Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednétek, hogy 9 éves...

Engednétek, hogy 9 éves lányotok hazajárós legyen?

Figyelt kérdés
Az iskolától 180 méterre lakunk egy kis faluban (az iskola mellékutcában van, nem a főúton). A házunk az iskola oldalában van, tehát az úton nem kell átmenni csak a járdán hazáig sétálni. 9 éves (3.osztályos) lányom rágja a fülemet, hogy a délutáni napköziből ő már egyedül szeretne hazamenni és nem kellene minket megvárnia délután. Én úgy gondoltam, hogy tavasztól megengedem neki. Lenne otthon egy dominókártyása telefon amin rá tudok csörögni és leellenőrizni, hogy hazaért e. Mi a véleményetek, vagy nálatok ez hogy szokott lenni?

2019. dec. 16. 10:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%

" Anno alsóban már egyedül jöttünk mentünk a suliba tesómmal"

Látod, te is leírtad, hogy NEM egyedül volt az, hanem a tesóval. 9 évesen már én is rég "egyedül" jöttem-mentem a 11 éves nővéremmel. És ez rendben is volt. DE nem tök egyedül...

2019. dec. 16. 11:38
 12/20 A kérdező kommentje:
A tesóm kisebb volt mint én. Lányom is a kisebb tesóval jönne haza, aki most másodikos. Ez lemaradt a történetből. Jobban mondva szándékosan nem említettem mert a másodikos fiamat nem biztos, hogy elengedném haza még tesó kísérettel sem,de ezt még átgondoljuk.
2019. dec. 16. 12:08
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

12# szerintem először próbáljátok ki, hogy működik -e így.

Hamar sötétedik mostanában, nem félne egyedül? Be tudja magára zárni a házat? Érett a korához képest, tudja az alap szabályokat (nem gyujthat tüzet, nem hajolhat ki az ablakon stb?).

Ezt nektek kell tudni mennyire önálló, mihez kezdene egy ilyen helyzetben.

Ismerek olyan gyereket, akit középiskolásként sem mernek egyedül hagyni a szülők, okkal. Más meg elvan ennyi idősen egyedül is. Egyéntől függ szerintem.

2019. dec. 16. 12:54
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem most gondoltam hanem majd a tavasszal, április/május környékén, amikor még világos van este 5 órakor is :) Tenni Addig még van egy fél év. Tenni fogunk egy próbát majd, mondjuk heti 1x hazamehet. Aztán majd látjuk :)
2019. dec. 16. 13:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Engedném, szerintem nem kell túl félteni. Sokan írják, hogy csak felsőtől lenne jó, de van aki már 9 évesen érett rá, van aki 12 évesen is túl kajla. Ráadásul még tuti meg akar felelni, be fogja tartani a szabályokat (csak mikrót használ, bezárja az ajtót, nem enged be senkit) később kamaszként már kevésbé biztos.
2019. dec. 16. 14:15
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a 10 évesemnek engedtem meg, hogy hazajöjjön egyedül úgy, hogy kb fél órával utána én is megérkeztem. Most kettesben járnak haza a 8 évessel.

Szóval a válaszom a kérdésedre, hogy akár, de te ismered a saját gyerekedet.

2019. dec. 16. 15:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A 9 éves fiam egyedül jár haza a suliból és nem 180 méterre van az iskola. Sőt, mi falun élünk, itt már óvodába egyedül mennek és jönnek a gyerekek.
2019. dec. 16. 18:29
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező te már egyszer megkérdezted ezt szerintem ,akkor sem javasoltuk hogy a 2 kicsi együtt jöjjön haza.kisgyerekre nem bízunk még kisebb gyereket,

Üres lakásba meg ne menjen haza egyedül.

2019. dec. 17. 05:23
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én biztos nem kérdeztem még ilyet, úgyhogy a másik kérdező nem én voltam :) A kicsit nem akarom még egyedül hazaengedni, ezért nincs is benne a kérdésben. Itt a 9 éves lányomról van szó. Egyébként igen, azt látom, hogy nálunk is a faluban már az összes kisgyerek egyedül jön-megy, lehet csak én vagyok ennyire parás :)
2019. dec. 17. 08:19
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már elsőben is egyedül mentem haza. Egy nagyobbacska faluban lakunk. Az iskola 2 utcányira van.

Nagyanyám szinte mindig otthon volt. De ha nem is volt, a kaput ki tudtam nyitni, s vissza tudtam zárni.

Engem már oviban is hagytak magamra fél napokra. Semmi baj nem történt.

2019. dec. 22. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!