Egyedül álló anyaként engednétek, hogy a párotok rá üssön a gyerek kezere?
Ha jogos volt és következetes, akkor miért is probléma, hogy betartatja a gyerekkel a saját határait?
Ha csak heccből rávert a gyerekre, akkor az előbbi mondatom érvényét veszti. Viszont akkor azonnal le is út, fel is út neki.
1, Az egyedülálló anyának nincs párja. Ha párja van, nem egyedülálló.
2, Ha párja van, akkor evidens, hogy együtt nevelik a gyereket.
3, Ha együtt nevelik, akkor együtt is fegyelmezik. A szabályokat mondjuk előre le szokás fektetni. Nálunk pl nincs veres.
4, Ha nem éltek együtt és heti egyszer találkoztok, nem kell a gyereket nevelni.
5, Az anyagintamogatas nem tudom higy jön ide.
6, Bárki gyerekenek a kezére simán rácsapok, ha az olyat csinált, pl lekevert egyet nekem vagy a gyerekemnek
Egyedülálló anya vagyok. Annakidején mikor kitöltöttem a papírokat rákérdeztem, hogyha összejövök valakivel, változik e a státuszom. Azt mondták akkor, ha együtt él a gyermekemmel, részt vesz a nevelésében és támogat anyagilag.
A magánéletemben lehet párkapcsolatom, de amíg nem komoly együttélősdi, addig egyedülálló anyának számítok.
Ettől függetlenül én a gyerek semelyik részére sem ütök, így a páromtól is ezt várom mindegy milyen komolyságú a kapcsolat. Ha komolyodik, nyugodtan megmondhatja a gyereknek, hogy ezt ne csináld, és a gyerekemtől elvárom, hogy szót fogadjon. Amíg nem komoly, addig is mondhatja a gyereknek, ha valamivel piszkálja, mittudomén le akarja húzni a zokniját, akkor nyilván kiállhat magáért a párom, hogy ez az én zoknim, nem akarom levenni, hagyd békén a lábam, de azt mondjuk már nem, hogy tedd le azt a kekszet azonnal!
Utolsó megnézném, hogy hányan vernének össze a játszótéren, ha te felnőttként elkezdenéd csapkodni a totyogók kezét, mert azok suhintottak egyet a gyereked felé.
Nem is értem, hogy gondolod, hogy felnőttként rácsaphatsz egy idegen gyerekre, mert annak nem tetszik a viselkedése. Vagy majd azt mondod, önvédelem volt a csapkodó 2 évessel szemben?
Csaptak már a gyerekemre, ő is csapott gyerekekre. Minden alkalommal elmondták a szülők, meg én is az enyémnek, hogy ezt nem szabad, akkor se, ha dühösek. Aktuális indoklással és nyugtatással ezt hívják nevelésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!