Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gáz ha valaki ottfelejti a...

Gáz ha valaki ottfelejti a homokzóban a játékot én meg hazaviszem?

Figyelt kérdés
És természetesen meg is tartom magunknak.
2013. ápr. 26. 20:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
79%
Így van.Valaki ott felejtette,Te megtaláltad,aztán...ELLOPTAD!Ennyi!
2013. ápr. 29. 07:18
 42/66 A kérdező kommentje:
Majdnem mindenkinek ment a piros pacsi:-) Főleg akik nem tudtak normális hangnemben válaszolni. Hát ez legyen a legnagyobb bűnöm az életben...Mégha nem is igazi bűn!!!
2013. ápr. 29. 09:23
 43/66 A kérdező kommentje:
Nézz már utána a lopás szó jelentésének, te agyoniskolázott. Mióta lopás az, ha találsz valamit, aminek se kutyája, se macskája és fogod és hazaviszed? Te találtál már pl. pénzt az utcán? Mért nem hagytad ott, te tolvaj? Biztosan kereste a gazdája....Tudom, hogy a kettő nem ugyan az, csak érzékeltetni akarom veled, hogy amire te azt állítod, hogy lopás, az nem az. A lopást a törvény is bünteti.
2013. ápr. 29. 09:27
 44/66 anonim ***** válasza:
49%

Jajjj, de buta vagy!!

Még hasonlatokat sem tudsz gyártani :) Ha találok pénzt az utcán - nyilván, nem hagyom ott. Valaki ELHAGYTA egy nyílt terepen, nem ott FELEJTETTE. Ha látom, hogy ki hagyta el - utána viszem.

Légy boldog a lopott lapátoddal, és a "piros pacsikkal"! :)

Téged a rossz indulat táplál - attól vagy boldog, ha másnak rosszat tehetsz. Szánalmas kis életed lehet. Már értelek :(

2013. ápr. 29. 09:59
 45/66 Golan Trevize ***** válasza:
74%

Kérdező, amit tettél/teszel, az valóban nem lopás.

Hanem jogtalan elsajátítás.

Idéznék a BTK-ból:

"325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el."

Azon kívül jogilag is vétség, amit tettél, erkölcsileg egy nagy nulla vagy. Egy kisgyerek játékát tulajdonítod el. Arra azért kíváncsi lennék, amikor majd a te gyereket kedvenc játéka tűnik el, mit fogsz neki mondani?

2013. ápr. 29. 10:13
 46/66 anonim ***** válasza:
63%

Most off leszek (egyszer már írtam) G.Trevize változatlanul imádom a hozzászólásaidat :))))

Off vége.

2013. ápr. 29. 12:24
 47/66 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor itt mindenki tolvaj és mindenkit le lehetne csukni, mert biztosan mindenki talált már ezt azt életében! Ha mást nem pénzt! Az egész ország mehetne a böribe!:-) Na basszus most mehetek a dutyiba, mert találtam egy homokozó lapátot és haza vittem! Légysz jelentsél már fel!!! Kérlek!!!!!!! Szerintem kiröhögnének! Most akkor vigyem be a rendőrségre a megtalálta homokozó lapátot? Kérlek segíts, most mit csináljak, féleeek!!!
2013. ápr. 29. 13:46
 48/66 A kérdező kommentje:
Ja és a játszótér is közterület kedves egyik hozzászóló! Ahol történetesen valaki elhagyott egy játékot, én meg voltam a megtaláló! Beléd sem sok ész szorult! Ha már ennyire kivesézzük a dolgokat, akkor mivan ha az adott pénzt valaki csak ottfelejtette, és visszamegy érte, de te hazavitted! Loptál!!!! A lepontozás nem rosszindulatból jár, hanem mert nem tudott normális hangnemben válaszolni az illető!
2013. ápr. 29. 13:51
 49/66 anonim ***** válasza:
73%
Te nagyon nem érted a lényeg annak amit itt leírtak neked. Nem baj ilyen emberek is kellenek.
2013. ápr. 29. 13:53
 50/66 Golan Trevize ***** válasza:
50%

Kedves kérdező,

az egyetlen kifogásolható hangnem itt a tied.

Te is pontosan érzed, hogy nem helyes, amit tettél, mégis habzó szájjal fröcsögve próbálsz önigazolást keresni.

Nem, azt itt nem fogsz találni.

A normális szülők elítélik azt aki ellopja (jogtalanul eltulajdonítja, tökmindegy) a gyerekük játékait.

Inkább lopnál kenyeret a boltból, még az sem annyira alávaló, aljas cselekedet, mint egy kisgyereket meglopni.

Ja, igen: én nem lopok. Soha, semmit. Még adót sem csalok. Lehet, hogy emaitt nem fogom olyan sokra vinni, de legalább minden este tiszta lelkiismerettel fekszem le aludni.

2013. ápr. 29. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!