Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az anyukáról?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.

A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.

Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.

Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.

2022. aug. 18. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
32%

44# Hogy mit kellett volna csinálni, vagy mit nem kellett volna csinálni, az totál mindegy egy jelenlegi helyzetben és durrogtathatod itt fennhangon ezt, tipikus magyar hozzáállás. Nem az előremutató megoldást keressük, hanem lefejezzük az embert a korábbi esetlegesen rossz döntése miatt. Ha ő láthatóan küszködik egy helyzetben, amire nem alkalmas idegileg, akkor miért ne dönthetne felelősen úgy, hogy igen, a gyerekemnek jobb helye van napköziben, vagy nyári táborban, mert én nem bírom cérnával hárommal itthon!?

Amíg nem volt három gyereke, nem tudhatta, hogy nem alkalmas három gyerekre iskolai szünetekben, max sejthette. Hozott egy döntést, vállalt még gyereket, most pedig megoldásra törekszik és nem telesírja a párnáját az önsajnálatában, illetve nem tönkreteszi a gyerekeit, mert otthon csak óbégatni képes velük trágárul. Kicsit tovább kéne látni az orrodnál és el kéne fogadni, hogy rossz döntés után is lehet rosszat hozni, mert mártírkodó szuperanyu akarsz lenni a gyik-en, meg lehet jót hozni a saját idegrendszered és így közvetve a gyerekek érdekében.

Azt meg nem is tudom értelmezni, hogy a sz*r bölcsis rendszerek és a kevés férőhely miatt miért egy anyát teszünk felelőssé, aki "elveszi a helyet" mások elől. :D

2022. aug. 19. 10:39
 52/88 anonim ***** válasza:
0%

51! Az te bajod ha nincs, ne vallj gyereket vagy most erre mit lehet mondani?

Ti kötekedtek itt mindenkivel, nem én.

Valaki máshogy gondolja akkor hülye, de ti bezzeg huuu de jó anyák vagytok, csupán azért, mert a gyerekekkel csüngtök állandóan.

2022. aug. 19. 11:10
 53/88 anonim ***** válasza:
55%
53* ja és nekem szüleim dolgoznak, apuka sehol nem volt és 2 melóm volt, erről még enyit.
2022. aug. 19. 11:11
 54/88 anonim ***** válasza:
55%
És falun nincs bölcsi se.
2022. aug. 19. 11:12
 55/88 anonim ***** válasza:
És két melohely mellett hova raktad a gyereket?
2022. aug. 19. 11:20
 56/88 anonim ***** válasza:
70%

Anyámmal váltottunk egymást, hozta melóba, én vittem haza. Másik héten fordítva.

Plusz hétvégén 2 nap 8 óra meló.

A kutya nem foglalkozott vele mit hogy oldok meg. De sose picsigtam és nem más anyát szidtam, mert fos a rendszer.

Mellesleg Én tudom, h több gyerek nem kell.

Ti szoktatok okoskodni, h úgy vállaljon mindenki gyereket, h fixen megtudja oldani meg fel nevelni ha egyedül marad vagy nincs segítség.

2022. aug. 19. 11:27
 57/88 anonim ***** válasza:
38%

Jaaa meg a semmire ne vállaljon gyereket és hasonló okos gondolatok.

Nem mindenki ősanya. Van aki szeret magával is foglalkozni, nő és ember is marad. De ettől még szeretem lányom és nagyon is jó és szoros a kapcsolatunk.

Engem is szóltak már meg, h jó világ, anyám viszi a Balcsira a gyereket én meg azt csinálok, akit akarok...sajnálom h máshol szar a nagyszülő vagy már nem él.

2022. aug. 19. 11:32
 58/88 anonim ***** válasza:
100%

Tehát mégis ott van a nagyszülő, aki óriási segítséget nyújt.

Próbáld elképzelni azt, hogy sokaknak nincs.

Te anyukddal történne valami, akkor is itt osztanád az észt?

2022. aug. 19. 11:35
 59/88 anonim ***** válasza:
15%

59 aztán apa sincs?

Általában nem szoktam osztani az észt és hozzá se szólok ilyenhez. De már szemet szur, h itt mindenki mást szapul ha szar a rendszer, ha neki nincs segítsége, stb...(mégegyszer ti szoktátok mondani, h mindenre fel kell készülni).

Ha nem lenne anyám is meg oldottam volna hidd el! Mellesleg ha tudom h semmi segítség, akkor nem vállalom.

2 meló meg azért kellett, h ne legyek hónapról hónapra elő.

Tettem eleget, h most jó életem legyen és a lányomnak is.

Ennyi erővel akinek vissza kell menni dolgozni és semmi segítség az gondolna előbb a bölcsire meg mindenre.

A kérdező meg csak itt szid mást mert máshogy gondolja, megteheti és ezért persze a másik a szar nem az ország meg a fos rendszer.

2022. aug. 19. 11:45
 60/88 anonim ***** válasza:
60%

Akinek sok a két v több gyerek egyszerre, annak miért nem elég egy? Ezt sose fogom megérteni. Azért egy gyerek után lehet látni, h bírja e a többet v nem. Nekem nulla segítségem van , ezért mi már nem vállalunk. Én sajnálom azt a gyereket , akit rögtön azután beraknak az oviba, h ott a pici. Ebből neki mi jön le? Önző világot élünk!

Foglalkozzon magával mindenki, ahhoz minek gyerek.

2022. aug. 19. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!