Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassú és dallamos beszéd...

Lassú és dallamos beszéd utalhat valamire?

Figyelt kérdés

6 éves gyermekről beszélek, a beszéde korán kezdődött, jórészt könnyen utánzott szavakat még mielőtt értette volna, kicsit olyan volt mint egy kis papagáj.

Viszont a beszéde még mindig lassú és dallamos. Nekem kicsit furcsa a szülei nem így beszélnek. Utalhat valamire hogy van e a háttérben valamilyen fejlődési probléma?

ma 15:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
47%

Gondolom te nem a szülő vagy, ebben az esetben hagyd abba, ne törődj azzal, hogy az ő gyerekük hogy beszél.

Mi közöd hozzá?

ma 15:12
 2/20 A kérdező kommentje:
A nagymamája vagyok. Eléggé van közöm hozzá. Te meg ki vagy?!
ma 15:15
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem mintha lenne ehhez is közöd de több autista van az apuka részéről. Emiatt aggódom
ma 15:16
 4/20 anonim ***** válasza:
78%

Az autistákra NEM a dallamos beszéd jellemzö, hanem inkább monoton.

Másrészt ez teljes mértékben a szülökre tartodik, ne akarj minden áron ott is problémát látni, ahol nincs.

ma 15:19
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Egész pontosan miért félsz az autizmustól? Úgy értem, mi az oka, hogy félelmetesnek tartod?
ma 15:25
 6/20 A kérdező kommentje:
Monoton beszéd alatt mit értünk pontosan? Köszönöm aki a kérdésre válaszolt. Egyik autistára sem jellemző náluk a monoton beszéd. Igaz az egyikük egyáltalán nem beszél de a másik kettőre nem jellemző szerintem.
ma 15:48
 7/20 A kérdező kommentje:
A másik 2 gyermek úgy autista, hogy nem tűnik fel elsőre az embereknek. Én is csak a család miatt tudom.
ma 15:49
 8/20 A kérdező kommentje:
Én egyébként még a másik nagymamára gyanakszom, hogy autista. De nem tudok róla, hogy lenne diagnózis csak sok a furcsasága. Nem empatikus sokszor, beszédhelyzetekben furcsán reagál, szó nélkül feláll elsétál de volt olyan is hogy nem odaillően reagált dolgokra. Úgy gondolom ez már több mint furcsaság. Beilleszkedés miatt aggódom. Jelenleg nincsenek barátai.
ma 15:53
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

4!

Ez NEM igaz!

Autista gyerekem van. A papírjaira rá van írva, általában kiemelve, hogy furcsa DALLAMÚ beszéd.

ma 16:01
 10/20 anonim ***** válasza:
85%

4!

Valamint. Hogy okulj.

A DALLAMOS beszéd az autistáknál onnan ered, hogy utánozzák a felnőttek dallamos beszédét, a hangsúlyozást, hanglejtést stb stb.

De NEM JÓL. Ezért kb. hülyén hangzik a beszédük, a tartalomhoz nem illik a beszéd dallama.

ma 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!