Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen engednétek egyedül...

Hány évesen engednétek egyedül a gyereket biciklizni?

Figyelt kérdés

Kertvárosi részen lakunk, 30-as zóna, viszont egyre több kocsi. Anyukám 450 méterre lakik. 6 és fél éves a fiam, nem merem egyedül engedni még. Anyu szerint túlaggódom, mert mi ennyi idősen már simán egyedül bicóztunk kint.. igen, de annak 25 éve és jóval kisebb forgalom volt.

Ti mennyi idős gyerekeket engednétel egyedül?

2024. máj. 3. 20:43
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
79%
Hát, 6 évesen még szerintem is korai egyedül elengedni. Majd olyan 8-9 éves kora körül már megfontolandó. A gyerekek korában minden év nagy különbséget jelent.
2024. máj. 3. 21:56
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

9!

Mehet,csak szülői kísérettel.

2024. máj. 3. 22:04
 13/36 anonim ***** válasza:
28%

Attól függ. Te tudod hogy hogyan nevelted, mennyire van tisztában dolgokkal. Ha valamit megbeszéltek betartja e. Szerintem lehet túlzásnak hangzik de bukósisak, sárga mellény mellett, járdán lehet. Engem pont nem érdekel az ha valakit zavar hogy a járdán megyek, engem sem zavar más ha járdán biciklizik, sok hlye autóst is ki lehet kerülni így.

Tehát, járdán, bukósisakkal, mellénnyel elengedném. De az első pár alkalommal követném hogy hogyan megy neki, úgy hogy ő nem lát engem.

2024. máj. 3. 22:13
 14/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de nem a kresz érdekelt, hanem mint szülői meglátás. Nem a főúton kellene mennie.
2024. máj. 3. 22:19
 15/36 anonim ***** válasza:
33%
14, szóval már a törvények áthágására tanítod? Szép!
2024. máj. 3. 22:52
 16/36 anonim ***** válasza:
68%

akkor mehetne, ha magától is tudná, hogy először 12 évesen mehet. agyam eldobom ezektől a zöld turbóanyáktól, a gyerek azt se tudja hogy van olyan hogy KRESZ, de majd ha elütik akkor sipákol meg hisztériázik, hogy a gonosz autósok...

ha se te, se a nagymama nem tudtok már egy kilométert lesétálni vele, akkor vagy autóba ültök, vagy fogadtok mellé egy bébiszittert aki átkíséri. (bár az meg majd jól kiröhög titeket, jogosan.)

2024. máj. 4. 00:49
 17/36 anonim ***** válasza:
81%
Tök jó, hogy a kérdezőt nem érdekli a KRESZ, de azért erre mégis csak van egy szabály. Mik ezek az "attól függ" válaszok? Ez nem kívánságműsor. Eszem megáll! Kérdező majd azt is megkérdezi, hány évesen engeded a gyereked autót vezetni? Aztán jönnek a válaszok, hogy én 13 évesen már engedem, mert nem egy életképtelen, önállótlan szerencsétlen, én meg nem vagyok helikopter szülő?
2024. máj. 4. 01:20
 18/36 anonim ***** válasza:
84%
Ennyi idősen engem csak a járdán engedtek pedig falun élünk
2024. máj. 4. 06:26
 19/36 anonim ***** válasza:
78%
Nézd, kérdező, te látod, milyen a forgalom, hogy közlekedik a gyereked. Hollandiában élek, itt a 6 éves már egyedül biciklizik az iskolába-de a 4 éves is pl kint játszik egyedul a játszótéren, és a blokkok között a járdán biciklizik felügyelet nélkül... Az is igaz, hogy én kis településen élek, itt kb mindenütt van biciklis út és az autósok is figyelnek, hiszen itt teljesen normalis a biciklis közlekedés.
2024. máj. 4. 07:19
 20/36 A kérdező kommentje:

Hű, itt páran nagyon félreértették a kérdést…😅

A normális válaszadóknak köszönöm!

Ezek szerint nem én féltem túl, amiért nem engedem egyedül. 🥰

2024. máj. 4. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!