Engednétek 8 éves gyereknek, hogy jéghokizzon?
Kisfiam 8 éves és szeretne elkezdeni jégkorong edzésekre járni. Amúgy is szerettük volna már beíratni valamilyen edzésre, mert nagyon szeret mozogni, labdázni, a tanító nénije is kiemelte, milyen ügyes tesin.
A legjobb barátja egy éve hokizik és ezért szeretné ő is ezt a sportágat választani. Viszont szerintem a hoki nagyon durva sportág. Néha nézzük a közvetítéseket, rengeteg az ütközés, egymással is és a fallal is, nekilökik egymást a falnak, sok a sérülés. Olvastam hogy nagyon gyakori az agyrázkódás.
Én nagyon szeretném, ha a kisfiam valami kevésbé durva, biztonságosabb sportot választana, nagyon aggódnék érte, ha hokizna. Ráadásul nem szeretném, ha belenevelődne ez a durvaság, mert ha a pályán keménykedik, lehet hogy az életben is agresszívabb lenne?
Járhatna focira, kosárlabdára, kézilabdára, ezek mind vannak a közelben. De ő hokizni szeretne.
Az apjának tetszik az ötlet, szerinte a hoki egy jó "férfias" sportág ami a javára válna, de hát ő még csak egy 8 éves kisfiú...
Amúgy korcsolyázni már tud, 5 éves kora óta járunk telente.
Mit gondoltok, ti engednétek hogy a 8 év körüli gyermeketek hokiedzésre kezdjen járni?
A többi sport is ugyanolyan veszélyes. Mellesleg itt van védőfelszerelés is, sisak pl.
Én engedném, max ha nem tetszik neki, akkor abbahagyja.
Volt kollégám fia 5 évesen kezdte. Most lesz augusztusban 7 éves, már nagyon jól játszik!
Szerinted a kézilabda nem agresszív sport??? Próbáltam középiskolában, hát kösz, annyi lila foltom még egy sportban sem lett...
10 éves a fiam, második szezont játszotta. A 8 éves kor már elég későn való kezdés, de ő is behozta a társait (mivel úgy tűnik van érzéke hozzá). Imádja. Még senkinek nem volt semmilyen komolyabb sérülése amióta mi járunk, pedig voltunk nemzetközi meccseken is.
Szerintem bármilyen sport durvább (itt van védőfelszerelés). Max. ha úszni jár ott esetleg nem lehet úgy sérülni. De foci, kosár, kézi elég sok sérülést rejt magában (semmi sem védi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!