Gáz ha valaki ottfelejti a homokzóban a játékot én meg hazaviszem?
Jajjj, de buta vagy!!
Még hasonlatokat sem tudsz gyártani :) Ha találok pénzt az utcán - nyilván, nem hagyom ott. Valaki ELHAGYTA egy nyílt terepen, nem ott FELEJTETTE. Ha látom, hogy ki hagyta el - utána viszem.
Légy boldog a lopott lapátoddal, és a "piros pacsikkal"! :)
Téged a rossz indulat táplál - attól vagy boldog, ha másnak rosszat tehetsz. Szánalmas kis életed lehet. Már értelek :(
Kérdező, amit tettél/teszel, az valóban nem lopás.
Hanem jogtalan elsajátítás.
Idéznék a BTK-ból:
"325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el."
Azon kívül jogilag is vétség, amit tettél, erkölcsileg egy nagy nulla vagy. Egy kisgyerek játékát tulajdonítod el. Arra azért kíváncsi lennék, amikor majd a te gyereket kedvenc játéka tűnik el, mit fogsz neki mondani?
Most off leszek (egyszer már írtam) G.Trevize változatlanul imádom a hozzászólásaidat :))))
Off vége.
Kedves kérdező,
az egyetlen kifogásolható hangnem itt a tied.
Te is pontosan érzed, hogy nem helyes, amit tettél, mégis habzó szájjal fröcsögve próbálsz önigazolást keresni.
Nem, azt itt nem fogsz találni.
A normális szülők elítélik azt aki ellopja (jogtalanul eltulajdonítja, tökmindegy) a gyerekük játékait.
Inkább lopnál kenyeret a boltból, még az sem annyira alávaló, aljas cselekedet, mint egy kisgyereket meglopni.
Ja, igen: én nem lopok. Soha, semmit. Még adót sem csalok. Lehet, hogy emaitt nem fogom olyan sokra vinni, de legalább minden este tiszta lelkiismerettel fekszem le aludni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!