Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átlagosan mikor tanulnak meg...

Átlagosan mikor tanulnak meg biciklizni?

Figyelt kérdés
Vagy ez teljesen egyén függő? A lányom 6 éves. Eddig pótkerékkel ment, de azt mondta, meg akar tanulni anélkül menni vele. Pár napja gondoltuk, kipróbáljuk, de amikor leszereltük a pótkerekeket, már nem akart, azt mondta fél és hogy inkább nem akar megtanulni biciklizni. Természetesen nem erőltettük. Normális, hogy még ennyire fél tőle? Pedig mintha kisebb gyerekeket is láttam volna már pótkerék nélkül menni.

tegnap 20:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Lányom és fiam is 3,5 éves kora körül tanulta meg. A fiam 2 éves korától futóbiciklizett előtte, a lányom nem, mert akkor még nem volt ilyen, csak kismotor.
tegnap 20:28
 2/19 anonim ***** válasza:
Teljesen gyerek- és helyzezfüggő. Az enyéim 5-6 évesen tanultak meg pótkerék nélkül, de mi nagyon járunk bicajozni. Van, aki ennél hamarabb, van, aki később.
tegnap 20:30
 3/19 anonim ***** válasza:

Óvodásként, középső, nagycsoportos már sokszor még tud tanulni. Sok praktika van, amivel elő tudjátok segíteni. A pótkerék manapság már azt mondják a legegészségtelenebb, mert nem fejleszti kellően az egyensúlyt. Roller? Futóbicikli ? Bár utóbbihoz már nagy. Az előbbi szerintem jobban fejleszti az egyensúlyt. A másik az, hogy segíts neki. Menj mellette, fogd, aztán engedd el. Falun régen úgy csinálták, hogy egy seprűnyelet erősítettek a bicikli hátuljára. Ezt fogta a szülő, igazított az egyensúlyon, ha nem ment.

Én azt javaslom, hogy próbáljátok finoman felhozni a témát, biztatni, próbálja meg. Általában ezt egy délután alatt meg lehet tanulni.

tegnap 20:33
 4/19 anonim ***** válasza:
30%
A lányom csak pótkerékkel tud. 9 éves.
tegnap 20:43
 5/19 anonim ***** válasza:
85%

Atlagosan szerintem 4-6 evesen. De ha ez segit, en 9 evesen tanultam meg es azota is gyulolok biciklizni, haha :D

Egyszeruen en semmit nem elvezek benne. Nem mindenki egyforma.

Egyebkent az segithet (a kisfiamat is az “gyozte” meg), ha a biciklihez egy tolokar van erositve es azzal tolod.

tegnap 20:44
 6/19 A kérdező kommentje:
Van hozzá olyan kar, amit rá lehet tenni, hogy hátul fogja a szülő. De így sem akart. Futóbiciklizni sosem szeretett, a roller sem igazán érdekelte, de lehet már igen, megpróbáljuk. Amúgy nagyon szeret biciklizni, csak pótkerékkel.
tegnap 20:45
 7/19 anonim ***** válasza:
84%
Ovis korban szerintem. Legalábbis az enyémek akkor. A nagy max 4 éves volt, a kicsi kicsit később
tegnap 20:49
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
3-6 egyéni ütemben. én pl 4voltam
tegnap 20:53
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

A nagynak gond volt az egyensúlyával, kicsi korától fejlesztést kapott. Futóbiciikli sose ment neki. 4 évesen tanult meg pótkerékkel és 8,5 évesen pótkerék nélkül.

Testvére, akinek nem volt gond a mozgásfejlődésével: 2 éves korától futóbiciklizett, 4 évesen tanult meg tekerni és rá pár hónapra ment pótkerék nélkül. 1 hónappal az 5. szülinapja előtt.

tegnap 20:55
 10/19 anonim ***** válasza:
59%

Mivel 2 éves kora óta futóbiciklizett, így amikor a 3.szülinapjára megkapta a pedálosat, direkt nem tettünk fel pótkereket, viszont levettem a pedálokat. Így kb 2 hónapig futóbicikliként használta. Majd először 1, végül 2 pedált tettünk vissza. Ekkor 2 nap alatt összeállt neki.

Ezt a videót ajánlom - mi ez alapján tanítottuk:

[link]

tegnap 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!