Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi a véleményetek erről az...

Mi a véleményetek erről az anyukáról?

Figyelt kérdés

Egy viszonylag jómódú anyuka most tavasszal szülte harmadik gyermekét. A nagyobbik még covid alatt is végig járt oviba, most nyáron a dolgozó szülőknek fenntartott ügyeletben is hordta őt oviba. Így a nyári szünet a gyereknek jóformán 3 hét ha volt.

A középső úgyszintén végig járt bölcsibe 2 éves korától egész nyáron.

Mindeközben anyuka otthon babázik és csavarog. Kimondta hogy nehéz neki otthon három gyerekkel jóformán nem bír el velük.

Kimondta hogy fél a nyári szünettől és várja az ovi kezdést.

2022. aug. 18. 21:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
89%
Akik szerint gaz, adjatok tippet, ti hogy oldjatok meg ket vagy harom gyerekkel azt, hogy ne a tv/rajzfilmek neveljek a gyereket, hanem legyen olyan tartalmas a napi program, mint az oviban, mikozben a pici meg csecsemo, kaotikus a nap, ejjel az anya nem alszik, stb.?
2022. aug. 19. 08:26
 42/88 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a lustaanyázó kommentek kb. egy embertől származnak... Túl hasonló a stílusa minden kommentnek. :D

Nekem ilyenkor mindig eszembejut egy régi szomszédom. Srégen alattunk lakott, mégcsak közös falunk sem volt. Úgy ordított trágár stílusban a gyerekeivel, hogy én szégyelltem el magam. Szó szerint hallottam... A szünetek voltak a legrosszabbak, mert akkor a két iskolás is otthon volt a baba mellé. Hát ne haragudjon a világ, azok a gyerekek biztosan jobban jártak volna a napközivel, minthogy így teljenek a szüneteik. Ha valaki ettől lesz jó anya, akkor én legyek inkább gonosz sz*r.

2022. aug. 19. 08:30
 43/88 anonim ***** válasza:
25%

Nem kell halomra szülni, ha nincsen elég türelme ennyi gyerekhez. Ennyi. Gondolkodni kellene mennyit bír el úgy, hogy ne más nevelje őket nagyobb részben. De könnyebb nem gondolkodni ezen, utána meg panaszkodni, hogy mennyire fàrasztó. Mindenki azt csinál amit akar, de utána nem kell a rinya, hogy nem bírja. Ha vállalta, mert ugye nem tartottak pisztolyt fejéhez, hogy szüljön agyba-főbe, akkor maradjon csendben, és ne panaszkodjon. Na lehet megsértődni. Ez mindig könnyebb, mint szembenézni azzal, hogy a tetteknek következményei is vannak.

2022. aug. 19. 08:38
 44/88 anonim ***** válasza:
73%

OFF: Komoly tételben fogadnék, ha így hangzott volna a kérdés, hogy:

"Rossz anya vagyok, ha viszem a gyerekeimet bölcsis ovis nyári ügyeletbe, amíg otthon vagyok a legkisebbel?" akkor is ugyanilyen összefogás lenne a kérdező ellen, jönnének az érvek, hogy miért vállaltál ennyi gyereket, ha nem bírsz velük. Igazából mindegy, csak szidni lehessen a kérdezőt. A bölcsi meg főbűn a szemetekben, nem is értem miért védtek egy olyan anyát aki ezt elkövette :D

ON: Engem nem érdekelne, felőlem azt csinál, amit akar. Nehéz otthon egy babával, egy dackorszakossal meg ovissal egyszerre. Majd ha nagyobbak lesznek és nem szaladnak hárman háromfelé akkor gondolom lesz normális nyári szünet, addig meg kibírják valahogy, ettől még nem lesznek lelki sérültek.

2022. aug. 19. 09:02
 45/88 anonim ***** válasza:
64%

Hát nem tudom, velem nem is volt annyit foglalkozva kiskoromban, mint tesómmal, mert vele is kellett.

Sztm mindenki had döntse el maga, mit hogyan csinál.

Itt az ősmakik tökéletesek, csak épp a házasságuk meg az életük lesz szürke.

2022. aug. 19. 09:28
 46/88 anonim ***** válasza:
73%

Sőt, régen a jó gazdag gyerekeket ki nevelte? A házi dada, volt takarítónő is.

Magyarország vannak így begyepesedve.

2022. aug. 19. 09:30
 47/88 anonim ***** válasza:
27%
Arról megvan a véleményem, aki a bölcsibe járatja a 1,5-3 közti gyereket, mikor ő otthon van a kicsivel, és a dolgozók elől foglalja a helyet... Rengeteg ilyen van. Igen kényelmesebb úgy babazgatni ha a nagyobbra a bölcsiben vigyáznak. De a gyerek lehet, hogy tényleg szereti a bölcsit csak ez a része pofátlan szerintem hogy nem dolgozik, és mégis jár a gyerek, más meg nem jut be mert tele a bölcsi. Óvodára ez nem vonatkozik, maganbolcsiert meg úgyis fizet az ember.
2022. aug. 19. 09:33
 48/88 anonim ***** válasza:
77%
48, Én ezt nem is értem. Nekem az egy szem gyerekemet nem vették fel a bölcsibe, mondván helyhiány van, míg személyesen ismerek olyan utcabeli anyukát, akinek a gyereke bölcsibe jár míg ő a kisebbel otthon van. Hogy a francba lehet ez? Ugyan arról a bölcsődéről van szó.
2022. aug. 19. 09:37
 49/88 anonim ***** válasza:
21%

49 előbb jelentkezett és ennyi.

Én meg erre írhatnám azt, h ha bölcsi nélkül nem tudja valaki megoldani, akkor nem kell gyereket vállalni. 🤷🏻‍♀️

Mindenbe bele lehet kötni és jól is megy itt sok embernek.

Had döntse el mindenki maga mit hogyan csinál. Miért nézzek mást? A gyerekem és én vagyunk az elsők. Ennyi.

2022. aug. 19. 10:17
 50/88 anonim ***** válasza:
100%

50, te aztán rendkívül okos és ügyes vagy, legyél büszke magadra.

Bölcsi nélkül hogy oldja meg az anya, ha dolgozni akar menni? Nem mindenkinek áll vigyázban a nagyszülő.

2022. aug. 19. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!