))
úgy sem kerül rá sor, de a vélemény bele van csomagolva
jajaj vannak ilyen tipusú emberek, hogy bezzeg nekik jajajaj... pedig ha tudná hogy más mit hogy.
Sajna nem tudsz vele mit csinálni, úgyis neki lesz igaza szerinte!! :)
Hagyd rá! Ne foglalkozz vele.
vagy kerüld el messzire!
Ismerek olyan édesanyát, aki egyesegyedül neveli a kislányát. Ez alatt tényleg azt értem, hogy SEMMI segítsége nincs, mert nem élnek a nagyszülők és apuka sincs 8ezt nem tudom pontosan miért, de nincs láthatásra se, semmire). Minden nap dolgozik, napi 8-9 órát, utazással ugye kicsit több is.
Mindig csodálkozom, hogy milyen szép rendezett az otthona (nincs takarítónő vagy bedolgozó barátnő!), programokat szervez a kicsinek, hétvégén együtt megyünk ide-oda, nem adja be játszóházba vagy más "megőrzőbe' a lánykát és az anyuka is ápolt.
Persze ennek az az "ára", hogy éjszaka vasal, este indítja a mosógépet, hétköznap vacsorakészítés közben énekelget, maga festi a haját, megtanult önszorgalomból manikűrözni és körmöt építeni stb.- de szerintem mindent meg lehet oldani.
Aki igazán fontosnak tartja a környezete tisztaságát, az otthon melegét, a közösen eltöltött MINŐSÉGI (tehát nem tévé elé lökött gyerek stb.) időt, az jó szervezéssel megoldja.
...de persze nincs két egyforma sor, egyforma gyerek és szülő sem- nem is értem az összehasonlítást.
Az az ismerős anyuka, aki panaszkodik talán túlságosan is ráér panaszkodni :)
Erre személyesen érdemben nem is szabad reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!