Mi a véleményetek erről az anyukáról?
Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.
A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.
Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.
Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.
Azt gondolom, hogy nem értem, miért vállalt ennyi gyereket, hisz láthatóan nem győzi idegileg sem a hármat.
Azt teljesen megértem, hogy sok neki 3, kényelmesebb napközben csak a babával lenni, nem még további két kisgyereket is gondozni, szórakoztatni, de én azt hinném, aki 3 gyereket vállal, az végiggondolja, mivel jár. De láthatóan ő nem tette.
Lehet, hogy szeretnek oviban/bölcsiben lenni a nagyobbak, de lehet, hogy bántja a kis lelküket, hogy csak a kistesójuk lehet az anyjukkal egész nap, ők nem. Meg ha anyuka valóban ennyire rágörcsöl arra, hogy úristen, csak otthon ne legyenek, ezt érzékelhetik ők is. Ez megint micsoda károkat okoz egy gyerekben...
Nem egyszerű három kisgyerekkel egész nyáron, pláne ha csecsemő is van köztük. Mindössze három ovimentes hét valóban nem sok, de ki tudja, milyen okuk van még rá, hogy mennek bölcsibe, oviba a gyekerek, nem látsz bele az életükbe. Nem szeret oviba menni, de könnyen lehet, hogy egy hullafáradt, stresszes anyukával sem lenne jobb. Amúgy az unokaöcsém, unokahúgom is jártak nyáron több hétig oviba, reggel azt mondták, nem akarnak menni, délután meg már azt, hogy jó volt az oviban.
Az ő dolguk, ne csámcsogj mások életén.
"Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést."
Nagyon sok szülő van ezzel így, csak nem mondják ki, pont a magadfajta mások életében vájkáló, pletykás emberek miatt.
Az ő dolga, hogyan oldja meg ezeket.
Azt problémásabbnak tartom, hogy te ennyire pörögsz ezen
Mintha titkon azért lenne benned féltékenység az ő irányába...
Én szeretnék második gyereket és a nagyot igenis nyáron oviba viszem ha lesz baba,mert szeretnék a 2. Gyereknek is ugyanannyi törődést adni mint az elsőnek plusz császár után ( másképp nem szulhetek) örülök ha az újszülöttről gondoskodom. A gyerek társaságban lesz én nyugiban szoptathatok stb, szerintem nincs ebben semmi durva. Ha megunja akkor megbeszeljuk a nagyszulokkel hogy legyen ott 1 hetet max.
Inkább neked semmi közöd hozzá.
Nem pörgök rajta, nem pletykáltak
Név nélkül feltettem egy kérdést a helyzetről. Úgy látom én vagyok másképp bekötve... Nekem fontos a nyári szünet, a gyerekeimnek is. Sajnos nem vagyunk ezzel sokan.
Tapasztalatom szerint azok az emberek foglalkoznak mások életével és kritizálják az életüket úgy, hogy nem látnak bele a négy falon belüli vilagukba, akik önmagukban és a saját életükben bizonytalanok.
Én inkább azt a kérdést tenném fel a tiéd helyett:
Téged miért tesz bizonytalanná az, hogy egy másik anya más módszert alkalmazva tart fent egy, a családja számára működő rendszert?
Irigy vagy, ennyi.
Amugy miert gondolod, hogy egy bolcsodes, ovodas koru kisgyerekenk jobb, ha egesz nap az anyja mellen levo siro ujszulottet hallgatja, minthogy a sajat korosztalyaval jatsszon ?
Mert annyira marha sok ido nincs egy ujszulott mellett, hpgy kulon foglalkozzon a masik kettovel, vagy jarjanak ide oda.
Irigy, buta, pletykas no vagy, nezz magadba.
Attol, hogy neked nem telik meganbolcsire es a gyereked majd nezi egesz nap ahogy az anyja egy ujszulottet szoptat non stop, hat sajnalom a gyereked elore is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!