Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen anyukáról?

Figyelt kérdés

Lényegtelen,hogy barátnő, tesó, rokon stb-

Anyukának egy gyermeke van, egyidős az enyémmal 2 év 4 hónaposak. Nemrég kezdett dolgozni, 12 órázik, egyik nap dolgozik, másik nap pihen, a gyermek bölcsiben.Anyuka édesanyja vásárol, főz rájuk mindennap, és agyermeket is viszi-hozza a bölcsibe/bölcsiből. Állandóan panaszkodik,hogy neki nincs ideje semmire, mert milyen rossz,hogy egy napot dolgozik, egyet otthon van.

Nekem két gyermekem van, 2és 4 hónapos a nagy,mint említettem, és 7 hós a kicsi . A minap azt találta a fejemhez vágni,hogy könnyű nekem a két kicsivel,mindent meg tudok csinálni, bezzeg neki milyen nehéz.

Erre mit lehet váalszolni???Tényleg én gondolom rosszul,h ogy oké, sok az a 12 óra, de egy nap szabad, mi van a sok anyukával akik h-p ig dolgoznak, és semmi segytségük, aki főz, vásárol,mos rájuk???

2013. márc. 25. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Semmit nem lehet mondani rá... úgyis te leszel a "mákos", h neked 2 gyerek mellett "több időd" van.-

Vagy max csak annyit kérdeznék tőle: "Az hagyján, de képzeld ha neked még segítséged sem volna!" :) talán veszi a lapot.

2013. márc. 25. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Csak a saját tehetetlenségére keres mentséget azzal, hogy beléd köt. Így könnyebb elviselnie saját magát.
2013. márc. 25. 15:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Versenyzünk, hogy kinek rosszabb? Elég béna verseny. Tökmindegy, kinek rosszabb egyébként, akkor sem vagdosunk ilyenek egymás fejéhez. Bár nem voltam tanúja a beszélgetésnek, nem ismerem az előzményeket. azt tudom, hogy gyerek mellett dolgozni bizony nem könnyű, de sok múlik a férjen is.
2013. márc. 25. 15:33
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Egy lusta, elkényeztetett liba. Hiába is mondanál neki bármit, csak megsértődne.

A szomszéd asszonyomnak 3 gyereke van. A legnagyobb 12 éves, a legkisebb 3. Egy pékségben dolgozik este 7-től másnap reggel 7-ig. Reggel az apuka viszi a gyerekeket oviba, suliba. Amikor hazaér, akkor alszik délig. Délután megfőz, takarít stb, és haza hozza a gyerekeket. Még soha nem hallottam panaszkodni.

2013. márc. 25. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Neki kéne a legjobban tudnia, hogy a gyereknevelés is munka. Ő amikor dolgozik a munkahelyen, neki nem kell a gyerekével "dolgoznia" úgymond, mert arra van a bölcsi, hogy ott vigyáznak és ellátják a gyereket, addig neki erre nincs gondja, míg neked van. Ha ott van az anyukája, aki ennyit segít, szinte helyette elvégez mindent, akkor meg pláne én sem értem. Szerintem nem tudja összeegyeztetni a dolgokat, nem tudja megfelelően beosztani az idejét. De ettől meg ne te érezd rosszul magad!

Mi lenne ezzel az anyukával, ha nem menne dolgozni, hanem otthon kéne lennie a kicsivel és a bevásárlást, főzést neki egyedül megcsinálnia? Hidd el, akkor sem lenne több ideje!

Így próbálja védeni magát, hogy téged piszkál.

2013. márc. 25. 15:38
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Mondd azt, hogy "igen, nekem tök jó" hadd pukkadjon meg az irigységtől!
2013. márc. 25. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Egyetértek a 6os válaszolóval. Nem szabad belemenni az ilyen játszmákba.

Én azt szoktam válaszolni, hogy igen, nekem tényleg az, nagyon boldog vagyok :-)

2013. márc. 25. 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:

"cseréljünk egy napra , láblógászok 12 órát ,Te pedig vigyázz a 2 gyerekemre, és vezesd a háztartást"

mit lehetne mást? :)))

úgy sem kerül rá sor, de a vélemény bele van csomagolva

2013. márc. 25. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:

jajaj vannak ilyen tipusú emberek, hogy bezzeg nekik jajajaj... pedig ha tudná hogy más mit hogy.

Sajna nem tudsz vele mit csinálni, úgyis neki lesz igaza szerinte!! :)

Hagyd rá! Ne foglalkozz vele.

vagy kerüld el messzire!

2013. márc. 26. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Ismerek olyan édesanyát, aki egyesegyedül neveli a kislányát. Ez alatt tényleg azt értem, hogy SEMMI segítsége nincs, mert nem élnek a nagyszülők és apuka sincs 8ezt nem tudom pontosan miért, de nincs láthatásra se, semmire). Minden nap dolgozik, napi 8-9 órát, utazással ugye kicsit több is.

Mindig csodálkozom, hogy milyen szép rendezett az otthona (nincs takarítónő vagy bedolgozó barátnő!), programokat szervez a kicsinek, hétvégén együtt megyünk ide-oda, nem adja be játszóházba vagy más "megőrzőbe' a lánykát és az anyuka is ápolt.

Persze ennek az az "ára", hogy éjszaka vasal, este indítja a mosógépet, hétköznap vacsorakészítés közben énekelget, maga festi a haját, megtanult önszorgalomból manikűrözni és körmöt építeni stb.- de szerintem mindent meg lehet oldani.

Aki igazán fontosnak tartja a környezete tisztaságát, az otthon melegét, a közösen eltöltött MINŐSÉGI (tehát nem tévé elé lökött gyerek stb.) időt, az jó szervezéssel megoldja.

...de persze nincs két egyforma sor, egyforma gyerek és szülő sem- nem is értem az összehasonlítást.

Az az ismerős anyuka, aki panaszkodik talán túlságosan is ráér panaszkodni :)

Erre személyesen érdemben nem is szabad reagálni.

2013. márc. 26. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!