Hány évesen engednétek egyedül a gyereket biciklizni?
Kertvárosi részen lakunk, 30-as zóna, viszont egyre több kocsi. Anyukám 450 méterre lakik. 6 és fél éves a fiam, nem merem egyedül engedni még. Anyu szerint túlaggódom, mert mi ennyi idősen már simán egyedül bicóztunk kint.. igen, de annak 25 éve és jóval kisebb forgalom volt.
Ti mennyi idős gyerekeket engednétel egyedül?
10+
Ez az értékelés kicsit fáj🤣🤣
Én nem egyedi eset voltam, hanem az egész faluba ezt csinálta minden gyerek.
Mindenki felnőtt, tudtunk fára mászni, meg le is estünk róla párszor. A mostani fára mászos korosztály meg szelfizni tud csak a fa mellett... 🤦.
9-10 évesen már begyújtottunk a vegyes kazánba öcsemmel, szintén nem egyedi eset, hanem minden napos volt a családoknál ahol nem volt még gázkazán, egy tűzeset sem volt belőle!
12-13 éves gyerekek akik segíteni akartak a kerti munkába rotalták a kertet.
A gyerekek azon versengtek ki vágja le a füvet villanyos vagy benzines fűnyíróval. 10 évesen önallóan vágtam, szintén nem csak én hanem szinte minden gyerek. Mindenkinek megmaradt az összes végtagja meg újja.
Nagyon túl vannak féltve a mai gyerekek, és ez nem biztos, hogy előnyös lesz számukra hosszú távon nézve.
21!
Gyermekkoromban én is megcsináltam ezt mind, elsős korban egyedül jottem-mentem a suliba.
DE!
Ne hasonlítsd össze a forgalmat!
Nem volt ennyi száguldozó idióta!
10
88-as vagyok
Gyermekkoromban kb minden 3. háznál volt autó, ma szinte minden családban minimum 1 de inkább 2.
35 év alatt brutálisan megváltozott a világ, nem is értem mire jó ez az összehasonlítgatás
Hozzáteszem a gyerekeim megetetik, kitrágyázzák a marhákat a tanyán, zsákolják vagy éppen darálják a takarmányt. A nagyobb lányom 10 évesen simán élvezeti a traktort is, egész nyáron kint vannak a földeken segíteni...szóval a kettőnek baromira nincs köze egymáshoz
kérdező, majd az autóvezetéshez sem kell a gyereknek jogosítvány, csak megkérdezed a gyakorit, hogy 14 évesen már kiengedd-e a forgalomba?
rossz hírem van, turbómama, a szabályok azokra is érvényesek, akik kitoltak magukból egy gyereket... 12 éves kor alatt nem, járdán meg eleve tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!