Engednétek, hogy 9 éves lányotok hazajárós legyen?
Üres házba? Nem.
Ha van otthon valaki, és ha kellően megbízható, akkor igen. DE alapfeltétel, hogy HA egyszer is bent felejti a cuccát a suliban, amiből tanulni kell, vagy nincs felírva a házi feladat és ezért nem tudja megcsinálni, akkor lőttek a hazajárásnak.
Az én 9évesem ezért nem mehet haza (mamához, tehát várnák a lakásban, szintén kb 200 méterre a sulitól), mert ahányszor bepróbálkoztunk vele, mindig én mentem utána be a suliba összeszedni a kimosni való tesicuccát, éthordóját, olvasókönyvét, stb.
Szóval most úgy vagyunk, hogy 2-3 hetente 1x hazamehet (mamához), és egyelőre ez elég.
Majd felsőben lehet hazamenni egyedül üres lakásba. Addig pont jó neki a napközi, ahol gyerekek között van felügyelet mellett és esélye sincs mondjuk a tévé elé bekockulni, mire hazaérek. lesz még erre bőven sok éve.
Persze, én is egyedül jártam haza ennyi idősen. Lehet mondani, hogy más világ volt, de ebben a témában szerintem lényegtelen. Vigyázzon magára, ne beszéljen idegenekkel, egyenesen haza jöjjön, ha az van megbeszélve.
De a telefont nem otthon tartanám, hanem odaadám neki, legyen nála inkább a táskában.
Elém a drága nagymamám jött mindennap, amikor általános iskola alsó tagozatába jártam. Kivéve néhányszor, amikor nem ért oda időben, vagy máshogy alakult, elengedtek minket előbb, vagy hasonló, őszintén szólva már nem igazán emlékszem, hogyan működtek a dolgok általánosban, régen volt nagyon. Azt mindenesetre tudom, hogy ilyenkor vártam általában egy kicsit, aztán elindultam hazafelé. Volt, hogy mamával félúton találkoztunk, volt, hogy hazaértem gyakorlatilag egyedül. A távolság az nagyságrendileg hasonló volt, mint nálatok, kb. 250 m, de az én esetemben ez egy megyei jogú városban történt, és az megteendő utat átszelte egy kétszer kétsávos főút, jelzőlámpa nélküli átkelővel. Ennek ellenére sosem volt semmi probléma, mindig nagyon figyeltem. Szóval a helyedben én valószínűleg hagynám a lányodat egyedül hazamenni, de persze te ismered, te tudod, mennyire körültekintő és megbízható.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!