Ötvös vezetéknévhez milyen lánynév passzol a legjobban?
Ezek közül: Hanna, Alíz, Flóra, Csenge, Janka, Petra, Abigél, Zorka, Vanessza, Vanda, Zara, Dominika, Krisztina, Júlia, Zoé, Ildikó, Ibolya, Ilona, Hajnalka.
Ha esetleg nincs a listán de szerinted illene hozzá, nyugodtan írd le. :)
Ötvös Flóra hangzik a legszebben vele, bár nem szeretem ezt a nevet.
Ötvös Johanna
Ötvös Laura
Ötvös Henrietta esetleg
Ötvös Vanda
Ötvös Júlia
A felsorolásból ezek.
Nekem az Ötvös Krisztina vagy Petra, mert nem érdekel, hogy hangzik, nekem ez a 2 név tetszik.
Nem is értem, hogy miért jön mindenki a hangzással, mikor az számít, hogy melyik név tetszik nektek. Most akkor a hangzás miatt adtok majd egy olyan nevet, ami kevésbé tetszik vagy egyáltalán nem?
Én egy szubjektív hangzásért biztos, hogy nem adnám fel a kedvenc nevet, ami amúgy is mindenkinek más.
Ezért van nálunk az a helyzet, hogy a vezetéknév sz-re végződik, mint pl a Lovász, és maradtunk a Sára és Szilvia neveknél, mert ez tetszett.
Lovász Sára és Lovász Szilvia. Hívnak már így másokat is, nem mi találtuk ki először.
Tehát nem értem, miért számít ennyire a hangzás, mert valójában egyáltalán nem számít.
Nekem spec szamitott a hangzas mert a vezeteknev csupa e i betu es a fiamnak egy mely hangzos neve van melle. Igy egyfelol jo a hangzasa masfelol a keresztnev is tetszett
A lanyaim detto.
Hangzas alapjan is marad nagyon sok nev ami tetszetos es meg jol is hangzik. Kellemes a fulnek is. Konyebb megjegyezni.
De csak h valaszoljak
Az Otvos eleg kemeny nev hangzasban es jelentesben is, igy en valami lagy finom nevet adnek mellette.
Pl Julia Janka Ilona
Flóra
Janka
Júlia
Ami nincs rajta: Izabella
Nekem a kétszótagosakkal tetszik a legjobban, kivéve a Zarát és a Zorkát, és igazából a Zoé sem túl nyerő az s-z összehangzás miatt. A Vanessza meg kissé erőltetett nekem.
A többiből lényegében bármelyik jó, személy szerint a Hanna, Alíz, Flóra hármasból választanék, de ez szubjektív, és pont ezek a keresztnevek nagyon népszerűek is mostanában, ha ez szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!