Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Átlagosan mikor tanulnak meg...

Átlagosan mikor tanulnak meg biciklizni?

Figyelt kérdés
Vagy ez teljesen egyén függő? A lányom 6 éves. Eddig pótkerékkel ment, de azt mondta, meg akar tanulni anélkül menni vele. Pár napja gondoltuk, kipróbáljuk, de amikor leszereltük a pótkerekeket, már nem akart, azt mondta fél és hogy inkább nem akar megtanulni biciklizni. Természetesen nem erőltettük. Normális, hogy még ennyire fél tőle? Pedig mintha kisebb gyerekeket is láttam volna már pótkerék nélkül menni.

tegnap 20:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%
Miért nem akar? Mitől fél ? Ne betonon próbáld ki először ezt a nyeles dolgot vele, hanem füvön. Ott nem lehet akkorát esni.
tegnap 20:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Nálunk 4 évesen volt az amit írsz, hogy leszereltette a pótkereket ,mert ő már tud bicajozni, másnap meg pakoltuk vissza hogy áh mégse akar így. Fél évvel később kb 1 óra alatt ráérzett és azóta is teker mint valami megvadult mókus:D

Jól tettétek, hogy nem erőltettétek neki. Próbálkoztok pár hónap múlva és majd simán menni fog neki.

tegnap 21:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A nyeles dolog pont olyan mint vezetgetve járni tanítani a babát. Pont nem tanulja meg hogy kell egyensúlyozni mert nem ő egyensúlyoz. Ha már fogni akarod, fogd a vállát.

A férjem fia volt ilyen hogy még 6 évesen se mert. 8-9 éves kora között tanult meg. A suliban kiderült, hogy a hallás utáni szövegértéssel gondja van. Lassan megy be az input, és amíg el van foglalva a mondat első felének értelmezésével, a másodikat már elmondták. A fejlesztő pedagógus falmászást és irányított (edzés keretein belüli) trambulinozást javasolt. Sajnos csak fél évig járt vele az anyja, aztán azt gondolta, hogy a foci kiváltja. Az agy egyébként csodásan tud kompenzálni, ha valahol hiányosság van, így most már 7dikes és átlag 4es tanuló, viszont a helyesírása botrány. De az látszik, hogy a nagyobb tesójával összehasonlítva sokkal több energiát kell beletennie ebbe az eredménybe.

Ezek alapján a saját gyerekemnél nagyon odafigyeltem a mozgásfejlődésre és az átlagtól való eltérésre.

tegnap 21:14
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

Amelyik gyerek tud a futóbiciklivel menni úgy, hogy fent vannak a lábai, az tud 2 kerekűn is. A fiam 3 évesen kapott pedálost, neki a tekerés nem ment, használta futó kén, majd egyik napról a másikra elkezdte tekerni.

A pótkerék, meg tologató kar mind csak hátráltatja,egyik gyerekemnek sem volt és megtanultak biciklizni, esni sem estek mert ha dőlt lerakta a lábát

tegnap 21:40
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én hét éves voltam. A nagymozgásokban nem voltam jó, ovisként legalább 2 évig jártam TSMT tornára.
tegnap 22:12
 16/19 anonim ***** válasza:
Fiam 3.5, lányom 3évesen
tegnap 22:16
 17/19 anonim ***** válasza:
5 éves korában és ekkor tanult meg korcsolyázni is.
tegnap 22:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Kislányom 4,5 éves korában tanult meg, mindössze két nap alatt úgy, hogy előtte semmilyen járgánnyal nem ment, még csak nem is kismotorozott, mert nem érdekelte semmi ilyesmi. Mi a klasszikus, seprűnyeles megoldást választottuk, de kb. az első 10 perc után már éreztem, hogy szinte nem is kell tartani.
tegnap 23:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Lányom is kb 6 éves volt, amikor megtanult, de nem szeret biciklizni. Mondjuk én sem, rollerrel megyünk.
ma 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!