Mi a véleményetek erről az anyukáról?
Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.
A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.
Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.
Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.
Szerintem az ő döntése. Ha ő úgy látja, hogy jobban telnek a gyerekek napjai társaságban, érdemi programokkal, akkor miért ne adhatná meg a legkisebbnek is azt a nyugalmat, törődést, "csak te vagy" érzést napközben, amit esetleg a többinek is megadott? Neki miért ne járhatna "csavargás", egy kis lelki kikapcsolódás, amikor elmegy a boltba, vagy beül egy cukrászdába? Szerintem a boldog gyerekek alapfeltétele a kiegyensúlyozott anya.
Szerintem jól csinálja. Attól miért lesz jobb anya, ha otthon küzd a három gyerekkel hetekig úgy, hogy kicsinálja magát is lélekben és egyik gyereket sem tudja érdemben "kiszolgálni"? Lelki értelemben és lekötés, társaság tekintetében...
Kérdező! Szánalmas ezek a hozzászòlások! Hihetetlen, de úgy látszik sajnos mindenki szerint normális lepasszolni a gyereket. Állandóan az a kifogás, hogy a többediknek is ugyanaz jár időben. Nem, a többedik gyerekek már egy más helyzetbe születnek, mint az elsők. Szerencsère nálunk nem az ilyen lusta, lepasszolòs anyukák vannak többségben, ès tényleg csak az viszi ügyeletbe, aki dolgozik. Régi időkben ez elképzelhetetlen volt, hogy míg anyuka otthon volt, a nagyobbnak nyáron oviba kelljen mennie. Persze, mostanra fontosabb lett a sorozatozás meg a vásárolgatás, a gyerek majd majd ellesz az óvodában. Tudtátok, hogy nem kötelező többet vállalni?
Reménykedjetek, hogy nem zár be majd az ovi a fűtéshelyzet miatt, mert nagyon nagy gondban leszek😉
Remèlem most jön az összes lepasszolòs lustaság lepontozni😃
"Régi időkben ez elképzelhetetlen volt, hogy míg anyuka otthon volt, a nagyobbnak nyáron oviba kelljen mennie."
Régi időkben a nő szopott mint az állat, dolgozott, házat fenntartotta, gyereket nevelt, feleség volt, és még mosolygott is hozzá. Szerencsére ma már nem kell mártírkodni, meg lehet oldani, hogy élvezd is az életed, ne csak elteljen.
15ös csokos gyerekek? Azoktól akar ennyire szabadulni az anyjuk.
Persze értem én, a te kényelmed a minden ,a kicsi had szenvedjen az oviban majd az óvónők meg a nagyszülők nevelik.
Kérdező jól betaláltak a lustanyák, akik védik a mundér becsületét. Ne foglalkozz velük, az ő képességeik az ellésig(az ilyeneknél direkt nem szülést írok) terjednek, a nevelést majd megoldják idegenek.
20as én meg a te gyereked sajnálom, aki tudja hogy otthon van az anyja de őt inkább lepasszolja mert van új érdekesebb picibabucika, és ő már nem kell mert macerásabb vele foglalkozni. Az óvónők is lenézik a fajtátokat.
28as úgy könnyű ha te csak potyogtatod őket más meg neveli...
persze kozmi, shopping, bulika, cukika, nyugodtan. Aztán meg majd sírsz miért utál a gyereked, meg ha megvénülsz miért hajít be az elfekvőbe. Hiszen neki is kell élet, gondolom nem tartod bűnnek ha már nyűg leszel a nyakán megszabadul tőled hogy kikapcsolódhasson és magával törődhessen.
Megmondom őszintén én is ledöbbentem a válaszokon. De pár hete is ugyanezt éreztem, amikor a babával takarozott minden lusta asszony, hogy azért nem főznek és takarítanak mert sokat sír a gyerek és jaj, de nehéz vele.
Nekem ezek a válaszok furák, de lehet én vagyok régivágású nem tudom. Pedig Bpn élek es még 40 sem vagyok. Szóval én biztos nem tennék ilyet, a gyereknek is kell a szünet. Nem kell órára kelni, készülődni, indulni stb. Nincs szabályok, keretek között ( csak az otthoniak) egész nap.
😂😂😂 És ismét egy okoskodó, uszító szuper mammer.. Mert tee neked eszedbe nem jutott volna.. Mert ez a nő biztosan egy szőrny.. Mert jó módú, de lepasszolja a gyerekeit..
Emeljed piadesztára gyors magad.. 😂😂
Őszintén..neked mi közöd? Irigy vagy?
Mikor fogunk más méhéből, életviteléből, gyerekneveléséből kimászni? Ha neki így jó, te ki vagy, hogy megmond hogyan is lenne jó szerinted?
Szerintem nézz mélyen magadba, mert egyszerűen undorító vagy, ahogy mást szapultatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!