Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van kérdésetek a gyermeketek...

Van kérdésetek a gyermeketek beszédfejlődésével kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Logopédus vagyok, jelenleg itthoni üzemmódban 14 hónapos kisfiammal. Ha tudok segíteni, szívesen válaszolok a kisgyermekek beszédfejlődésével, beszédhibákkal kapcsolatos kérdésekre. (Esténként tudok feljönni)

2011. máj. 13. 14:53
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
 291/410 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Sajnos nem tudtam előbb jelentkezni, és azt sem tudom megmondani, mikor jövök legközelebb, de most próbálok válaszolni a közben felmerült kérdésekre.

2012. máj. 5. 22:15
 292/410 A kérdező kommentje:

Diána!

Ha időnként kijavítod, az nem gond, de ha láthatóan fontos mondanivalója van, akkor ne szakítsd félbe , nem volna jó, ha csökkenne a beszédkedve e miatt.

Jelenleg nem tudok ígérni feladatokat, nincs most erre kapacitásom, de ha valahol elakadtok, írj nyugodtan, igyekszem segíteni.

Üdv.

Adri

2012. máj. 5. 22:24
 293/410 A kérdező kommentje:

A 18 éves fiatalnak:

Szia!

Sajnos nem ismerem az általad említett módszert. Csak kisgyermekekkel vagy tapasztalatom, nem tudok konkrét terápiát ajánlani.

Dadogásra specializálódott pszichológust keresnék meg a helyedben, mert valahogy a beszéd közben keletkező görcsöt kéne feloldani. Lazító gyakorlatokkal, vagy pl. autogén tréninggel próbálkoztál már?

2012. máj. 5. 22:31
 294/410 A kérdező kommentje:

A 3 éves, beszélni félő kisfiú anyukájának:

Szia!

Egyelőre egyáltalán ne törődj vele, hogy hogyan ejti a szavakat, csak a tartalomra koncentrálj! Nem jó, hogy ha egy ekkora gyermeknek beszédfélelme van. Ha nem múlt el azóta, hogy írtál, szerintem vidd el egy gyermekpszichológushoz a kicsit.

Üdv.

Adri

2012. máj. 5. 22:37
 295/410 A kérdező kommentje:

kuka-kukac-ki kérdés:

Nem tudom :)

2012. máj. 5. 22:39
 296/410 A kérdező kommentje:

A 283-as hozzászólás írójának:

Szia!

Találtam neked egy jó leírást az expresszív beszédzavarról:

[link]

A neve ijesztő, de sokszor csak arról van szó, hogy a szakemberek sem értik, hogy jó beszédértés, és intellektus mellett miért nem beszél még. Beszédindító terápiát szoktunk alkalmazni ilyenkor. Otthon annyit tehetsz, hogy továbbra is türelmes vagy, beszélsz hozzá sokat (mese, mondóka, dal, az éppen történő események kommentálása), és sok beszédalkalmat teremtesz, de nem erőlteted, hogy mondjon ki bármit. A gyermekkel foglalkozó logopédust kérdezd meg, hogy mit csinálnak a foglalkozáson, és milyen otthoni játékos feladatokkal tudod elősegíteni a gyorsabb haladást.

Üdv.

Adri

2012. máj. 5. 23:09
 297/410 A kérdező kommentje:

A 286-os hozzászólás írójának:

Szia!

Sokszor előfordul, hogy a fiú gyermekek később kezdenek el mondatokban beszélni. Ha visszaolvasod a hozzászólásokat sok példát láthatsz erre itt is.

Fordulj a helyi nevelési tanácsadóhoz, ott pszichológus és logopédus is megvizsgálja a gyermeket, és az apuka is megnyugodhat, hogy semmi baja a gyerek értelmének. A beszédindító terápia pedig felgyorsítja majd a beszédtanulást.

Üdv.

Adri

2012. máj. 5. 23:18
 298/410 A kérdező kommentje:
A 287-es hozzászólás írójával egyetértek. Jók az ötletei, valóban, a mozgásterápiák is használhatnak.
2012. máj. 5. 23:22
 299/410 A kérdező kommentje:

Kedves Móni!

Ez az átmeneti dadogás. több hónapig is eltarthat, próbálj nem tudomást venni róla, és főleg magadat megnyugtatni, mert a gyerek megérzi, hogy zavar téged valami a beszédében, és ettől őt is zavarni fogja.

Csak a tartalomra koncentrálj, próbáld mindig meghallgatni (tudom, hogy nehéz kivárni, és nem a szavába vágva befejezni helyette).

6-7 évesen, és kamasz korban lehetnek még ilyen időszakok, hogy visszatér a dadogás, ne ijedj meg ettől majd.

Ha megnyugtatna, elviheted a helyi nevelési tanácsadóba, hogy nézze meg egy logopédus, de ő is ezt fogja mondani. :)

Kitartást!

Adri

2012. máj. 5. 23:30
 300/410 anonim ***** válasza:

Kedves Adri!

Móni vagyok,köszönöm szépen a megnyugtató szavakat,remélem így lesz ahogy írtad...

Még lenne egy kérdésem.Van amikor halkan szinte alig hallhatóan pedig rendesen kimondja a szavakat,hangosan pedig dadogva,ez miért van?

Máskor pedig úgy beszél,hogy befelé szívja a levegőt,és nehezen ki tudja mondani a szót.Remélem érted,hogy gondolom,mert ezt így elég nehéz leírni,megfogalmazni...

Remélem tudsz majd írni,nagyon köszönöm előre is!!!!:))

Üdv:Móni

2012. máj. 6. 22:46
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!