Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az anyukáról?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.

A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.

Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.

Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.

2022. aug. 18. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
78%

Semmit

A 3. Gyereknek is meg szeretné adni, amit a másik kettő megkapott.

A gyerekeknek nálunk nagyon jó az ovijuk.

Sokkal többet nyújt nekik, mint amit egyedül egy pici babával tudok nekik nyújtani, hisz sok program kimarad, mert nem tud az ember 3 fele szakadni.

A délután az más, apuka is jelen van.

Egyébként csak 2 gyerekem van, de teljesen megértem.

Én is aggódok olyankor,

Amikor a megszokott rutin borul.

A szünetben őrület van a gyerekek körül, amúgy sem feltétlen egyszerű, de a rutinból kimozdulva 5-ször nehezebb.

Alig vártam a szeptembert, pedig imádom őket és azt is amikor érdemben tudok velük foglalkozni.

Viszont pont kezd beállni a rutin, ami a kezdéssel borul.

Ha nagyobbak ( sulisak) lesznek, akkor màr ez szerintem nem ennyire érződik.

2022. aug. 18. 23:21
 22/88 anonim ***** válasza:
83%
Még hányszor mondod el, hogy ezen a bolygón csak te, a tökéletes anya szeretsz a gyerekeiddel lenni és csak te és csakis te vagy az akinek fontos a gyerekeivel töltött idő? Állítom a sok pletyi, meg más életében turkálás mellett nem jut idő a gyerekeiddel foglalkozni. Mindig az ilyen tökéletes anyák, akiknél a zárt ajtók mögött pokol van. Nem így van? Nem tudjuk, mint ahogy te sem ki mit miért csinál. Foglalkozz a saját életeddel, mert ordít, hogy van probléma bőven!
2022. aug. 18. 23:27
 23/88 anonim ***** válasza:
78%

Ő így csinálja, te máshogy. Mit kell ezen rugozni? Semmi közöd hozzá. Attól még szeretheti a gyerekeit.

Nekem sokat van anyámnál a lányom (igaz melózom és nincs több gyerek) és? Ő is szereti, igazi nagymama és én is szeretem ettől még.

3 hét bőven elég.

Te jó anya vagy az a lényeg nem?

2022. aug. 18. 23:36
 24/88 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is fontos a nyári szünet, és nem vinném oviba, bölcsibe, ha nem muszáj. De más magánéletében akkor sem vájkálnék, ezt mégis milyen indíttatásból csinálod? Úgy tűnik, neked még így, a nyári szünetben sincs annyi dolgod, hogy megtaláld.
2022. aug. 18. 23:50
 25/88 anonim ***** válasza:
78%

A magánügye.

Unatkozol látom... foglalkozz a saját portáddal, ott sepregess, ha már van időd más életében kotorászni. Remélem nem lesz sok magadfajta a bölcsis szülőtársak között...

2022. aug. 19. 00:05
 26/88 anonim ***** válasza:
72%
Az, hogy úgy szervezi az életét, ahogy nekik jó. Egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt szerintem csak 90 alatti IQ-val élők foglalkoznak és ítélkeznek mások magánéletével. Értem én, hogy szar az életed, és kell valami, amitől te jobbnak éled meg, mert a másikat szidod, de ettől még ugyanannyira szánalmas maradsz. A saját dolgaidat kellene megoldanod és nem abból erőt meríteni, hogy mások felett ítélkezel.
2022. aug. 19. 00:54
 27/88 anonim ***** válasza:
85%
Én nem vittem a nagyot oviba nyáron, de nagyon nagyon nehéz volt 3 gyerekkel itthon. És nem azért mert nem szeretem őket, hanem mert sokszor unatkoztak, veszekedtek. Igen, tudom, hogy szar anya vagyok és nem szórakoztattam őket 0-24ben, de közben takarítanom kellett, főzni, picivel is foglalkozni stb. Szóval lehet, h az én gyerekeimnek szarabb volt így a nyár, mint annak aki oviba járt és a kortársaival eljátszott napi 4 v 8 órát..
2022. aug. 19. 01:00
 28/88 anonim ***** válasza:
85%

Fú, akkor rólam mit gondolnál? Egy ovis meg egy bölcsis gyerekünk van. Nem tudom, milyen a jómódú, de én annak tartom magunkat, habár dolgozom részmunkaidőben, hogy tudjunk jobban félretenni. A gyerekeimnek 2 hét a nyári szünet, a többiben ügyelet. Én a munkát 3-4 napra igyekszem betömöríteni, hogy a maradék időben MAGAMMAL foglalkozzak. Ez ilyen szentségtörő dolog lenne? Hogy én is akarok pihenni, nyugiban tanulni, főzni, elmenni egyedül mozogni vagy kikapcsolódni?

Az első gyerekem első éveiben megszűntem nőnek, embernek lenni. Anya lettem, illetve egy gép. Milyen hatással van a gyerekre, ha ezt látja? A kicsi mikor megszületett, a nagy már másnapment az oviba. És még tervezünk gyereket. Urambocsá, hogy egy anya létezni akar az anyaságán kívül is, és így vállal többedik gyereket.

2022. aug. 19. 02:16
 29/88 anonim ***** válasza:
92%
Jó neki.
2022. aug. 19. 03:08
 30/88 anonim ***** válasza:
85%
2 gyerekem van, nincsenek itthon hétköznap. Mert megtehetem. A férjem dolgozik. Mert akar és szereti. Kapaszkodj meg, én meg itthon vagyok és karácsonyig itthon is maradok. Egyedül, minden hétköznap, egész nap. Nem dolgozom. Tudnék. Van mivel és van mit. De nem akarok. Meg nem is kell, ha nem akarok. Mert ilyen is van. Tartok pár hónap szünetet, töltődöm, tanulok, pihenek. Tudom, hogy manapság az a normális, aki panaszkodik és semmi ideje sincs magára, gondjai vannak és félholtan hajt egész életében, nekem van időm, pénzem, lehetőségem, és nem kérek érte elnézést. Megdolgoztam érte, hogy legyen. Ha ítélkezni akarsz, hajrá! Annyi a különbség, hogy téged érdekel az ilyen anyák élete, de őket nem érdekli a tiéd.
2022. aug. 19. 03:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!