Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen engednétek egyedül...

Hány évesen engednétek egyedül a gyereket biciklizni?

Figyelt kérdés

Kertvárosi részen lakunk, 30-as zóna, viszont egyre több kocsi. Anyukám 450 méterre lakik. 6 és fél éves a fiam, nem merem egyedül engedni még. Anyu szerint túlaggódom, mert mi ennyi idősen már simán egyedül bicóztunk kint.. igen, de annak 25 éve és jóval kisebb forgalom volt.

Ti mennyi idős gyerekeket engednétel egyedül?

2024. máj. 3. 20:43
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk is hasonló a helyzet (hiába 30-as zóna, néhány drága autós gyökér 70-nel ront végig az utcán). Felnőttként se mertem úttesten bringázni, inkább a gyalogos úton. Ha nem zavarja a gyalogosokat, mehet ott is nyugodtan.
2024. máj. 3. 20:50
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
10 éves most engedtem be először a lányom a városba bicajjal. Hétköznap nagy a forgalom, hétvégén tűrhető. 6,5 évesen eszembe se jutott volna elengedhetetlen egyedül ekkora távra sem pedig ritka megbízható gyerek
2024. máj. 3. 21:00
 3/36 anonim ***** válasza:
60%
10 éves kortól. Felénk 10 évesen tesznek kerékpáros vizsgát a gyerekek, ekkor kapnak kerékpáros jogosítványt, és onnantól biciklizhetnek önállóan.
2024. máj. 3. 21:06
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
6 évesen önállóan még a ház elé se engedném (társasból le a közparkba), nemhogy önállóan biciklizni.
2024. máj. 3. 21:17
 5/36 anonim ***** válasza:
66%
Az én lányom is ennyi idős. Mi olyan lakóparkban lakunk, ahol a házak között nincsenek autók, sok a gyerek és mindenki ismer mindenkit. Tavaly ősszel engedtük le először egyedül (másik gyerekekkel). Van, hogy bicikliznek is lent, de szigorú szabály hogy az autók közelébe se mehetnek.
2024. máj. 3. 21:36
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
Főúton a KRESZ szerint 12 éves kortól mehet egyedül.
2024. máj. 3. 21:40
 7/36 anonim ***** válasza:
8%
12 éves koromtól mehetten egyedül a barátaimmal, teljesen egyedül nem engedtek. De az én szüleim túlféltők, más területeken sem engedtek. Egy 8 éves gyereket már egyedül el lehet engedni az iskolába, mehet bicajjal is úgy vélem, ha mindig leszáll a bicikliről átjárónál és az összes ilyen alapvető szabályt betartja. De elvileg van erre KRESZ is.
2024. máj. 3. 21:42
 8/36 anonim ***** válasza:
28%
7-es meg is válaszolta, de járdán szerintem simán lehet előbb.
2024. máj. 3. 21:42
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen nem engedném
2024. máj. 3. 21:43
 10/36 anonim ***** válasza:
10%

Én falun nőttem fel, és a falu "fő" utcáján laktunk.

A járdán közlekedtem gokardal, utána pótkerekes biciklivel és így tovább. Az volt a határ, hogy nem mehet át az úton, így kb 2 km-es szakaszon száguldoztam.

1 osztályba már egyedül mentem gyalog iskolába, ekkor a határ a falu tábla volt, de továbbra is a járdán közlekedtem, csak átmehettem az úton. Szüleim megtanítottak arra, hogy kell közlekedni. 3.-tól pedig biciklivel mentem suliba, hittanra, mert elkészült a bicikli tároló és le lehetett zárani valamihez a bicikliket. Bár akkoriban, ha az iskola előtt hagyta valaki péntek délután lezáratlanul, hétfőn is ott volt még...

87-es születésű vagyok.

2024. máj. 3. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!