Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan akinek a gyereke...

Van itt olyan akinek a gyereke allergiás lett valamilyen hazikedvencre?

Figyelt kérdés

Pl. macska, kutya, tengerimalac, hörcsög stb.

Ha igen milyen tünetei voltak?

Mennyi idő után vettétek észre hogy ez allergia és nem pl felső légúti betegség.

Kb 3-4 hete lettek tengerimalacaink. A kislányom kb 2 hete kohog, taknyos. De sűrű orrfolyasa van és hurutosabb köhögés. Szeme orra torka nem viszket. Ha simogatja őket nincs csalán kiutese.

Anyukám szerint biztos a malacok az oka és el kene ajándékozni őket. De a lányom és én is imádjuk őket és megszakadna a kicsi szíve ha el kene vinni őket :(

Meghat annyi felső légúti betegség megy most mindenhol.

tegnap 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kutya macskával él és mind a kettőre allergiás. Sla saját állatainkra nincs extrém tünete de születése óta együtt élnek.

Kislányom 1 hónapja beteg mégse pont az állatokra gondolok hanem inkább a szutyok betegségek.

Most nagyon elhúzodnak a betegségek

tegnap 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én felnőttként lettem allergiás a cicákra, mikor a mi kinti cicánkból biztonsági okokból benti lett, de csak az orrom folyik meg tüsszögök. Gyerekként (+felnőttként, még a cicás időkben is 🙂) volt hörcsögöm, azoktól soha semmi tünetem nem volt. Viszont 6 éves koromtól van pollenallergiám, szóval megvolt a hajlam, kijutott a jóból 😀

Én nálatok nem a tengeri malacokra gondolnék első körben, egy nagyon vírusos időszak van, egyik betegség jön a másik után.

(Gondolom a nagyi nem rajong a rágcsálókért, és kapóra jött neki ez 🙃)

A malacok alatt mi van amúgy? Ha forgács, akkor annak a szálló pora viszont lehet kellemetlen, azt nem zárnám ki 100%-ra...

tegnap 20:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A hurutos köhögés nem éppen allergiás tünet, hanem valami csúnya fertőzésé. Persze az allergia miatti állandó orrfolyás is elfertőződhet, de ha se kiütés, se szem/orr/bőrviszketés nincs, akkor ez inkább fertőzésnek tűnik.

Orvosnak lehet azért említeni a malacokat.

tegnap 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Minden gyerek beteg most, nem hinném, hogy az állatok okozzák.
tegnap 20:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Említettük neki, o azt mondta szerintem nem a malacok. De biztosat csak allergia vizsgálat tudna. Azt meg ennyi idős gyereknek nem csinálnak, meg hat feleslegesen nem szurkálnam szegényt.

Nincs kiutes, szem vakaras/konnyezes semmi. Az orra se vizeken folyik hanem sűrűbben.

Igen anyukám minden rágcsálót utal…nekem soha nem is lehetett emiatt. :(

Természetesen a malacok maradnak. )

tegnap 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!