Engednétek 8 éves gyereknek, hogy jéghokizzon?
Kisfiam 8 éves és szeretne elkezdeni jégkorong edzésekre járni. Amúgy is szerettük volna már beíratni valamilyen edzésre, mert nagyon szeret mozogni, labdázni, a tanító nénije is kiemelte, milyen ügyes tesin.
A legjobb barátja egy éve hokizik és ezért szeretné ő is ezt a sportágat választani. Viszont szerintem a hoki nagyon durva sportág. Néha nézzük a közvetítéseket, rengeteg az ütközés, egymással is és a fallal is, nekilökik egymást a falnak, sok a sérülés. Olvastam hogy nagyon gyakori az agyrázkódás.
Én nagyon szeretném, ha a kisfiam valami kevésbé durva, biztonságosabb sportot választana, nagyon aggódnék érte, ha hokizna. Ráadásul nem szeretném, ha belenevelődne ez a durvaság, mert ha a pályán keménykedik, lehet hogy az életben is agresszívabb lenne?
Járhatna focira, kosárlabdára, kézilabdára, ezek mind vannak a közelben. De ő hokizni szeretne.
Az apjának tetszik az ötlet, szerinte a hoki egy jó "férfias" sportág ami a javára válna, de hát ő még csak egy 8 éves kisfiú...
Amúgy korcsolyázni már tud, 5 éves kora óta járunk telente.
Mit gondoltok, ti engednétek hogy a 8 év körüli gyermeketek hokiedzésre kezdjen járni?
A foci, kosár és a kézilabda is durva nagyon.
Viszont a hokinál félteném a fogait, egy rakás hokis-fogas vicc van:)
Kicsiként menjen nyugodtan!
Szerencsére nem érint, de ha fiam lenne, akkor mondjuk úszásra járna(hadd szélesedjen a háta/válla), mellé pedig valamilyen csapatsportra, ahol durvulnak.
Ha valahol kiélheti a durvulást, otthon nem fogja, vagy nem annyira.(szerintem)
Még kicsi, szerintem nem lesz szenvedélyes hokis, pláne, hogy csak a haverja miatt akarja, szóval nem kell félned tőle, csak emergialevezetés és csapatjáték minden kezdő szinten.
Élsportba nem engedném a gyerekem semmilyen téren, csak, ha kivételes tehetség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!