Mi a véleményetek erről az anyukáról?
Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.
A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.
Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.
Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.
Semmit
A 3. Gyereknek is meg szeretné adni, amit a másik kettő megkapott.
A gyerekeknek nálunk nagyon jó az ovijuk.
Sokkal többet nyújt nekik, mint amit egyedül egy pici babával tudok nekik nyújtani, hisz sok program kimarad, mert nem tud az ember 3 fele szakadni.
A délután az más, apuka is jelen van.
Egyébként csak 2 gyerekem van, de teljesen megértem.
Én is aggódok olyankor,
Amikor a megszokott rutin borul.
A szünetben őrület van a gyerekek körül, amúgy sem feltétlen egyszerű, de a rutinból kimozdulva 5-ször nehezebb.
Alig vártam a szeptembert, pedig imádom őket és azt is amikor érdemben tudok velük foglalkozni.
Viszont pont kezd beállni a rutin, ami a kezdéssel borul.
Ha nagyobbak ( sulisak) lesznek, akkor màr ez szerintem nem ennyire érződik.
Ő így csinálja, te máshogy. Mit kell ezen rugozni? Semmi közöd hozzá. Attól még szeretheti a gyerekeit.
Nekem sokat van anyámnál a lányom (igaz melózom és nincs több gyerek) és? Ő is szereti, igazi nagymama és én is szeretem ettől még.
3 hét bőven elég.
Te jó anya vagy az a lényeg nem?
A magánügye.
Unatkozol látom... foglalkozz a saját portáddal, ott sepregess, ha már van időd más életében kotorászni. Remélem nem lesz sok magadfajta a bölcsis szülőtársak között...
Fú, akkor rólam mit gondolnál? Egy ovis meg egy bölcsis gyerekünk van. Nem tudom, milyen a jómódú, de én annak tartom magunkat, habár dolgozom részmunkaidőben, hogy tudjunk jobban félretenni. A gyerekeimnek 2 hét a nyári szünet, a többiben ügyelet. Én a munkát 3-4 napra igyekszem betömöríteni, hogy a maradék időben MAGAMMAL foglalkozzak. Ez ilyen szentségtörő dolog lenne? Hogy én is akarok pihenni, nyugiban tanulni, főzni, elmenni egyedül mozogni vagy kikapcsolódni?
Az első gyerekem első éveiben megszűntem nőnek, embernek lenni. Anya lettem, illetve egy gép. Milyen hatással van a gyerekre, ha ezt látja? A kicsi mikor megszületett, a nagy már másnapment az oviba. És még tervezünk gyereket. Urambocsá, hogy egy anya létezni akar az anyaságán kívül is, és így vállal többedik gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!