Hány évesen engednétek egyedül a gyereket biciklizni?
Kertvárosi részen lakunk, 30-as zóna, viszont egyre több kocsi. Anyukám 450 méterre lakik. 6 és fél éves a fiam, nem merem egyedül engedni még. Anyu szerint túlaggódom, mert mi ennyi idősen már simán egyedül bicóztunk kint.. igen, de annak 25 éve és jóval kisebb forgalom volt.
Ti mennyi idős gyerekeket engednétel egyedül?
“A járdán szabad biciklizni.”
Nem igaz, a járdán általában tilos kerékpározni. Lakott területen csak ott szabad, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (pl. úttest teljes lezárása, úttestre dőlt fa és egyéb kivételes esetekben), és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül legfeljebb 10 km/h sebességgel. Fontos még tudni, hogy amennyiben egy úton tilos kerékpározni, az nem jelenti azt, hogy ott a járdán szabad kerékpározni – kivéve 12 éven aluliaknak, főútvonalon.
Segítek az utolsó mondat. Sok kressz okos. Nem ártana utána nézni mielőtt írjatok a baromságokat.
Továbbá táblával jelzett főútvonalon 12 éven aluli gyermek nem kerékpározhat, neki a járdán kell közlekednie.
12 éven alul a járdát használhatják a gyerekek, attól függetlenül hogy kit idegesít kit nem, az meg mondjuk engem pont nem érdekel.
"(2) * Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
(3) * Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni."
Én még nem hallottam olyat a környékünkön, hogy bárki is problémázott volna azon, hogy a gyerekek a járdán bicikliznek.
Ennek főbb okai:
- fiatal felnőttek, kamaszok azert nem, mert ők is ezt csinálták.
- szülök azért nem, mert az ö gyerekük is ott megy.
- felnőttek akiknek lehetne már gyerekük, azért nem mert, az ö gyerekük is ott fog.
- idősek azert nem, mert az unokájuk ugyan ezt fogja csinálni.
A felnőttek meg tekerjenek az úton.
Nincs az a rendőr vagy közterületes aki megbüntetné a gyereket a járdán történő kerékpározás miatt. Szintén azert, mert a gyerekük vagy leendő gyerekük is ezt fogja csinálni.
hát én még az életbe nem láttam olyan hatévest, akinek megvan a mentális kapacitása egyszerre emlékezni a szabályokra, haladni a biciklivel, reakcióideje és térlátása eldönteni, átfér-e még az autó előtt... ha ennyire nem akarsz gyereket, add oda valaki másnak, nem kell kinyírni, tönkreteszed egy vétlen ember életét.
de nem is kell ennyire dramatikusnak lenni, gondolom a telefonszámodat sem készülsz több kártyára felírva a kezébe nyomni, hogy azt tessék a megkarcolt autók szélvédőjébe és az elütött gyalogosok kezébe adni, ugye? tudod az nem úgy működik, hogy te nem védekezel, aztán mindenki más viseli a tetteid következményeit.
6-7 éves gyerek iskolába jár, kellene annyi önkontroljanak lennie, hogy nem fut ki az autó elé, hanem megáll körülnéz, ha nem jön semmi átmegy. Ha ez ennyi idősen nem megy neki, az már nevelési probléma, vagy a gének!
Nem elég, hogy az iskola nem tanítja logikus gondolkodásra a gyerekeket, sok szülő még rátesz azzal, hogy életképtelennek neveli.
Ez ugyan az, mint az, mikor a szülők nem tanítják meg a gyereket tanulni. Az iskola sem fogja, az is biztos.
Manapság azt tapasztalom, hogy 7-8. Osztályos gyerekkel a szülők tanulnak, mert önállóan nem tudnak. És azért ez már a társadalmi butulás komoly jele. 20-25 éve már 3.-4. osztálytól önállóan tanultak a gyerekek és ez volt a normális. Ez még 10-15 éve is így volt, most meg már szinte szánalmas... Erről nem a gyerek tehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!